Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (27-03-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  27-3-2011
 

Zo, de klok is ook weer een uurtje vooruit gegaan, en met het weer van afgelopen week, al was het gisteren duidelijk minder, zou je zeggen dat de lente niet mooier had kunnen beginnen. Echt, wat hebben we toch een schitterende week achter de rug. Links en rechts hoorde ik al mannen die met de duiven waren gaan rijden. Mijn inziens, groot gelijk en zeker voor de mannen die de eerste weken op de snelle drachten al gelijk willen vlammen. Uit de tijd dat ik nog met pa Hamstra vloog weet ik dat de snelle jongens voorafgaande aan de eerste vluchten al diverse keren weg waren geweest. Resultaat, gelijk schitterende knal prestaties die eerste vluchten. Maar goed, hier is het nog rustig wat dat aangaat al zeg ik wel, zitten de jaarlingen zo ook op eieren en is er een gaatje te vinden, ja, dan gaan ook deze nieuwkomers er aan geloven.

Een minder bericht.

Vorig weekend kreeg ik het bericht dat Hennie Schaap uit Dongen weer was opgenomen in het ziekenhuis. De artsen gaven aan dat er eigenlijk niets meer aan te doen was. En inderdaad, afgelopen dinsdag heeft hij zijn ogen gesloten en is hij aan zijn laatste vlucht begonnen. Zo is het leven zeggen we dan, maar soms, of beter gezegd vaak doet het normale leven zo'n verschrikkelijke pijn. Gisteren hebben we in Breda definitief afscheid van hem genomen. Hij is uit het oog, maar zeker niet uit mijn hart. Hennie, het ga je goed jongen!!!

Gelijk komt er nog een ouwe afspraak die ik met hem had gemaakt naar boven, "zou ik ooit eens een 1e Nationaal vliegen, dan zouden we samen in het Hilton in Rotterdam gaan slapen" Jammer, we zullen het nooit meer meemaken samen!!!

Voetbal.

Daar ook de kleine man moest voetballen en wij naar Breda moesten zijn Monique en ik deze week niet van de partij geweest bij het voetballen. Nee, Tim ging deze week samen met zijn oom en opa naar de voetbal. Naderhand vernam ik, en trok daar mijn eigen conclusie uit dat ook binnen de voetbalsport de hoge bomen veel wind vangen, en dit, helaas zelfs bij de kleine E spelertjes. Ons elftalletje staat bovenaan en ja, dan komt er ook veel onsportiviteit om de hoek kijken. De wedstrijd bleek zelfs op onverklaarbare wijze twee minuten gestaakt te zijn. Reden, iedereen wist er niets van. Nadat de tegenstander de gelijkmaker maakte 3-3 floot de scheidsrechter gelijk af en de leider van de tegenpartij wilde zelf niet eens meer strafschoppen nemen met zijn kereltjes. Hoe onsportief, en wat voor een grote lul kan je zijn denk ik dan. Sinds enkele weken koopt Monique iedere week een lekker stuk chocolade voor de "Man of the Match". Deze week werd er door de leiding, en dat terwijl ik er zelf niet eens bij was mijn eigen zoon betiteld tot de "Man of the Match". Hij bleek zowel de eerste als de tweede treffer op zijn naam geschreven te hebben. Zijn eerste treffer was trouwens weer een doelpunt uit het boekje waar hij de nodige handjes bij op elkaar kreeg. Ja, en als ik dan dit allemaal verneem, ja, dat doet je als vader genoeg hoor. Jammer wel, dat ondanks dat het kinderen zijn er dan toch mensen zijn die zo onsportief kunnen zijn. Maar goed, je zou haast zeggen, het is net duivensport. Geloof me, of je nu qua prestaties of wat dan ook met je kop boven het maaiveld uitkomt, ja, dan wordt ie afgehakt. En echt, ik kan het weten !!!

N.P.O. bestuur.

Zoals de meeste ondertussen wel zullen weten is ons voltallige N.P.O. bestuur vorigeweek zaterdag in zijn geheel opgestapt. Ik hoef hier eigenlijk niets, maar dan ook niets over te schrijven want hier is al heel veel over geschreven op de diverse site's. Natuurlijk, ik heb ook een mening, maar ben me er ter degen van bewust dat een bestuurder het nooit goed zal doen, maar dat er mijn inziens flaters zijn gemaakt binnen dit bestuur is duidelijk. Maar nogmaals, waar gewerkt word worden fouten gemaakt dat is duidelijk, maar deze mannen maakte enkele fouten waarvan ik dacht van ..... Maar goed, wie er ook zal zitten, allen zullen fouten maken. Fouten maken, ja, het is niet erg want doe je niets, kan je ook niets fout doen. Maar zelf denk ik wel, maak je een fout, geef het wel gewoon eerlijk toe. Maar ja, ook hier blijk weer dat met eerlijkheid, veel, heel veel mensen moeite hebben.

Op eigen hok.

Met het weer zoals de laatste week zal het overal wel het zelfde zijn. De duiven hebben er zichtbaar zin in. Ze komen goed op eieren wat betekend dat het met de gezondheid wel goed zal zitten en dit gaven de laatste twee controles dan ook wel aan. Hier zitten de jaarlingen allemaal op eieren en bij de oude duiven, dus zowel vliegers als zo gezegde kweekduifjes moeten nog drie oude duivinnen (1 van 2002 en 2 van 2001) nog op eitjes komen. Iedere dag heb ik ze van de week uit me werk lekker hun rondje laten maken. Na eenmaal uitgevlogen te zijn, zitten ze daar en daar, daar op een schoorsteen, daar op het dak, overal zitten de koppeltjes te kroelen en te paren. Even een snelle wip om het maar gemakkelijk aan te geven en dan nemen ze weer het luchtruim met die grote klappen. Persoonlijk vindt ik dit een machtig schouwspel.

Vandaag zullen de manden overnieuw gevuld worden met tabakstelen en dan staat hier ook alles weer gereed voor aanvang van het seizoen 2011. Aanstaande week worden tevens bij ons de meganische klokken nagekeken. Wat ik trouwens ook persoonlijk een ....... eerste klas vindt. Kijken, sticker erop, papiertje invullen en betalen. Ja, als er maar betaald zal worden!!! Tevens zal vanaf aanstaande vrijdag bij ons hier in de regio het seizoen weer gaan beginnen. Het is nog een trainingsvluchtje, maar het gaat dan wel weer wekelijks beginnen.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Gebr. Maas & Zn

Van Elsacker-Jepsen

Hans de Ruig

Huub Hermans

Fondunie 2000

Van Hoeck-Noel

J. Doldersum & Zn

Combinatie Lokhorst

Nico Jan Koenders

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens