Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (03-04-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  3-4-2011
 

Wat een weertje was het toch hé gisteren? Na een toch wel drukke ochtend ben ik in de middag even de jaarlingen voor de tweede keer weg wezen brengen. De eerste keer was vorige week zodag, en nu dan was het de tweede keer dat ze weg gingen. Ik hoorde links en rechts wel dat van de vlucht er toch wel enkele moesten komen, en zo kwamen ook hier de zelf weg gebrachte duiven vreemd af. De eerste kwam alleen na een anderhalfuur, en de laatste van de 18 was er rond de klok van vijven. Maar goed, toch weer wat geleerd denk ik zo. En vanaf volgende week, ja, vanaf volgende week mogen ze er voor het eerst aan geloven, mee met de container !!! 

Voetbal

Ondanks de teleurstellende wedstrijd van vorige week stond er voor dit weekend een inhaalwedstrijd op het programma. De enkele weken geleden afgelaste wedstrijd tegen WCR moesten onze jongens dit weekend inhalen. Onze jongens stonden, met een wedstrijd minder gespeeld, gelijk in punten bovenaan en met nog enkele wedstrijden te gaan was dit dus een belangrijke. Na diverse goede kansen van onze kant gingen we toch met 1-1 de rust in. De eindstand werd bepaald door "mijn" / "onze" jongens en met een 4-1 winst gingen we huiswaarts. Nog twee wedstrijden en dan is het gedaan. Ze staan bovenaan met drie punten los. Echt, wat kan zoiets dan mooi en meer dan spannend zijn.

Zelf weggehad

Vorige week zondag, nadat ik mijn weekverhaaltje had geschreven, manden netjes had schoongemaakt en voorzien van nieuwe geknipte tabakstelen heb ik gelijk maar even de jaarlingen (18 stuks) gepakt voor een lapje vanuit het Brabantse Willemstad. De afstand is het niet echt maar altijd een leuk stukje met twee keer een grote waterpartij over. En gisteren, zoals al omschreven in het voorwoord mochten deze nieuwkomers er weer aan geloven.  

Onder de indruk

Al lezend afgelopen week op enkele duivensites kwam weer het probleem van de roofvogels boven tafel. Ik had zelf al verhalen vernomen van aantallen per liefhebber die oplopend waren tot wel 25 stuks die al gepakt waren. Ja, dan ga je zitten denken, denken en nog eens denken. Zo is recentelijk de ondertussen bekende "The Flying Pigeon Trainer" uitgekomen. Zelf had, en heb ik ook mijn gedachten laten gaan.......

Stel, in het najaar moeten er na selectie enkele duiven uit. Deze worden nu eens niet geruimd maar verhuizen naar het hok van de jongen of zo. Als in het voorjaar, wanneer ook die jagers actief zijn Uw duiven eigenlijk naar buiten moeten laten we eerst de zo gezegde opruimers los. De jager kan toeslaan waarna de overgebleven duiven naar buiten kunnen. De jager zal er toch niet meerdere op een dag en in zo'n kort tijdsbestek grijpen? Misschien denkt U, wat is dat voor ge....., maar misschien kan het sommige liefhebbers ook helpen!

Dit was zomaar een gedachten van mijn persoontje. Maar één van de duperende gaf mij aan en dan blijkt het dat ik er, gelukkig maar geen kijk op heb dat er slachtoffers op verschillende en wisselende tijden vallen. Ook kan het gebeuren dat hij dagen niet wordt gezien om er dan plots weer enkele te pakken.

Ja, en dan denk ik weer, probeer anders eens de "The Flying Pigeon Trainer". Niet geschoten, wat je natuurlijk als duivenliefhebber het liefst zou doen, maar niet geschoten, is zeker mis.

Verder op eigen hok

Alles zit eigenlijk op eieren. Alleen mijn "Dani", afgelopen jaar nog 11e Asduif Z.L.U. over drie jaar Barcelona heeft geen eitjes. Vorig jaar lag ze er maar één en stond toen gekoppeld tegen haar halfbroer en beide afkomstig uit "Monique" die in 2005 zoal de 18e Nationaal Barcelona vloog. Het duivinnetje wat hier uit is gekomen heb ik voor de kweek behouden en ik had stilletjes de hoop dat "Dani" na een lange winter wel weer eitjes zou leggen. Helaas, dat kan ook gebeuren.

Verders zat alles in twee weken tijd op eieren en van de 18 koppels is het dan, één koppel niet gelegen en van één van koppel een eitje onbezet. Ach, ik heb het wel eens minder meegemaakt denk ik dan.

Nee, dat het tot nog toe met de gezondheid goed zit merk je gewoon aan alles. Ze donsen goed, vliegen aan het einde van de middag dat het een lust is en nu maar hopen, ja, hopen dat je ze zo kan houden!!! 

Deze dag zullen de eieren van de vliegers verhuizen naar elders. Zo komt er een liefhebber uit het Hoge Noorden, maar ook één van onze Belgische Zuider buren naar Poortugaal toe om deze eieren te halen. Ik ga dan eieren van de door mij samengestelde kweekkoppeltjes verleggen zodat alle oudere vliegduiven toch één jong kunnen en mogen grootbrengen. 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Combinatie Lokhorst

Marcel van Zanden

Gebr. Maas & Zn

De Marathonvliegers

Gertjan Knoop

Comb. Gerritsen

Gebroeders Homma

Comb. Verweij-de Haan

M. van Ginkel

Johan Hamstra

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens