Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Seizoen 2011 is begonnen Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  1-4-2011
 

We zijn los, het gaat gebeuren. Het seizoen 2011 is losgebarsten of barst dit weekend in ieder geval los. Behalve afdeling 8 want die is anders dan anders en begint pas eind april.

Kunnen we nu niet allemaal op de zelfde datum beginnen? Is dit nu echt te moeilijk voor de afdelingbesturen? Mij maakt het geen reet uit in welk weekend we beginnen, eind maart, eind april, begin mei, mij zal het worst zijn maar iedereen gelijk.

Ik word er zo moedeloos van dat die afdelingsbesturen er niet uit komen, iedereen praat maar voor zich zelf, soms vragen ze hun leden niet eens, ik word er kotsmisselijk van. Nu ook weer dat gedonder met de kiesmannen tegen het NPO bestuur of tegen de voorzitter persoonlijk. Afdeling 2,3,4,5 en 9 stemden tegen de voorzitter, wie blanco stemden weet ik niet, ik hoorde dat afdeling 11 (mijn afdeling voor de NPO voorzitter koos) dus dan blijven 1,6,7,8,10 en 12 over. In èèn of twee van die afdelingen zit dus iemand die helemaal niets weet, geen voor en geen tegen, belachelijk.

Ik ben vorig jaar eens op zo’n NPO vergadering geweest, het is dieptriest wat voor een mensen zich kiesmannen noemen. Er was er èèn die met zijn ogen dicht zat (was zeker moe), er was er één die alleen maar negatief gebral liet horen, er was er één die languit met zijn benen lag en alleen maar hoofdschuddend op ieder woord van het bestuur reageerde en er waren hele nette, goed sprekende en denkende mensen.

De sfeer was verschrikkelijk, in de pauze (vergadering was even geschorst) hoorde je enkelen gewoon samensmeden, hun verhaal op elkaar afstemmen, hun krachten bundelen. Over hoe we de duivensport moeten redden werd niet gesproken, alleen over het “waardeloze plan” van het NPO bestuur en dat ze geen tijd hadden gehad met hun leden te spreken.

Ik als leek, met geen enkele ervaring hoe dan ook in besturen schrok zich dood, moeten deze mensen de duivensport redden? We zijn nu weer 5% van de leden kwijt, en zijn geen meter verder. Ik hoop nu dat die grootbekken tussen de kiesmannen hun verantwoordelijkheid pakken en in het nieuwe bestuur gaan zitten. U heeft nu uw kans, pak hem en doe het anders, dankzij u hebben we nu geen bestuur meer maar straks (omdat U er in zit) een fantastisch bestuur met een jaarlijkse groei van 5% in het leden aantal.

We wachten af. En o ja, maakt u dan ook gelijk even de kansen gelijk voor ieder lid in iedere afdeling, en doe er ook gelijk even een gelijke puntentelling bij. Want fouten maakt u natuurlijk niet. Amen.

Op eigen hok

Hebben we de eerste opleervlucht gehad. Afgelopen zaterdag de 26e maart werden onze duiven gelost in Deventer wat voor mij zo’n 70 kilometer is. Het weer was niet optimaal, beetje regen rondom de losplaats, en donkere luchten onderweg, maar de duiven kwamen super en waren zo allemaal thuis (geen achterblijvers) Edwin Jacobs en Joep Bodelier uit Apeldoorn waren op bezoek en genoten van de grote aantallen duiven die tegelijk aankwamen (zie foto). De eerste twee wilden er niet gelijk in (Calla en Damon), ze moeten natuurlijk even wennen aan het weduwschap, maar met nog een trainingsvlucht te gaan as zaterdag komt het wat dat betreft wel goed de 9e april.

Edwin Jacobs vond het prachtig dat hij de Superduivin 063 in de handen kon houden, deze 11-jarige duivin slijt haar dagen tussen de jonge duiven maar voelt nog als een jaarling, jammer dat ze niet legt.

De duiven trainen bijzonder goed aan huis, 75 minuten per keer gaat nu goed, de duivinnen willen zelfs nog meer, ik moet ze binnen fluiten anders gaan ze door.
Ook met de jongen (zo’n 100) gaat het super. Tot volgende week, en blijf positief, de kiesmannen zoeken nu een nieuw bestuur en gaan de duivensport redden.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Cor Drost

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

IFC Zeeland

Combinatie Bruggeman

Hans de Ruig

Cees van Heijst

Will & Falco Ebben

Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens