Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Dagboek Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  8-4-2011
 

Het seizoen is begonnen. Ik heb voor iedereen tijd, ik help iedereen met advies, ik beantwoord alle mailtjes maar.... hou in het seizoen mijn !! tijden graag even aan. Bellen: iedere dag tussen 10.00 en 12.00 uur. Bezoek: eerst bellen, en dan bezoek op vrijdagochtend. Zo, het is nu 13.30 uur, ik moet zo naar het werk. Normaal op zaterdag nooit, maar we hadden nog geen "echte" vlucht vandaag, dus kan het nog.
De duiven zijn gelost in Deventer om 10.15 uur, het motregende daar in de omgeving (Zutphen-Apeldoorn). Tegen 11.21 komen er twee aan, ik had ze eerder verwacht, normaal is Deventer 55 minuten vliegen !. Het Waren Calla 375 en Damon 036, ze hadden er plezier in, hun eerste vlucht dit jaar. Tegen 11.23 zaten ze in de klok. Toen kwamen er koppels tegelijk, tegen 11.45 was alles thuis(53 stuks). De jaarlingen kwamen heel goed, bij de eerste 10 waren er 9.
Ach het is maar een trainingvluchtje, en voor de meesten van u is het niets, maar ik vond het leuk en was tevreden. Joep Bodelier uit Apeldoorn en compagnon waren te gast
Ondanks dat we de zon niet hebben gezien tot 12.00 uur, was het een goede vlucht. Ze zitten nu weer gescheiden, broedschalen achter de motivatie kistjes en op naar volgende week.

27-3-2011
 
De duiven hebben vanmorgen ruim een uur gevlogen. Ze zien er goed uit. Ze zijn een beetje licht in de hand, maar het zijn maar Vitesse vluchtjes hè. Vanaf morgen, ga ik iets zwaarder voeren, dus gewoon het schema volgen zeg maar. Afgelopen week hadden ze nog veel Recup. De jonge duiven zijn nu lekker buiten.
As dinsdag dus naar Peter van de Merwe en as donderdag naar dokter Brockamp en avonds naar Hulshorst (hoop dat ik het red, het is bijna 400 km)

28-3-2011
 
Heeft u het gelezen op de diverse sites? Over het aftreden van het NPO bestuur? Iedereen praat weer in de ikke ikke vorm, niemand heeft het gedaan, iedereen is voor de duivensport, maar al met al zitten wij weer met de gebakken peren. Ik kom natuurlijk net als velen van u door het hele land, en natuurlijk hoor ik wel eens wat TEGEN de Vlucht naar de Toekomst, maar dat zijn maar een paar, echt de grote meerderheid is het eens met het NPO bestuur, we willen verandering, we willen gelijke vliegprogramma's, we willen.....Ja wij als leden, maar diverse kiesmannen zitten er voor zich zelf lijkt het zo. De gewone leden met duifjes op het dak en in de mand, de gewone man met een clubgevoel, de gewone man met het hart op de goede plaats zakt de moed op de schoenen met deze toestand van de kiesmannen met hun soms persoonlijke vetes tegen het bestuur en de Jong in het bijzonder. Maar hadden we dat met het vorige bestuur ook al niet? En hebben we dat niet steeds? Geen enkel bestuur is goed genoeg voor de kiesmannen, ik en velen worden er doodziek van.
Ik ben vorig jaar een keer bij zo'n vergadering geweest NPO Bestuur/kiesmannen , ook deze ging toen over Vlucht naar de toekomst. Als je dan ziet wat voor een houding sommige hebben, het zijn net kleine kinderen. Eén uit het zuiden zat met zijn benen lang uit, bij ieder woord van het bestuur schudde hij zijn hoofd, om de paar woorden wuifde hij met zijn handen, net kleine kinderen. Een andere kiesman vond ik totaal ongeschikt, hij was bijna onverstaanbaar door zijn krachttermen en negatieve woordkeuze, zelfs in de zaal schudde de heren hun hoofd. Natuurlijk zal het NPO bestuur fouten maken, ik ben het persoonlijk met veel zaken ook niet eens, maar jongens blijf netjes, en hou de duivensport in gedachten, u zit er niet voor u zelf, u zit er voor uw afdeling en vooral voor de duivensport!!!!!!!!!!!!!!!!

29-3-2011 
 
De duivinnen zijn er uit geweest van 08.45 tot 09.45 uur, ik moest ze naar beneden roepen, dus dat is een goed teken.
Toch zijn er al weer twee duiven die niet mee kunnen komen met het geweld qua trainen. Het is natuurlijk nog vroeg, begin van het seizoen, nog tijd genoeg, maar als de duiven zelf zo hard willen trainen kun je ze moeilijk tegen houden. Wat ik ook niet wil trouwens. De laatste jaren (2007/2010) trainen onze duiven zo hard en de prestaties zijn prima, dus waarom tegen houden of anders doen.
Er zijn nu twee duiven die niet mee kunnen, 1 doffer (een dikke zuivere Janssen de 065) en een duivin (de 011 van Reind van der Weij, overnachtduif). Je ziet er niets aan, zijn ook geen (nog niet) scheefvliegers, maar ze trainen gewoon niet zo hard als de andere 50 stuks.
Er zijn soms wel 20% van de duiven die afhaken naar enkele weken, bij ons is het terug gebracht naar 10% omdat we wat meer Beute Sport geven, dit houd de duiven langer in staat tot kilometers maken, maar 100% van de duiven houd je niet goed met lang trainen (gisteravond 1,5 uur al weer).
Dit jaar geen jeugdfonds in onze club, jammer genoeg. voor enkelen is het niet erg, maar sommige jeugdspelers hadden echt baat bij die € 150,00 van de club. Hun ouders zijn minder kapitaal krachtig. We hadden dit geld steeds beschikbaar door bonnenverkoop, o.i.d. , dit jaar niet, de jeugd (de ouderen van rond de 18) zouden het zelf regelen dit jaar en dat is misgelopen. Geen bonnenverkoop, geen tentoonstelling, geen tafelkeuringen/filmavonden/forums niets. Maar dit is geen probleem verder, we gaan ze gewoon weer helpen volgend jaar, of maar weer overnemen als club. Ik persoonlijk doe niet meer mee, althans zo ik er nu over denk, maar dat kan morgen weer anders zijn.
Voor de bonnenverkoop (die er dus niet is) , kreeg ik van Werner Strumann uit Duitsland een schitterende blauwe doffer uit zijn topkoppel, hij zit bij mij in de volière. Voor wie deze doffer wil, bel even met mij of stuur een mailtje. € 75,00 dat kan dat in de clubkas. De liefhebbers die mij een bon hadden geschonken, bedankt en sorry dat er niets van is gekomen. Hopelijk mag ik volgend jaar u nogmaals vragen

30-3-2011

Vandaag naar dokter Brockamp. 09.00 uur van huis en dan bijna 4 uurtjes rijden, we gaan een goed gesprek voeren, en dan is die 8 uurtjes (heen en terug) al snel de moeite waard, en natuurlijk duiven bekijken. De ouden zijn verkocht, maar er zit nog genoeg jong en jaarling kwaliteit. We houden u vanavond of morgenvroeg op de hoogte.
Gistermorgen een goed gesprek gehad met de heer Eijerkamp, hij belde en dan ben je snel een half uurtje verder.
Gisteravond bij Peter van de Merwe geweest in Dordrecht, altijd gezellig bij Peter. Ik heb twee eitjes gehaald (al aangepikt) van zijn BEUTE 556, de winnaar Dutch Golden Classic (uit mijn Vechtmachine x Jia-Li). In de auto op de terugweg nog een stukje Nederland Hongarije meegemaakt (5-3), leuke wedstrijd voor het publiek.
Nu snel in de auto naar Boppard (56154) Duitsland

31-3-2011

Gisteren dus 14 uur van huis geweest, 8 uurtjes in de auto en 6 uurtjes bij Dr.Brockamp. Eerst zijn we bij de hokken geweest van SG Drexler-Dr-Brockamp (reg 406) waar de programma duiven zitten. We konden zelfs lekker buiten zitten in dit gebied (bergen, dalen, mooie uitzichten). We hebben over veel onderwerpen gesproken o.a. de toekomst van de hokken (schoonvader waar de hokken Drexler-Brockamp staan) is in december overleden, maar natuurlijk ook leuke dingen, en vooral heel leerzame dingen. De meeste tijd ging op over producten uit de moderne tijd (Lecithine, Probac, actief ijzer, Eiwitten, magnesium etc.), ik wist er al aardig wat van, maar toch goed om wederom eens met een kenner te spreken. Vooral de gedachten van Dr. Brockamp over scheefvliegers was zeer leerrijk. Na de koffie gingen we naar de hokken te Boppard (50 kilometer), dit was een weg om nooit te vergeten, we reden achter Brockamp aan, hij weet welke bochten en slingerwegen we tegen komen, ik weet niets. Met 150 km over de snelweg, en dan met 90 km door de s-bochten berg op en berg af, steeds 20 cm van de afgrond, jeetje meetje, goed dat mijn Fiatje dit niet elke dag hoeft te doen.
Midden in Boppard zitten de grote fondduiven. Eigenlijk zijn het geen echte hokken, het is een huis van 3 etages hoog, waar de diverse kamers omgebouwd zijn tot duivenhokken. De jaarlingen en enkele twee jaarse duiven zaten er nog, de ouden en de supers zijn verkocht door Pipa voor ruim een miljoen. De oude Armstrong 06720-96-607 zat er nog, deze 1e internationaal Perpignan tegen 17.564 duiven bevrucht niet meer en mag nu weer lekker buiten vliegen.
Het was een zeer goede dag, bij een goede dag bedoel ik, goede duiven gezien, goed gesprek gehad over bij producten. Dus met recht een goede dag
Vandaag, donderdag, weer naar Nanne Wolff, ik moet er om 14.00 uur zijn. Vanavond naar Hulshorst aan de Harderwijkerweg 363 start 20.00 uur
De duiven hebben lekker gevlogen vanmorgen in de regen, geeft niets, worden het echte duiven van.

1-4-2011

Vandaag de 2e africhting inzetten, de duiven gaan naar Zutphen (80 km), ze zullen wel snel gaan morgen, mooi weer zegt men.
Vanmiddag met Daniel de vlieghokken vast schoongemaakt, lekker krabben, ik hou er van, heb alleen weinig tijd meestal.
Gisteren met grote Willem naar Hulshorst geweest bij pv de Sperwer. Gezellige club, niet heel veel vragen uit de zaal. Gemiddeld wat oudere liefhebbers, wat grote fondspelers en dan vragen ze niet zoveel, het meeste kennen ze allemaal. De Jeugd wilde graag alles weten, deze jongens van rond de 19 denk ik, wilden voelen en zien wat het verschil is tussen een fond en vitesse duif, maar vooral tussen een duif die het misschien zou kunnen worden en duiven die het nooit zullen doen.
Er waren 3 duiven met een 8,5 de top 3 was:
1. 10-954 Gebroeders Brummel
2. 10-973 Gebroeders Brummel
3. 10-178 A.Fidder
Er waren ook nog wat 8- , 8, en 8+ duiven maar ook echte troep, ik durf het haast niet te zeggen maar ongeveer 5 duiven waren geen echte duiven, het waren gekruiste kraaien, grapje natuurlijk, maar deze waren echt heel slecht. In de Regio zie je aan de uitslagen ook dat deze club iets achterblijft, bij bijvoorbeeld Nunspeet (Vierhout, Elskamp etc). Maar ik denk dat mede door de jonge honden het gemiddelde peil wel omhoog gaat.
Gistermiddag even bij Nanne Wolff geweest (de duivenarts), ik had mijn 3 overnachtdoffers ditmaal mee (003,006,971), hij vond ze niet geweldig, Eén was niet geheel vrij van Ornithose, maar zo weinig dat we niets doen. Maar tegen St. Vincent moeten ze klaar zijn....en dan hebben we nog ff.

2-4-2011

Het is weer begonnen, het gekloot met teletekst. Om 08.00 uur kijk ik op SBS tekst , staat nog niets. Wekker om 08.25 uur gezet, SBS aan, Ja ze worden gelost om 09.00 uur en 09.15 uur, wij om 09.15 uur.
Koffie gezet, wat werk gedaan op de pc, duiven los om 09.15 uur op 78 km, dus rond 10.00 uur op zijn vroegst. Maar kleppen natuurlijk wel gelijk open gezet om 08.30 uur.
Tegen 09.46 hoor ik een schreeuw van bij de hokken, mijn moeder, er is al Eén ingegaan... ik zeg dat kan niet dan vliegen ze 140 km per uur..., kom ik buiten vliegen er 5... , hebben ze na 08.25 uur teletekst verzet naar lossing 08.45 en 09.00 uur... Moet je dan twee keer kijken?? Of zetten ze het er de volgende keer goed op? vorige week los 10.15 uur....bleek 10.30 uur, dat is niet zo erg, dan ben je op tijd bij je hok, maar een kwartier eerder lossen op 78 kilometer..daar ga je niet van uit.
Gelukkig stond het hok open en de klok aan. 09.46.00 07-4289598 Ace 98
De duiven komen slecht, en vliegen heel lang rond, bij iedereen die ik spreek.
Vanmiddag zeer gezellig bezoek gehad, Gerrit senior en Gerrit junior Smit uit Oldebroek. Senior was 45 jaar samen met zijn vrouw Gerrie. En vandaag als verrassing mee genomen naar mij om een jonge duif naar keuze uit te zoeken.
Zover een weekje Wilhelminaoord,

Tot volgende week!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Team Noel-Willockx

Combinatie Bruggeman

Gebr. Maas & Zn

Hans de Ruig

Fondunie 2000

IFC Hoogerheide

Gertjan Knoop

J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens