Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Op (de) hoogte Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  14-4-2011
 

Een nieuwe naam. U ziet het! Deze week een nieuwe heading! Met complimenten aan Carmen van Schaijk en de ontwerpers van het logo en vooral dank aan iedereen die suggesties voor een nieuwe naam heeft ingezonden.
Drie inzenders kwamen met een naam die in de richting van de gekozen naam ‘Op (de) hoogte’ kwam. 
Deze drie inzenders zijn J. Vos uit Emmeloord, Ben Derksen uit Zevenaar en Herman Messink uit Gaanderen. Een cadeaubon is naar hen onderweg! Gefeliciteerd!
 
Ontwikkelingen Berekenen Nationaal Kampioenschappen

Afgelopen weekend liepen we nog tegen de nodige probleempjes aan. Inmiddels zijn daar acties op uitgezet en is de verwachting dat het komend weekend goed gaat lopen. Belangrijkste constatering was dat verschillende rekenaars met verschillende uitslagen kwamen (geconstateerd in afdeling 10). Dit onderstreept het belang van het centraal berekenen van de kampioenschappen. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat er straks discussie ontstaat over een podiumplaats op grond van het argument dat een andere rekenaar de uitslag wel goed zou hebben berekend. Door alles op dezelfde manier te berekenen (dus bij dezelfde rekenaar) kan de afwijking alleen het gevolg zijn van prestatie.

Vlucht naar de Toekomst

Afgelopen week zijn de werkgroepen van commentaren voorzien. Opgemerkt mag worden dat zonder uitzondering alle werkgroepen prima resultaten hebben aangeleverd. Komende weken wordt voor wat betreft de VndT gewerkt aan het uitbreiden van de bezetting van een aantal werkgroepen en het verder in kaart brengen van de ontwikkelingen tot nu toe. Al met al moet op 6 mei in een vervolgoverleg beeld ontstaan van de eerstvolgende concrete stappen per werkgroep (of een combinatie van werkgroepen). Tot die tijd is het zaak dat de werkgroepen bezien wat zij, aan de hand van de geleverde reacties, nog kunnen en willen uitwerken.

Ontwikkelingen op Europees niveau

Er gaan berichten rond dat de Europese Unie op 30 april 2011 wijzigingen zou willen doorvoeren aangaande het vrije gebruik van voedingssupplementen. Aangezien veel liefhebbers gebruik maken van deze middelen willen wij hier aandacht aan schenken. De NPO wordt hierover periodiek geïnformeerd en zal, zodra er concrete stappen genomen worden, hierover berichten. Inmiddels zijn er partijen die hiervoor extra aandacht vragen en gebruikers uitnodigen om een petitie te tekenen. De NPO stelt zich nadrukkelijk neutraal op in eventuele discussies rond voedingsupplementen. Meer hierover op http://www.savenaturalhealth.eu/

George de Jongh
Directeur NPO

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Combinatie Lokhorst

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

Aad Beerendonk

Theo de Kruijk

Team Noel-Willockx

Van Hoeck-Noel

De Marathonvliegers

Will & Falco Ebben

Dick-Jan & Stephan Göbel

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!