Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (24-04-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  24-4-2011
 

Mensen, ik hou mijn hart vast voor wat het weer aan gaat. Dit kan gewoon toch geen stand houden zo? Natuurlijk, ik ben geen weerman, maar ik ben bang dat we dadelijk, als het eenmaal echt zomer is van de straat regenen. Maar goed, wat we hebben gehad en nu nog hebben kan niemand ons afnemen en eerlijk, schitterend weer om met de duiven te spelen!!! Maar buiten dat de duiven het fijn vinden, ik als buitenmens geniet er ook intens van hoor kan ik U aangeven. Dadelijk, tassen inpakken en naar een leuk en gezellig klein strandje maar eerst op deze vroege mooie zondagochtend wat op papier zetten. Nou ja, papier, tegenwoordig is het natuurlijk allemaal tikwerk voor op de pc!!!

Voetbal

Gisteren hadden de jongens een toernooi op Rotterdam Zuid. Helaas waren sommige afwezig maar ondanks dat was het een leuke en ontspannende dag. Qua voetbal werden ze vierde in hun poule maar ze wonnen wel de bal, voorzien met de handtekeningen van de Fijenoordspelers met het rapen van paaseieren!!! Ach, het zijn kinderen en waar zijn ze blij mee denk ik dan.

Ik zou ook nog even terugkomen op wat fotowerk van vorige week. Nou, hieronder kan U een indruk krijgen hoe het er allemaal aan toe is gegaan.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Tim kampioen 001 (450 x 302)_9632.jpg

De Kampioenen!!!!
(rechts staand zoon Tim)

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Tim kampioen 022 (450 x 301)_1548.jpg

Als echte kampioenen feestvieren!!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Tim kampioen 044 (450 x 444)_5104.jpg

De felicitaties van de Burgermeester.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Tim kampioen 063 (300 x 409)_3427.jpg

Als aanvoerder met de bokaal op de foto met de burgermeester

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Tim kampioen 050 (450 x 302)_258.jpg

Persoonlijk kon ik ook een aandenken namens de burgervaderin ontvangst nemen!!!

Het N.P.Orgaan.

Afgelopen week stond er plots een kleine, voor mij althans zeker niets zeggende reactie van zowel eigenaar, directeur als hoofdredacteur van het N.P.orgaan op Pipa te lezen. Links en rechts zijn er al meerdere regels over geschreven. Er stond, volgens mijn dochter zelfs iets over geschreven op Twitter. Ook ik, nadat ik vele jaren verbonden ben geweest aan Steenbergen ben diverse keren gebeld met vragen. Gelukkig mag ik mezelf nu prijzen dat ik al eerder het achteraf zinkende schip heb weten te verlaten. Wat ik persoonlijk wel vreemd, raar en .... vindt is dat juist nu de stekker er uit is gegaan en niet enkele weken geleden voordat de mensen tot het betalen van hun abbonnementsgeld over gingen. Dan hadden hoop mensen hun nog zuur verdiende centjes in hun zak weten te houden. Echt, het doet de duivensport allemaal geen goed. Ik kan U wel vertellen, er is al vaker een krant uitgebracht, waar de mensen betaalde en men plots taal nog teken meer van vernam. En wat werd er aangedaan, niets, nul komma nul. Eerst deze winter al het gedoe aangaande de kosten van het e.c. en nu dit weer. Stelletje ....

Ook de oude duiven

Zo, gisteren moesten hier op eigenhok ook de oude duiven er aan geloven. Eerst de jongen, die trouwens net allemaal (14 stuks in getal) geringd waren verleggen bij de koppels in de schuur. Menen/Moeskroen stond er op het programma, voor mij zo rond de 150 km. En dan zeker met het weer wat we hadden een schitterende vlucht. Dus hier op eigenhok was alles mee, 18 jaarlingen en 15 oude wat het totaal op 33 bracht. Mijn eerste, wat ook nog mijn eerst getekende was bleef een vijftal minuten vliegen en had, achteraf qua tijd nog een prijsje mee kunnen pikken. Nee, klokken doe ik niet maar ik hou voor mezelf altijd een beetje de tijden bij om te kijken hoe ze afkomen. Ook mijn "Dani", wat ik U een tweetal weken aangaf zat er ook nu weer mooi bij de eerste duiven. Net zoals mijn eigen nieuwe favorietje, "Hennie", die ik weer vernoemd heb naar mijn pas overleden maatje Hennie Schaap zat bij de eerste. Echt, er zaten jaarlingen bij die in de lucht een ere ronde maakte en zo op de klep vielen. Vreemd, maar in de jaren dat ik hier nu duiven heb heb ik het nog niet eerder gezien vandaar ook dat het een machtig mooi gezicht was. In een goed halfuur heb ik de helft thuis en s' avonds, zo rond de klok van zevenen zitten de laatste twee plots op het dak. Al met al, weer reuze tevreden !!! 

De Weerd

Ondanks het goede trainen bij huis en het meer dan goed naar huis komen staat toch weer voor aanstaande woensdag de maandelijkse controle in de agenda. Tot nog toe hebben ze nog helemaal niets gehad en ik blijf er bij, hebben ze niets, dan moeten je er van afblijven ook !!! Maar natuurlijk, hier zijn ook vele die hier anders over denken en het zelf niet geloven. Maar goed, geloof wat U wilt geloven denk ik dan !!!

Op eigen hok

Zo met dit weer is ook weer op eigen hok begonnen bij de oude duiven met iedere dag een vers gesneden ui en het druppelen in de broedbakken met lavendel druppels. Dit alles doe ik puur voor de luchtwegen. Of het helpt, ik weet het niet maar het geeft me persoonlijk een fijn en goed gevoel!!! En echt, het ruikt zalig als je iets daarna in het hok komt. Afgelopen week ben ik stilletjes al een beetje gaan kijken en op papier aan het zetten wanneer nu juist bij welk koppel de nesten leeggehaald moeten worden om ze op een juiste standje dadelijk te kunnen brengen voor de grote vluchten. Niet veel werk omdat ik ook maar enkele koppeltjes bezit. Maar ondanks dat het niet veel werk is is het wel als nestspeler zeer belangrijk. Je lees wel eens, ik laat de natuur zijn gang gaan en dit en dat. Maar mijn inziens moet een nestspeler, en zeker voor de eerste vluchten dit soort zaakjes toch wel op papier hebben en alles goed geregeld. En ja, ook hier is het dan zo, na die eerste vlucht laat ik zelf ook hier de natuur zijn gang gaan.

Zo, dit was weer een beetje wat relaas uit het Zuid Hollandse Poortugaal.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Comb. Verweij-de Haan

Team Noel-Willockx

Combinatie Bruggeman

Fondunie 2000

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens