Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (01-05-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  1-5-2011
 

Naar buiten kijkend zal het weer een mooie dag worden. Het is een straal blauwe lucht, alleen door de straffe Noord-Oosten wind die er staat zal het toch koud aanvoelen. Echt, wat hebben we toch een machtig mooi weer.
En voor de duiven hadden, en hebben we geen mooier weer kunnen hebben zo met de vluchten. In gedachten ben ik dan ook al geregeld bij de overnachtvluchten en denk dan van, wat zou het toch mooi zijn als we dadelijk ook dit weer zullen hebben !!!

Peronne

Voor afgelopen weekend stond Peronne op het programma. Alles wat mee kon is weer mee gegweest (24 stuks in getal) behalve de 9 stuks oude duivinnen. Deze zaten met een eitje op en inderdaad, op zaterdagochtend lagen er bij een vijftal duivinnen hun eitjes. Ik ben echt niet bang om ze dan alsnog in te manden met een vlucht met wind van achter. Maar voor deze dag gaven ze toch wel een flinke wind uit Oost tot Noord-Oostelijke richting. En eerlijk is eerlijk, om ze dan enkele uren met kopwind te laten vliegen met een ei in hun poeperd, nee, daar waag ik ze niet aan. De eerste bij ons zit op 41 en zelf heb ik mijn eerste twee op 9 over en eenmaal de 30 voorbij regend het zo gezegd duiven. Ja, ook deze vlucht kwamen ze weer meer dan goed naar huis. Ik zit dan ook, na enkele weken met dit soort weer nu gespeeld te hebben geregeld bij mijn eerste vlucht van vorigjaar.

Achter je rug...

Ik weet nog goed mijn eerste africhting van vorig jaar. Toen verspeelde ik een groot gedeelte van mijn jaarlingen. Achteraf was ik niet de enigste, want er waren meerdere verliezen van deze vlucht gevallen. Achter mijn rug werd er flink geluld. De opmerkingen die ik via via te horen kreeg zal ik U te raden laten. En nu, een jaar later, doe ik het nog steeds op de zelfde manier. We hebben nu enkele vluchten weg met telkens wind uit de Oosthoek en het resultaat, met 18 jaarlingen begonnen en nu, na vier vluchtjes nog steeds 18 op het hok. Natuurlijk, klappen kunnen er altijd vallen, en dit zeker ook bij mijn persoontje. Maar ik wil enkel aangeven in deze, dat het praten van vorigjaar te niet wordt gedaan met dit bewijs.

Bezoek bij de Weerd

Woensdagavond was het weer zover, mijn, of beter gezegd ons maandelijkse bezoekje bij de Weerd stond weer in de agenda. Van zowel één van mijn weinige duivenmaatjes Henk en van mij zelf was alles in orde. En geloof me, altijd fijn om te vernemen !!! Dus, we kunnen er weer een maandje tegenaan zo. De controle over een maand kijk ik natuurlijk nu al naar uit. Ze hebben dan diverse vluchten gehad en dan zo tegen eind mei, ja, dan sta je ondertussen echt in de startblokken voor wat de grote fond aangaat. Ik hoop dan ook dat ik ze zo kan houden en voor de rest, ik doe me best en dadelijk is het aan hun !!! En we weten het, en ik zeg het op voorhand, twee keer geel, is rood. En dit, ongeacht de afkomst. Maar goed, zo kan en moet je selecteren, mits het hok verders goed zal draaien !!!

Duiven van de buurman

Vanaf begin afgelopen week heb ik het toch wel druk. Buiten mijn dagelijkse werk om en dan bij thuiskomst de duifjes heb ik er ook nog de duiven van de buurman bij. Voor hen die hem kennen, Arie is afgelopen week opgenomen en heeft zelfs enkele dagen op de I.C. gelegen. Na aan de zuurstof, infuus gelegen te hebben kwamen ze er na vele onderzoeken achter dat hij één of andere bacterie bij zich heeft. Afgelopen vrijdag kon hij gelukkig van de I.C. af maar verders is het nog niet veel. Geloof me, ik doe het met liefde maar druk heb je het dan wel hoor. Ik had het er nog over met wat andere liefhebbers. Ik gaf aan, je zou maar liefhebber zijn, een jong gezin hebben, iedere dag zo rond de klok van zessen de deur uit moeten om dan in de avond zo tegen de klok van achten gereed te zijn met de nodige meters hokken stront scheppen, loslaten, jongen ringen etc. etc. Zo net, na enkele dagen dit zo gedaan te hebben denk ik van, ben ik blij dat ik maar enkele metertjes hok heb. Niet dat ik het niet zou willen, maar ja, je zou niet moeten werken !!!  

Op eigen hok

Hier op eigenhok kon U in het voorgaande al lezen dat eigenlijk alles naar wens verloopt. Er zit een schitterende ronde jongen (14 stuks) te wachten om zo dadelijk over een weekje of zo gespeend te worden. Verders zitten er nog vier koppels op eitjes dat brengt het geheel van de eerste ronde op een goede 22 stuks jongen. Voor mij een mooi groepje. Als dan dadelijk de jaarlingen toch weer wat uitgeselecteerd zijn kunnen deze jongen naar hun afdeling en zullen er nog enkele jongen bij de kwekers gaan verblijven in de schuur. En echt, ieder jaar kijk je de eerste eitjes uit de kont van de duivinnen. Maar als je eenmaal aan het kweken bent lijken het wel .......

Nee gekheid, maar voor je het weet heb je een hok vol. Persoonlijk doe ik dan ook enkel en alleen maar gericht kweken. Er zijn er legio, die hebben 20 bakken en die moeten vol en kweken uit alles en iedereen. Goed, ieder voor zich, maar mijn inziens ben je dan totaal verkeerd bezig. Maar ja, wie ben ik !!!

Aanstaande vrijdag naar DHP

Voor komende vrijdag ben ik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in en binnen het bedrijf van DHP Cultura. Ik kijk er nu al naar uit wat ik aldaar te zien zal krijgen. Zoals de meesten ondertussen wel weten ben ik sinds eind vorigjaar een fanathiek fan van deze producten. In de volgende "Kijk op ...." zal ik U van en over mijn bezoekje verslag uitbrengen.

Zo, dit was weer een beetje wat relaas uit het Zuid Hollandse Poortugaal.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

De Marathonvliegers

Nico Haesen

Huub Hermans

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Gebroeders Homma

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

J. Doldersum & Zn

Team Noel-Willockx

Gertjan Knoop

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!