Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Op (de) hoogte Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  6-5-2011
 

Na een vraag van de dierenbescherming, is het helaas opnieuw noodzakelijk om aandacht te schenken aan het VERBODEN fenomeen éénhoksraces. Niet zonder reden heb ik  ‘VERBODEN’ met hoofdletters gespeld. We lopen als sport een enorm risico als ergens een dergelijke race wordt uitgevoerd. Ondanks dat de aangegeven reglementswijziging nog niet is doorgevoerd, staat het vergaderbesluit van 6 november 2010 vast. Het Bestuur NPO zal zo spoedig mogelijk de reglementswijziging aan de AV aanbieden. Nadrukkelijk wijzen wij alle liefhebbers op hun verplichting geen medewerking te verlenen en/of deel te nemen aan dergelijke niet toegestane  activiteiten.

Unikon

Inmiddels hebben ons de nodige vragen bereikt over UNIKON. Aangezien we als NPO (net zoals de gemiddelde liefhebber) afhankelijk zijn van informatie die verstrekt wordt, is het veelal niet mogelijk om antwoord te geven. Afgelopen week heb ik echter contact gehad met Dhr Knut Ehring van UNIKON en hij heeft toegezegd dat de definitieve verbeterde (verbeterde) versie van het UNIKON programma rond 20 mei verwacht kan worden. In de ontwikkelprocedure naar aanleiding van de opgetreden tekortkomingen was enige vertraging opgetreden.
 
De Nationale Kampioenschappen UDP’s en meer
 
Langzaamaan beginnen de eerste vluchtresultaten zich af te tekenen. Zonder onmiddellijk in herhaling te vallen stellen we hier in Veenendaal vast dat steeds meer verenigingen de UDP’s op de juiste manier aanleveren. Grootste probleem is momenteel nog het verkeerd gebruik van vluchtcodes. Het is noodzakelijk dat het correcte (actuele) weeknummer in de vluchtcode voorkomt.  Recent hebben sommige afdelingen de U-bestanden (uitslagbestanden) naar het bureau NPO verzonden. Daar kunnen wij, als reeds eerder nadrukkelijk uitgelegd, niets mee.
 
Vlucht naar de Toekomst

Afgelopen dagen is er het nodige aan vooruitgang geboekt. Voor informatie over de recente ontwikkelingen kan hier inzage gekregen worden in de vervolgplanning zoals die afgelopen week is uitgezet naar de werkgroepen. Ook de bezetting krijgt steeds meer vaste vorm maar mocht je inmiddels ervan overtuigd geraakt zijn dat we jouw kennis en ervaring ook kunnen gebruiken, meld je dan zeker nog aan! Op het vlak van financiën, arbitrage, kaderopleiding kunnen we nog zeker steun gebruiken.
 
Belgische duiven

Vorige week heb ik in ‘Op (de) Hoogte’ melding gemaakt over hoe om te gaan met verdwaalde Belgische duiven. De nieuwe procedure blijkt nog niet feilloos te werken. Dit heeft (helaas) tot gevolg dat een netjes via de speciale telefoonlijn van de NPO gemelde Belgische duif niet tot een reactie naar de opvanger leidt.
 
Wat is het geval. Het Belgische systeem reageert automatisch op een oproep en zend een SMS naar de eigenaar. Hierin wordt het nummer van de beller opgenomen. Doordat de meeste meldingen in Nederland via de NPO lopen, wordt het nummer van de NPO opgegeven. Omdat wij niet kunnen herleiden wie er gebeld hebben loopt het spoor dood. We zoeken nu naar een passende (technische) oplossing. Tot die tijd wordt gepoogd de mogelijkheid om Belgische duiven telefonisch te melden via de NPO te blokkeren.
Belgische duiven kunt u het beste direct via de website van de KBDB melden. Of bel direct  met de KBDB: 0032 253 76 211.
 
George de Jongh
Directeur NPO

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Will & Falco Ebben

A. Engelen

Combinatie Lokhorst

Nico Haesen

Aad Beerendonk

Van Elsacker-Jepsen

IFC Hoogerheide

Fondunie 2000

IFC Zeeland

Comb. Gerritsen

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens