Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Op (de) hoogte Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  6-5-2011
 

Na een vraag van de dierenbescherming, is het helaas opnieuw noodzakelijk om aandacht te schenken aan het VERBODEN fenomeen éénhoksraces. Niet zonder reden heb ik  ‘VERBODEN’ met hoofdletters gespeld. We lopen als sport een enorm risico als ergens een dergelijke race wordt uitgevoerd. Ondanks dat de aangegeven reglementswijziging nog niet is doorgevoerd, staat het vergaderbesluit van 6 november 2010 vast. Het Bestuur NPO zal zo spoedig mogelijk de reglementswijziging aan de AV aanbieden. Nadrukkelijk wijzen wij alle liefhebbers op hun verplichting geen medewerking te verlenen en/of deel te nemen aan dergelijke niet toegestane  activiteiten.

Unikon

Inmiddels hebben ons de nodige vragen bereikt over UNIKON. Aangezien we als NPO (net zoals de gemiddelde liefhebber) afhankelijk zijn van informatie die verstrekt wordt, is het veelal niet mogelijk om antwoord te geven. Afgelopen week heb ik echter contact gehad met Dhr Knut Ehring van UNIKON en hij heeft toegezegd dat de definitieve verbeterde (verbeterde) versie van het UNIKON programma rond 20 mei verwacht kan worden. In de ontwikkelprocedure naar aanleiding van de opgetreden tekortkomingen was enige vertraging opgetreden.
 
De Nationale Kampioenschappen UDP’s en meer
 
Langzaamaan beginnen de eerste vluchtresultaten zich af te tekenen. Zonder onmiddellijk in herhaling te vallen stellen we hier in Veenendaal vast dat steeds meer verenigingen de UDP’s op de juiste manier aanleveren. Grootste probleem is momenteel nog het verkeerd gebruik van vluchtcodes. Het is noodzakelijk dat het correcte (actuele) weeknummer in de vluchtcode voorkomt.  Recent hebben sommige afdelingen de U-bestanden (uitslagbestanden) naar het bureau NPO verzonden. Daar kunnen wij, als reeds eerder nadrukkelijk uitgelegd, niets mee.
 
Vlucht naar de Toekomst

Afgelopen dagen is er het nodige aan vooruitgang geboekt. Voor informatie over de recente ontwikkelingen kan hier inzage gekregen worden in de vervolgplanning zoals die afgelopen week is uitgezet naar de werkgroepen. Ook de bezetting krijgt steeds meer vaste vorm maar mocht je inmiddels ervan overtuigd geraakt zijn dat we jouw kennis en ervaring ook kunnen gebruiken, meld je dan zeker nog aan! Op het vlak van financiën, arbitrage, kaderopleiding kunnen we nog zeker steun gebruiken.
 
Belgische duiven

Vorige week heb ik in ‘Op (de) Hoogte’ melding gemaakt over hoe om te gaan met verdwaalde Belgische duiven. De nieuwe procedure blijkt nog niet feilloos te werken. Dit heeft (helaas) tot gevolg dat een netjes via de speciale telefoonlijn van de NPO gemelde Belgische duif niet tot een reactie naar de opvanger leidt.
 
Wat is het geval. Het Belgische systeem reageert automatisch op een oproep en zend een SMS naar de eigenaar. Hierin wordt het nummer van de beller opgenomen. Doordat de meeste meldingen in Nederland via de NPO lopen, wordt het nummer van de NPO opgegeven. Omdat wij niet kunnen herleiden wie er gebeld hebben loopt het spoor dood. We zoeken nu naar een passende (technische) oplossing. Tot die tijd wordt gepoogd de mogelijkheid om Belgische duiven telefonisch te melden via de NPO te blokkeren.
Belgische duiven kunt u het beste direct via de website van de KBDB melden. Of bel direct  met de KBDB: 0032 253 76 211.
 
George de Jongh
Directeur NPO

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

IFC Zeeland

Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Bruggeman

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Fondunie 2000

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

Van Elsacker-Jepsen

Marcel van Zanden

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies