Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (08-05-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  8-5-2011
 

Buiten de duiven, het mooie weer, staat er vandaag ook een leuke pot voetbal in de agenda. Vandaag zal namelijk Ajax - FC Twente gespeeld gaan worden. Voor wie ik persoonlijk ben, ach, het laat zich te raden en na volgend weekend, als deze twee clubs nogmaals een keer tegen elkaar gespeeld hebben weten we meer!!! Zoals de voorspelling zijn zal het weer gaan veranderen. Na weken van echt mooi zomersweer zijn de vooruitzichten geheel anders. We zullen zien hoe het verders allemaal zal gaan verlopen. Vandaag gaan we daarom eerst nog maar eventjes van het mooie weer genieten en gaan we naar het strand.

Een dagje DHP

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij en in de vestiging van de firma DHP Cultura. Het was voor mij een mooie, en zeer indrukwekkende dag. Natuurlijk, er zijn altijd mensen die zeggen of denken, "wat moet je met die troep". Maar zo kunnen we het ook hebben als je naar arts Pietje gaat en het niet helpt en de producten van arts Klaasje helpen wel. Maar goed, ik kan hier nu een lijst met namen op gaan geven die de producten met zeer veel tevredenheid gebruiken en er zullen natuurlijk ook andere berichten zijn. Wanneer weet je of iets echt goed of fout is? Maar gezien de referenties, en de "grote" namen die spullen van DHP gebruiken zal het zeker geen kwaad kunnen. En laten we wel wezen: "Van een ezel maak je nooit geen renpaard!"

Persoonlijk ken ik liefhebbers die wekelijks voor het geel in de pan gooien. Ik ken er ook die het zeer gedoseerd het gehele seizoen doen en ja, ik ken er ook die geven nooit iets of hebben het door de jaren heen uitgeselecteerd. Pietje geloofd Keesje niet, en Keesje geloofd Gerritje weer niet. Echt, ik kan er een boek over schrijven!!! Maar goed, de winnaar heeft altijd gelijk!!!

Nanteuil

Zo, dit weekend stond bij ons de eerste midfondvlucht op het programma. Voor ons was het de nieuwe losplaats van Nanteuil. Voor mij persoonlijk een goede 324 km. Om half acht kregen de duiven de vrijheid. Zelf had ik er 33 mee. Mijn eerste, wat trouwens ook weer mijn eerst getekende was zat op 46, toen werd het 49, 51 en toen was het stil. Na goed anderhalfuur staat de teller op 16 en in de avond rond de klok van zevenen moeten er nog drie komen. Als ik dan in de avond lekker met Monique buiten in de tuin zit zie je van ver een duif aankomen, je zou haast denken dat het een ZLU vlucht was en dat er nog eentje doorkomt. Maar verders kijkend hoe ze gekomen zijn, en dit zeker voor de jaarlingen hebben ze ook deze vlucht weer aardig wat geleerd lijkt me zo.

Samenspel Noord- & Zuid-Holland.

De publicatie aangaande het schitterende Samenspel van de provincies Noord- en Zuid-Holland staat op de site. Voor hen die het aangaat, neem eens kijkje op deze site van Samenspel en stel U op de hoogte van de benodigde gegevens.

Op eigen hok.

Afgelopen donderdag, gingen zoals hierboven omschreven alle 33 stuks aanwezige vliegduiven de mand in. De bij de oude vliegduiven aanwezigen jongen zijn naar de schuur gegaan. Ook de jongen die bij de kweekduifjes lagen zijn op de grond erbij gezet en echt, er lopen 14 stuks, voor mij althans schitterende jongen. Vanaf aankomende week zal er ook gestart gaan worden met het verplichte trainen van de duiven. Of het echt nodig is, ik weet het niet want eigenlijk vliegen ze tot nog toe gewoon best goed. al is het niet iedere dag een vol uur, maar ze trainen best hoor. De bedoeling is om ze vanaf aankomende maandag dus daadwerkelijk een vol uur te laten trainen. Dus willen ze eerder vallen, gaat of de balon, of de hengel met het rood-witte afzetlint de lucht in.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus tot de volgende kijk op!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Gebr. van Toor

Cees van Heijst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Jan Koenders

Aad Beerendonk

Van Hoeck-Noel

Super Fondclub G.O.U.

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Marcel van Zanden

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!