Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (15-05-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-5-2011
 

Zo, het weer is dan toch omgeslagen. De vooruitzichten zijn nou niet echt best te noemen, althans, voor ons niet maar de boeren met hun kurgdroge landerijen zullen er blij mee zijn. Ondanks de vooruitzichten kwamen we er voor wat de vluchten betreft goed af. Ook deze ochtend is alles weer gelost.

Ablis

Zo, dit weekend stond Ablis (+/- 440 km.) op het programma maar het bleek, dat we daar niet meer konden lossen en daarom werd er uitgeweken naar het op 370 km. gelegen Mantes la Jolie. Hier op eigen hok waren er 24 mee en nadat de eerste hier op twee over was gevallen in de regio was het hier 14:20, 27, 31, 33, 37, 41, 41, 41, 41, 42, 45, 48 etc. etc. Dus eerlijk is eerlijk, ze kwamen meer dan verwacht af. Vrijsnel staat de teller op 23 en in de avond moet er toch nog 1 komen en dit nog wel liefst een twee jarige doffer die al tot driemaal toe bij mijn eerste duiven van het hok zat. Tja, of verkeerd geslagen of misschien wel ergens tegen aan gezeten. Maar ook in de ochtend is hij er nog niet, dus deze zal vermoedelijk wel afgeschreven zijn.

Samenloop voor Hoop

Afgelopen vrijdagavond hadden we bij ons, ten huize Hamstra nog een team bespreking met ons team voor de Samenloop. Het was net als de vorige keer een gezellig samenzijn en ja, volgende week is het zover, op zaterdag 21 mei starten we rond de klok van drie uur met de 24 uursloop. Deze vrijdagavond werd even het bekende puntje op de i gezet. Hoe e.e.a. zal gaan verlopen en wat wij als team dadelijk qua geld zullen overhandigen zal U later in een volgende "Kijk op ...." te lezen krijgen. Dit is dan ook gelijk de reden dat er volgende week geen "Kijk op ..." zal zijn.

Op eigen hok

Hier op eigen hok zijn de duiven die voor Pau bestemd zijn deze week niet gespeeld. Nee, van de koppels, drie in getal waar de duivinnen van mee gaan en één koppel in zijn geheel, zijn namelijk afgelopen donderdag de eitjes weggehaald. Uitgerekend zitten ze dan op een mooie stand voor Pau en als ze dadelijk weer op eieren zitten wacht de vlucht Vierzon nog voor hen. Bij de jaarlingen, waar nog niet één achterblijver bij is, en vanaf begin af aan iedere week zijn meegeweest zijn ook de eitjes verwijderd. Althans, bij twee doffertjes niet. Zo mogen deze nu een weekje thuis blijven, waarna ze op verse eieren Vierzon, de eerste dagfondvlucht zullen krijgen.

Supercup

De Supercup competitie, georganiseerd door TopPigeons heeft een nieuwec sponsor erbij, namelijk DHP Cultura. Producent van een heel assortiment hoogwaardige natuurproducten voor postduiven. Zij stelt een prachtige prijzenpakket beschikbaar in de vorm van Gouden-, Zilveren- en Bronzenvleugels.

De spelregels.

Op elke Supercup vlucht valt door de deelnemers aan de Supercup met de 1e getekende te winnen;

Goudenvleugel de 1e met de 1e getekende.
Zilverenvleugel de 2e met de 1e getekende.
Bronzenvleugel de 3e met de 1e getekende.

Let op;
Dit geldt alleen voor deelnemers aan de Supercup 2011 en gaat over de vluchten, Pau-Tarbes-Barcelona en Perpignan.

Oja, voor vanmiddag voor wat het voetballen betreft, een fijne middag en laten we hopen op een mooie wedstrijd !!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Gert Jan Beute Duivenproducten

IFC Zeeland

Comb. Gerritsen

Van Elsacker-Jepsen

Nico Jan Koenders

De Marathonvliegers

Super Fondclub G.O.U.

Fondunie 2000

M. van Ginkel

A. Engelen

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!