Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Op (de) hoogte Open printvriendelijke pagina
George de Jongh  22-5-2011
 

Het is niet bepaald verrassend maar wel het vermelden meer dan waard. Over twee weken gaat het weer gebeuren. Dan is het eerste Nationale Concours van dit seizoen. De informatie, de poster en de spanning komen naar jullie toe. Begin volgende week ligt alles op mat. De sponsoren zijn, met dank aan veel enthousiasme bij Gijs Fluijter en Henk Schepens, weer bereid gevonden de Nationale vluchten financieel te ondersteunen. Alle ins en outs leest u hier. Voor alle deelnemers: Heel veel succes met het voorbereiden van de duiven!

Analyse rekenwerk

Er wordt op dit moment gewerkt aan een analyse van de eerste ervaringen rond het rekenwerk. Inmiddels zijn er diverse berichten in het land over onvolkomenheden. Het lijkt  erop dat  fouten of onreglementaire acties NIET bij alle systemen (en op dezelfde manier) geconstateerd worden. Dit biedt de mogelijkheid tot frauderen. Een duidelijk voorbeeld is het niet beschikken over de juiste coördinaten. Het is inmiddels duidelijk dat bij het wijzigen van een combinatie of verhuizing de aanpassing van de coördinaten geregeld vergeten wordt of dat men ervan uitgaat dat dit niet aangepast hoeft te worden. Dit is niet juist. In de database van de NPO moeten de juiste gegevens zijn opgenomen. Die gegevens zijn namelijk bepalend voor het ontlenen van rechten op prijzen. Dit is reglementair vastgesteld  (WVR art 7). Op het bureau wordt inmiddels geprobeerd de bekende gegevens tegen elkaar af te zetten. We verwachten in de loop van de komende week harde onderleggers om aan het bestuur en andere wedvluchtorganiserende instanties voor te leggen.

Vogelgriep

We hebben inmiddels een tweede melding van Vogelgriep (Aviaire Influenza of kortweg AI) doorgemaakt. Na een nauwelijks aandachttrekkende uitbraak in Zeeland was er nu een uitbraak in Kootwijkerbroek.
 
Hier is actie op uitgezet. Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief is bekend dat besmetting buiten het bedrijf waar AI werd geconstateerd, niet aan de orde is. Het toeleveringsbedrijf bleek bij controle negatief en zo ook de andere bedrijven die vanuit dezelfde populatie waren bevoorraad. Op het Ministerie werd nogmaals bevestigd dat voor (sport)duiven uitzonderingen zijn. Dit neemt niet weg dat wij doorlopend op de hoogte moeten zijn van wat er rond dergelijke uitbraken gebeurd.

Promotieproblemen

Twee weken geleden heb ik  geschreven dat we door de Dierenbescherming gewezen werden op een mogelijke éénhoksrace. Inmiddels is de bron van dit verhaal achterhaald en hebben de NPO, het  betreffende afdelingsbestuur, verenigingsbestuur en de dierenbescherming in goed overleg een passende oplossing voor het probleem gevonden. De door de betreffende vereniging gekozen vorm voor promotie, ondanks de goed bedoelde insteek, is niet langer acceptabel. Ik wil nogmaals onderstrepen dat éénhoksraces (in welke variatie of omvang dan ook) ABSOLUUT verboden zijn.  Als u als vereniging of kring aan promotie wilt doen is dat natuurlijk perfect maar doe  dit niet met behulp van (een variatie op) een éénhoksrace. Mocht er twijfel bestaan over het toelaatbare van uw promotieactiviteiten, vraag het dan alstublieft na via uw afdelingsbestuur of bureau NPO.

Door ons streng te houden aan de uitgevaardigde richtlijnen voorkomen we grote, onnodige,  problemen!  Ter informatie is hier de (geanonimiseerde) brief aan betreffende vereniging bijgesloten. Neem hier alsjeblieft nota van. We mogen hier geen risico’s lopen.
 
In deze nieuwsbrief verder de rubriek 'Jeugdbrievenbus' van Henk Poelakker. Samen met Henk gaan we kijken of en hoe we de rubriek in de toekomst het beste in 'Op de hoogte' kunnen inpassen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

Aad Beerendonk

Van Hoeck-Noel

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Nico Haesen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Comb. Gerritsen

Van Elsacker-Jepsen

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!