Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voor u gelezen: Leninkje Open printvriendelijke pagina
Thijs Zonneveld  27-5-2011
 

Beste meneren en mevrouwen van de gemeente Eindhoven,

wij zijn Ad en Jos, de voorzitter en de penningmeester van PDV Eindhoven. PDV, dat staat voor Post Duiven Vereniging, maar dat wist u vast wel.

Wij hebben Eindhoven de afgelopen jaren op de kaart gezet in de sportwereld. Ons clubhuis hangt vol met bekers en lintjes en vaantjes. Wij staan voor succes. Nationaal (eenentwintig maal kampioen van Nederland bij de lange-afstands-doffers), maar ook internationaal. Zo werd PDV dit jaar nog verdienstelijk vijfde bij het Europees Tortel Concours van Denderwindeke. En we pakten ook nog bijna de prijs voor Meest Elegante Koerduif op het Internationale Duiven Festijn van Rukurikovkov.

Maar nu wil het toeval dat we een klein probleempje hebben. De kas van PDV Eindhoven is leeg. Geen geld. Nop. Nakkes. Nada. Sterker nog: we hebben een schuld van hier tot Geldrop. Een gat op de begroting, zoals dat heet.

Dat komt doordat we dachten dat we dit jaar wel weer kampioen van Nederland zouden worden en een ticket voor de lucratieve Champions Cup af zouden dwingen. Maar dat is mislukt, onder meer omdat we onze sterduif Miep voor een prikkie hebben verkocht aan een duivenmelker uit Barcelona en doffer Rudolf een langdurige schorsing aan zijn broek kreeg vanwege pikken naar een concurrent. (Met die schorsing waren wij het overigens niet eens, maar dat terzijde.)

Na die tegenslagen hebben we de verenigingskas omgekeerd en al ons geld in krasloten gestopt onder het mom: je moet krassen, anders kun je niet scoren. Het resultaat: nul. Pure pech.

Extra zaad

En nu zitten we dus met een liquiditeitstekort. Dat is lastig, want we moeten extra veel zaad kopen voor onze topduiven. Die arme vogels verdienen ook wel eens een bonusje – ja, ook nu we maar derde zijn geworden in de nationale competitie. En bovendien moeten we ook een paar nieuwe sterduiven aankopen, anders verliezen we de aansluiting met de andere clubs.

De oplossing voor onze lege portemonnee is heel simpel: de gemeente Eindhoven. Jullie dus. Wij hebben vernomen dat jullie 'grond opkopen' van verenigingen die een algemeen belang dienen. Dat komt mooi uit. Wij dienen een algemeen belang (weet u dat er honderden Eindhovenaren zijn die jaarlijks genieten van de successen van PDV?) en wij hebben nog wel een stukje grond te koop: die onder het clubhuis. Wij verkopen die tachtig vierkante meter aan jullie voor een smak geld, en we huren het de komende eeuw terug voor een zacht prijsje. Doen we net alsof het een zakelijke transactie is. Of een leninkje dat jullie nevernooit meer terugkrijgen.

Voel je niet bezwaard: andere gemeentes doen precies hetzelfde. En mocht een van jullie moeilijk doen: we weten waar jullie wonen en we hebben supporters met kale koppen en veel tatoeages.

Ons rekeningnummer is 612734637. Wij zien het geld gaarne tegemoet. Liefst veel.

Met de hartelijke groeten,

Houdoe,

Ad en Jos
PDV Eindhoven

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Nico Haesen

M. van Ginkel

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

IFC Hoogerheide

Hans de Ruig

Cor Drost

Aad Beerendonk

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren