Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (29-05-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  29-5-2011
 

Het is vandaag op de dag af, dat ik 19 jaar geleden met mijn Monique, (zo mag ik het wel schrijven toch?) in het bekende huwelijksbootje ben gestapt. Echt, het is zeker geen geslijm, maar ik heb er nog geen dag berouw om gehad. In deze tussen liggende jaren is er hoop gebeurd. Het mooiste wat me overkomen is in deze jaren is dat ik tot tweemaal toe vader heb kunnen worden. Een plaatje van een dochter en een dondersteen van een zoon hebben we samen als koppel voortgebracht. Ja, zo zal het ook bij velen van jullie vergaan zijn. 

Maar goed, zo is er door de jaren heen ook veel veranderd in en binnen onze gezamelijke sport !!!

Samenloop voor Hoop

Zoals de meeste vaste lezers weten was er afgelopen week eens niet mijn wekelijkse "Kijk op .....". Nee, afgelopen weekend stond voor ons gezin in het teken van de 24- uursloop voor en van de Samenloop Hoogvliet. Echt, het was een weekend met een traan en een lach. Dit zijn van die dingen in je leven die je nooit meer zal vergeten. 24 uur lopen, afgewisseld door je teamleden met enkel en alleen maar vrienden om je heen. In totaal werd er ruim 22.000 euro aan de organisatie uitgereikt namens de teams. Wij als team waren in de rijke, en meer dan gelukkige omstandigheid om in totaal 8.200 euro te kunnen overhandigen. En er zaten teamleden bij die wekelijks ook mijn "Kijk op ...." lezen, nou mensen, nogmaals mijn, of beter gezegd, onze dank!!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/1306088026_resized (400 x 300)_7177.jpg

Team Joke tijdens de Samenloop Hoogvliet 2011
(herkent u hem, helemaal links op de achterste rij, de gekende Bertje Saarloos uit Klaaswaal)

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Weekend Samenloop voor Hoop 086 (450 x 299)_7405.jpg

De overhandiging van het zeer mooie bedrag !!!

Aankomend nieuw duivenblad "Op Koers".

Afgelopen week zag ik ergens op de site van Duivenvlucht een mededeling er heel misschien, mits er voldoende belangstelling is er een nieuw Duivenblad gaat komen, genaamd; "Op Koers". Een beetje argwanend heb ik eerst een mailtje gestuurd met wie er eigenlijk schuil achter gaat. Ja, je weet maar nooit natuurlijk! Het blijkt een bekende voor mij te zijn uit het hoge Noorden. Bij deze wens ik hem dan ook veel succes met de start, en wie weet valt er met de tijd bij velen onder ons het nieuwe blad op de mat.

Naar de duivenarts

Afgelopen woensdag ook weer even mijn/ons drie- , vierwekelijkse bezoekje bij de Weerd aangedaan. Ik ben tot op heden trots, alles was goed en de duiven waren er eigenlijk wel klaar voor kreeg ik te horen. Dus wat dat betreft, is het nog een klein beetje sleutelen en dan ....... Ja, het is altijd fijn om te vernemen dat het goed zit. Verders moet ook alles een beetje meezitten !!! Maar persoonlijk hoop ik dat ik op de paar vluchten die ik ga spelen dit jaar enkele leuke prijsjes mee kan pikken.

Inkorver

Sinds dit jaar ben ik zo nu en dan ook weer eens de inkorver in eigen vereniging. Jaren aan een stuk heb ik dit gedaan en het fijne er van is, je merkt zo'n groot verschil in duiven die er door je handen gaan. Er zitten er bij, die echt, met vlag en wimpel boven de rest uitsteken. Maar geloof me, er zitten er ook bij waar ik van denk, ik zou ze potverdorrie ..........

Op eigen hok.

Hier te Poortugaal gaan de duiven mijn inziens steeds beter worden. Ze trainen dat het een lust begint te worden en echt, alles wijst er op dat het qua gezondheid wel goed zit met ze. Dit is mijn inziens het eerste vereiste wil je succes op de vluchten hebben. Natuurlijk, dan komt de kwaliteit en nog wel meer om de hoek kijken. Maar niet gezond, ja, dan kunnen we het zeker wel vergeten. Kijkend hoe de duiven hier nu beginnen te trainen, de uitslag van de (drie/vier wekelijkse) onderzoeken maar zeer zeker ook hoe de duiven afkomen ben ik tot dusver tevreden en kan ik nog steeds op één oor slapen. Natuurlijk, een kink zit er zo in de kabel maar de voortekenen zijn in ieder geval meer dan positief. 

Vierzon

Ondanks de mindere weerberichten gingen toch de jaarlingen en enkele oude duiven naar de eerste dagfondklassieker in Zuid-Holland. 24 stuks gingen er mee naar deze ruim 500 km. vlucht. Ondanks de hoge snelheid kwamen ze op eigen hok zeker goed af. Mijn eerste was mijn "Hennie" die als eerst getekende naar Pau zal gaan. Ook mijn tweede en derde waren weer twee bekende (jaarlingen) tijdens al deze voorvluchten. Zo was mijn eerste weer "de Blauwe uit de Gilbert" van Saarloos. "Gilbert" is een rechtstreekse uit hun meer dan gekende en helaas verspeelde superduivin "Iris". Deze "Blauwe uit de Gilbert" is al verschillende keren bij mijn eerste geweest. Ook mijn derde is zo'n jaarlingen, gekweekt uit de "King Polder" x "Madam Monique" die al verschillende keren bij de eerste aankomende op eigen hok zat. Ja, persoonlijk zie ik dit maar wat graag.
Zo nu, op deze sombere zondagochtend moeten er nog twee jaarlingen komen. Ja, weken niets achter en nu twee stuks en vorige week ook nog 1. Maar goed, de selectie doen ze toch echt zelf!!!

En ondanks dat de vooruitzichten minder waren kan je aan de teletekst uitslagen zien dat het overal mooie en goede concoursen zijn geworden. Op alle pagina's stonden toppers bij de eerste tien en sommige deden het zelf met de plaatsen 1, 2 en 3. Nou, petje af hoor. En ja, ook Gerard en zoon Bas Verkerk gaven weer een meer dan goed visite kaartje af met drie top tien duiven !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten, dus tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Nico Haesen

Theo de Kruijk

Will & Falco Ebben

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. van Toor

Comb. Verweij-de Haan

Van Elsacker-Jepsen

Nico Jan Koenders

Comb. Gerritsen

IFC Hoogerheide

De Marathonvliegers

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!