Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (05-05-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-6-2011
 

Weer zijn we een weekje verder. Afgelopen maandag, temperaturen van rond de 29 graden en op dinsdag is het weer gewoon koud weer. Gelukkig waren de vooruitzichten goed en de verwachtingen voor hen die mee zouden doen aan de eerste op het programma staande overnachtvlucht met middaglossing wisten op voorhand dat het een echte zou worden. En inderdaad, het werd een zware!!!

Gisteravond hadden we eerst, voor dat ik met mijn wekelijkse getik kan beginnen een echt Hindoestaans feest van een vriendje van Tim van de voetbal. Wat een gedoe zeg. Een band in de tuin en allemaal dansende mensen om je heen. Lekker gegeten en natuurlijk ook een lekker glaasje gedronken. Oké, van de teksten snapte ik geen ..... maar leuk en gezellig was het. En ook hier, geef je een keer een feestje, staat onze vaderlandse burerwacht al voor half acht op de stoep. Jammer, maar de mensen kunnen steeds minder van elkaar hebben lijkt het wel. 

Helenaveen

Afgelopen donderdag, ik was gelukkig ook vrij van me werk ben ik naar het mooie Helenaveen, gelegen in de regio van Helmond geweest. Echt, wat een mooi stukje Nederland is het hier zeg. De reden van mijn bezoek aan dit mooie stukje Nederland was een hokbezoek bij niemand minder dan de gekende Toon Janssen. Vele kennen hem wel, de smaakmaker door de jaren heen op zoal Barcelone. Van dit hok heb ik het laatste jaar een ingeteelde kleinzoon en rechtstreekse dochter verkregen van zijn gekende "Luca". Deze gigant speelde zoal een 40e Nat. Perpingan, 40e Nat. Barcelona, 55e Nat. Barcelona, 186e Nat. Perpignan enz. enz. En geloof me, dit soort duiven zit dun gezaaid hoor. Ook voor aankomend jaar komen er weer twee uit deze geweldenaar naar Poortugaal. Maar dan gekoppeld tegen mijn eigen "Joke". Hoe deze duiven het gaan doen hier te Poortugaal, ja, dat zal voorlopig nog even de vraag blijven maar de eerste "Janssenduifjes" heb ik er al uit gekweekt. 

De Supercup

Nog een weekje en dan sluit het inschrijven voor de Supercup 2011. Voor hen die nog niet hebben ingeschreven, schroom niet en schrijf je in nu het nog kan !!! Voor hen die al jaran mee doen die weten gewoon wat voor iets moois dit allemaal is !!! En echt, als je niet mee doet, kan je niet winnen ook en mis je daarom dan ook een fantastisch iets binnen de sport.

Mantes la Jolie

Gisteren gingen er hier op eigen hok nog 11 stuks mee naar Mantes la Jolie. Alleen de naam al ...... Ook dit werd een meer dan zware vlucht. Op eigen hok werd begonnen een goeie tien minuten voor de klok van twee. En als er nog vele duiven onderweg zijn, zijn mijn duifjes gelukkig weer thuis. Leuk vond ik het nadat vorige week van Vierzon mijn "Hennie" mijn eerste was zo was hij nu ook weer mijn eerste. Hij moet ook het hok gaan verdedien als eerst getekende op Pau. Wie weet !!! Mijn tweede, die trouwens ook het hele jaar al zeer goed afkomt was het duifje wat als eerst getekende naar Bordeaux toe moet en een half zusjes van "Hennie" is. Ja, uit hun moeder, "Madam Monique", aangekocht op één van de vele verkopingen van Cees v.d. Poel zijn tot dusver al meerdere leuke duiven gekomen. Waarom leuke en geen goeie? Echt, een GOEIE is zo'n verdomd groot woord !!!

De voorbereiding

Na gisteren zit de voorbereiding qua invliegvluchten voor diverse duiven op eigen hok er op. De duiven voor Bordeaux ZLU en de twee voor Barcelona zullen nog wel mee gaan maar voor het groepje van Pau is het gedaan. Nog een weekje en dan inkorven voor Pau en gaat het ook hier beginnen. De voorbereidingen waren goed, onderzoeken bij de Weerd, de voorafrichtingen met de vluchten. En nu, ja, nu is het hopen op een mooie uitslag met hopelijk een mooie kopduif. Maar ja, zoals we weten, dat doen we allemaal en de concurrentie is moordend!!! Nu, over twee weken weten we meer zullen we maar zeggen !!! 

Verder op eigen hok

Eigenlijk loopt alles zoals het moet lopen. Ook de jongen doen het goed en de eerste beginnen al hun vleugeltjes uit te slaan. Scherend tussen de huizen door maken ze iedere avond hun eerste rondjes dus ook dat gaat zijn gangetje. En ja, eigenlijk verloopt alles gewoon zoals gepland, dus nog even, en dan is het aan hun!   

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. Maas & Zn

Johan Hamstra

Gebr. van Toor

Fondunie 2000

Aad Beerendonk

Comb. Verweij-de Haan

Gebroeders Homma

Super Fondclub G.O.U.

Theo de Kruijk

Hans de Ruig

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!