Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Aanbiedingsbrief behorende bij de petitie juni 2011 Open printvriendelijke pagina
10-6-2011
 

Aan het bestuur NPO
Aan de Kiesmannen NPO

Geachte bestuurders,

De ondertekenaars van de petitie die u aangeboden wordt zijn bijzonder verontrust over de toekomst van onze organisatie. De verhoudingen tussen het bestuur van de NPO en de Algemene Vergadering NPO staan al vele jaren onder een ongezonde spanning; dat is heel slecht voor onze organisatie, zowel intern als extern. Het kan geen toeval zijn dat in de afgelopen jaren tot viermaal toe een bijna voltallig bestuur moet worden vervangen.

We komen met onze sport maatschappelijk steeds meer onder druk te staan en we zijn met elkaar al te veel jaren niet in staat het ledenverlies te beperken of te stoppen. Nieuwe bestuurders zijn binnen onze organisatie nauwelijks meer te vinden, dat geldt voor het bestuur van de NPO maar zeker ook voor de afdelingsbesturen. Veel leden menen dat het geen zin heeft je nog ergens druk over te maken.

Onze organisatie zit vast en is verlamd. Zo kunnen we echt niet verder. Het laatste wat we nu nog kunnen gebruiken is een soort prestigestrijd tussen de ALV (kiesmannen) en het bestuur van de NPO.

Wij willen een dringend beroep op beide partijen doen om het hier niet op aan te laten komen. Het goed besturen van een afdeling is al lastig genoeg en het vinden van geschikte kandidaten hiervoor is overal een zorg. Voor het besturen van een landelijke organisatie en de manier waarop dit zou moeten is nog veel meer nodig en het werkt nooit naar ieders tevredenheid.

Nu we wederom verstrikt zitten in een impasse heeft een brede groep betrokken leden, allen met een grote mate van verdiensten binnen onze organisatie of binnen de duivensport, gemeend u een tussenvoorstel te moeten presenteren in de vorm van bijgaande PETITIE.

Wij hechten er sterk aan dit te doen vanuit een volstrekte objectiviteit en integriteit. Wetende dat wij met elkaar niet in staat zijn gebleken een goed werkende Sportorganisatie neer te zetten komen wij met de aanbeveling dit extern te laten onderzoeken en uitwerken.

Eén van de meest geëigende organisaties die dit zou moeten kunnen is de NOC/NSF, maar er zijn meer mogelijkheden, het gaat ons er om te komen tot een duurzame oplossing. Natuurlijk moeten er zaken nog geregeld worden, maar in deze fase achten wij het belangrijk dat zowel het NPO bestuur als de kiesmannen op 20 juni a.s. afzien van het behandelen van hun beider voorstellen en kiezen voor het compromis in de vorm van ons voorstel zoals dit is neergelegd in de u aangeboden PETITIE.

De gelederen moeten worden gesloten om verdere afbraak te stoppen. Wij doen een beroep op de verantwoordelijkheid van zowel de kiesmannen als het zittende bestuur om dit externe advies te vragen, waarbij het primair aan de onderzoeksinstantie moet worden overgelaten hoe en op welke wijze men dit onderzoek wenst te verrichten. In de groep van ondertekenaars zijn ook personen bereid eventueel als klankbord op te treden mocht dit gewenst zijn. Het gaat er om dat er een bindend advies wordt uitgebracht waar iedereen zich bij neerlegt en wat als basis kan dienen om onze organisatie de komende jaren maatschappelijk verantwoord te laten functioneren. We vragen u uitdrukkelijk, in het belang van onze NPO, met deze aanpak in te stemmen en zo de laatste kans te benutten om een escalatie van meningen en tegenstrijdige belangen te voorkomen.

Het moet ook voor iedereen duidelijk zijn dat, zodra er een nieuwe organisatie-structuur ligt deze ingevuld gaat worden door een nieuw bestuur. Laten we de bedreigingen van nu omzetten in kansen voor de toekomst! Nu kan het nog.

Met vriendelijke groet,

Huub Arets, Munstergeleen
Siem Bakker, Wormer
Rinus Laban, Tholen
Wim Vos, Alblasserdam
Ben Werink, Emmeloord.

U kunt uw steun betuigen door onderaan de petitie uw gegevens in te vullen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Theo de Kruijk

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. van Toor

Cor Drost

J. Doldersum & Zn

IFC Zeeland

Nico Haesen

Combinatie Lokhorst

Van Hoeck-Noel

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens