Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (12-06-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  12-6-2011
 

Gelukkig, voor vandaag geven ze een mooie dag weer op. Vroeg uit de veren en daarom dan ook maar even de oude duiven een stukje weg brengen voor een lapje. Maar eerst, voor ik ga rijden even mijn wekelijkse getik aan de pc toevertrouwen. Maar voor ik het ga plaatsen, eerst even rijden met de duiven. Vandaar ook een iets later week verhaal.

Gisteren stond voor mijn jaarlingen Tours op het programma. Eén had ik er thuis gehouden nadat hij vorige week was gespeeld en tegen een oude duivin, die naar Bordeaux toe moet staat gekoppeld en nog één had ik thuisgehouden, omdat hij na enkele dagen van de week pas terugkwam. Dus 14 gingen er mee waarvan een tweetal in de vereniging prijs vlogen. Mijn eerste, een kleindochter van mijn "Britt" bleef helaas een goede 8, 9 misschien wel tien minuten zitten anders had het in de regio nog een leuke duif geweest met een constatering op 59. Nu liep ze gelijk met mijn tweede op negen over binnen. Maar goed, het gaat om de africhting en de 14 stuks die mee waren, waren in de avond, mijn laatste kwam om kwart over acht toch weer allemaal thuis. Deze jaarlingen, die in hun geboorte jaar nooit een mand hebben gezien hebben het goed gedaan. Met 18 begonnen en nu, na vele vluchten, waar er diverse behoorlijk zwaar van waren zijn er nog 16 over. Misschien nog een vluchtje maar zoals de vlag nu staat, is het gedaan voor ze en mogen ze verder uitgroeien tot een volwassen duif.

Oproep aan alle liefhebbers.

Allen, afgelopen week kreeg ik nog een reactie op een eerder geschreven stukje in één van mijn wekelijkse "Kijk op ....". Gezien dat het zeker de moeite is en of was zal ik de mail in zijn geheel plaatsen.

Beste Johan,

Bedankt voor je berichtje over "The Flying Pigeontrainer". Graag wil ik reageren op je advies om opofferduiven in te zetten om roofvogels te verjagen. Tot voor kort dachten wij ook dat dit een goede actie was, je moet het wel volhouden en voor nu en in de toekomst zorgen voor voldoende aanvoer van vers duivenvlees.

De roofvogel gaat een voorkeur ontwikkelen voor duiven, met andere woorden, hij/zij wordt specialist in het vangen van uw duiven !!! Probeer hem dat maar eens af te leren !!!

Bij vriend Theo in Ameide hebben we zo'n geval, de opofferduiven zijn op en de rover is er nog. Een roofvogel iets aanleren is iets, hem/haar de lust laten vergaan om duiven te pakken is alles !!!

Hij is door deze methode om hem opofferduiven te voeren hondsbrutaal/tam geworden en zelfs met de TFPT is het haast onmogelijk de rover op afstand te houden.

De methode van Michel van Lint om alle vogels op een voedertafel op een open plek te voeren lijkt me veel beter en is ook heel diervriendelijk. (tenminste, voor onze duiven) Michel zegt; alle vogels uit heel Zoutleeuw mogen bij mij op de voedertafel komen eten, zelfs die grote rover in het bosje achter de hokken mag zich dagelijks tegoed komen doen aan mussen, spreeuwen, tortels enz. Bijna dagelijks komt hij een vogeltje van de voerdertafel grissen, de duiven laat hij met rust en ik heb ook geen last meer van andere roofvogels, het is immers "zijn" territorium. 

Hij zit er nu al jaren, voorheen kreeg elke rover die in de buurt kwam een ......., sinds deze nieuwe aanpak heb ik geen problemen meer met de roofvogel.

Mijn voorstel is om een oproep aan alle leifhebbers te doen met de vraag of zij een oplossing weten die acceptabel is voor alle partijen. (bij deze dan ook maar !!!)

Graag wil ik helpen bij deze actie.

Vr.gr. Henk Verheij.

Eigenlijk niet eens nog zo'n slecht idee van die van Lint. Maar goed, hij is niet voor niets al jaren één der te kloppen mannen!!! Dus mensen, schroom niet met gedachten, en laten we ervaringen gaan uitwisselen?

Reactie uit Nieuw Zeeland.

Afgelopen week stond ik er versteld van toen ik plots ook een reactie binnen kreeg vanuit Nieuw Zeeland. Natuurlijk, met de huidige techniek gaat alles zo gemakkelijk en simpel. Maar echt, als gewone Jan Boere .... is het toch leuk als je vanuit je hobby hier een reactie over binnen krijg vanaf de andere kant van de aardkloot.

Pau.

Zo, morgenavond is het zover, inkorven voor de eerste Z.L.U. vlucht vanuit Pau. Hier zullen er zes stuks naar deze meer dan mooie Zuid Franse plaats meegaan. Terwijl ik dit zit te tikken moet ik gelijk aan de nodige jaren terug denken toen ik met enkele duivenmakkers in het eveneens gelegen Zuid Franse St. Vincent de Tyrosse was. We hadden toen vooraf ook een daagje Pau gepland en zijn dan ook daar geweest. Het is een mooie stad met vele zeer oude gebouwen. Ja, dit is alweer enkele jaartjes geleden. En ieder jaar weer, als deze vlucht er aan komt gaan mijn gedachten naar die dag dat wij daar waren. Allen veel succes op deze eerste Z.L.U. klassieker. Maar goed, er gaan er zes mee, waarvan drie duivinnen (allen 2008) op jongen van een dag of vier/vijf, twee doffers (ook van 2008 terwijl er eentje een oude ring van 2007 om heeft) op deze stand en één van mijn aankomende favorietjes (2009) zal zijn debuut als fondduif mogen gaan waarmaken op grote jongen en een dag of vijf eitjes in de schotel. Dus ja, een leuk groepje duiven, de gezondheid is in orde, ze trainen redelijk tot goed, terwijl dat echte, ja, hoe moet ik het uitleggen, nee, dat echte is er nog niet. U snapt me hopelijk wel! Maar dat ik een prijsje mee probeer te pakken, ja, dat mag ik toch wel hopen, hoop ik dan!!! 

Supercup

Met het inkorven voor Pau zijn we tevens aangekomen bij de sluiting voor het inschrijven betreft aangaande de Supercup voor het jaar 2011. Nog geen lid, doe het snel en er wachten vele mooie geldprijzen misschien op U. Neem nog snel een kijkje op de site van TopPigeons of stuur desnoods nog een mail naar mij persoonlijk.

Verders op eigen hok

Alles verloop meer dan goed. De meeste jongen staan nu in de lucht en vliegen in de avond dat het een lust is. Samen met die van de buurman gaan ze na het trainen van de oude er uit en zodoende vliegt er toch een behoorlijk koppeltje. Als je sommige hiervan zo tussen de huizen door zie scheren doe ik soms maar de andere kant op kijken want echt, het zijn net spelende ...... Ik heb er nog een negen stuks in de schotel leggen voor eigen gebruik en dat brengt het totaal op een 35 stuks jongen. Voor mij, meer dan genoeg en aan het einde van het seizoen zal ik vermoedelijk nog uit mijn betere duiven wat laatjes kweken. Maar goed, vol is vol en daar de ruimte hier toch maar beperkt is .......

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

Gertjan Knoop

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Combinatie Bruggeman

Aad Beerendonk

Combinatie Lokhorst

Fondunie 2000

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens