Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Promotie Postduivensport Nederland Open printvriendelijke pagina
Peter Tolk  14-6-2011
 

In Nederland hebben we en behoorlijk aantal duivenhokjes geplaatst. Op kinderboerderijen en enkele scholen het kleinere model en bij diverse starters voornamelijk jeugd staan de zg. Junior Promohokjes. Wat u echter misschien nog niet weet of wist dat we ook een groter promohok in bezit hebben. Dit promohok is gesponsord door firma P&P uit Mill, u weet wel de bekende hokkenbouwer. De daaraan bevestigde spoetnik is geheel gratis beschikbaar gesteld door de fa. HABRU, de specialist op het gebied van aluminium rennen en spoetniks.  Het geheel wordt gecomplementeerd door een EC systeem van Unikon, gesponsord door fa De Heus. Echter een nieuw fenomeen is dat het hok is voorzien van camera's en een systeem dat het mogelijk maakt via internet het reilen en zeilen van de duiven en de verzorging, terugkomst van de duiven live mee te maken. Dit geheel is van CC. Uden en van www.liveduiven.nl . Dit hok dient uitsluitend ter promotie van onze mooie wedstrijdduivensport. Dit jaar heeft de postduivenvereniging uit Reusel er de beschikking over. Zij zetten dit in om het 100-jarig bestaan van hun duivenclub extra cachet te geven.  Hieronder leest u een verslag van Henk van Limpt, één van de initiatiefnemers.

100 jarig bestaan "De Luchtbode" Reusel.

Postduivenvereniging "De Luchtbode" Reusel bestaat in 2011 100 jaar. Dit willen wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Wij willen in dit jubileumjaar een aantal activiteiten organiseren, waardoor de duivensport bij een breed publiek bekend gemaakt wordt. Hierbij denken wij natuurlijk ook aan de jeugd. Middels een speciaal project willen we dit in samenwerking met de basisscholen uitdragen.

Centraal in deze activiteiten staat een duivenhok bij het clublokaal op het Sportpark. De duiven die hierop gehuisvest worden, kunnen "geadopteerd" worden door enthousiaste schoolkinderen van de huidige groep 7 uit de gemeente Reusel. Natuurlijk zijn de overige kinderen ook van harte welkom.

Afhankelijk van het aantal leerlingen en duiven kunnen zij met een groepje hun favoriete duif uitkiezen, die zij zelf een naam kunnen geven. Natuurlijk kunnen deze leerlingen (uitsluitend met goedkeuring van hun ouders) elke maandag t/m vrijdag van 16.00 – 17.00 uur het duivenhok bezoeken en helpen met de verzorging van de duiven. Alles natuurlijk onder begeleiding van twee vaste begeleiders.

Uiteraard zijn ze ook welkom om de duiven bij aankomst van de wedvlucht op zaterdag of zondag "binnen te roepen" (de Luchtbode kan niet aansprakelijk gesteld worden tijdens het verblijf en de reis van en naar huis van de kinderen).

Kinderen kunnen via een geïnstalleerde webcam de duiven in en buiten het hok "live" via onze website volgen. Via Hyves kunnen ze met elkaar communiceren omtrent hun ervaringen. Bezoek aan website/webcam/Hyves is gratis.

Via onze website www.reusel100jaar.nl kan men alle (actuele) informatie vinden omtrent het scholenproject en onze activiteiten van ons jubileumjaar.

Wij willen leerlingen van de lagere groepen d.m.v. DVD presentatie, documentatiemateriaal, demonstraties e.d. op school en in ons clublokaal uitleg geven omtrent alle  facetten van deze leuke hobby. Ook wordt een kleurwedstrijd georganiseerd.

Eveneens organiseren wij rondleidingen voor de scholen, verenigingen en belangstellenden in ons clublokaal.

Tijdens onze officiële "Open Dag" zullen wij de prijzen van de kleurwedstrijd en duivencompetitie aan de leerlingen overhandigen (ouders en docenten zijn hierbij natuurlijk welkom). Voor de school, die in zijn totaliteit het best heeft gepresteerd wordt een speciale Cup uitgereikt.

Dit wordt een uniek landelijk project, waarbij iedereen op elk willekeurig moment onze website kan bezoeken om de duiven live via de webcams, de resultaten van de scholencompetitie en verdere actuele bijzonderheden kan volgen.

Op deze manier willen wij de jeugd, ouders en geïnteresseerden kennis laten maken met alle facetten van deze leuke hobby. Dit project zal landelijk via de media veel aandacht krijgen.

De Open Dag wordt georganiseerd op zondag 2 oktober 2011, 9.00 – 20.00 uur bij het clublokaal op het Sportpark in Reusel. In een grote feesttent en het clublokaal wordt de historie van 100 jaar duivensport in Reusel in beeld gebracht d.m.v. DVD-presentaties, oude duivenmaterialen, zoals: oude foto's, klokken, manden, uitslagen, kranten, etc.

Tevens staan er diverse stands, een vrachtwagen voor het vervoer van postduiven, een springkussen en natuurlijk een stand om wat te eten.

Alle actuele informatie omtrent het 100-jarig bestaan kunt u volgen op de website ww.reusel100jaar.nl. Eveneens is er door Jan Wijten een leuk filmpje gemaakt: bezoek www.janwijten.com en klik op "Reusel Nieuws".
Dit is beslist de moeite waard!!!

Wilt u meer weten: neem rustig contact op met: P.V. de Luchtbode Reusel,
telefoon: 06-53398081 of prut@giantel.nl (Henk van Limpt-Prut).

Tot zover dit initiatief van de Luchtbode uit Reusel. Heeft u ook in de komende jaren iets te vieren, waarbij dit promohok van pas kan komen, meld het ons! De postduivenvereniging uit Eersel heeft al een optie voor 2013.  Uw interesse kunt u kenbaar maken via tolk.peter@gmail.com.  Ook voor opgaven voor het vertonen van de tv serie Van Duiven Houden op een lokale zender.

Namens de PPN,
Peter Tolk.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Nico Jan Koenders

Van Hoeck-Noel

A. Engelen

M. van Ginkel

Huub Hermans

Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Gebr. van Toor

Van Elsacker-Jepsen

Hans de Ruig

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens