Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nog één zending te versturen naar Sun City Million Dollar Race Open printvriendelijke pagina
14-6-2011
 

De officiële quarantaine op de hokken in Sun City is nu ingegaan en ruim 3500 duiven zitten op dit moment in de hokken. Onder deze duiven zijn 300 Nederlandse duiven die in 2 zendingen naar het nu “winterse” Sun City zijn opgestuurd. Echte winters kennen ze niet zoals wij die hier kennen want de temperaturen zijn overdag ongeveer 20 – 25 C graden terwijl de nachttemperaturen rond de 4-6 C schommelen.

De hokken in Sun City zijn voorafgaand aan het aanleveren geheel ontsmet maar dienen ook nu nog steeds de strenge eisen van de Zuid-Afrikaanse regering te volgen zodat de verzorgers ten alle tijden beschermende kleding te dragen als dat ook dagelijks de hokken ontsmet dienen te worden via verneveling.
  

Het dagelijks vernevelen in de gangen 

Maar ook in de hokken vernevelen

Nadat de quarantaine is geëindigd kunnen ook de Zuid-Afrikaanse liefhebbers hun duiven aanleveren (voor zover zij dat nog niet gedaan hebben) die geen quarantaine nodig hebben. Wel gaat er een nieuwe quarantaine van start op eigen hokken die buiten het Sun City complex staan maar waar de duiven wel dezelfde verzorging gaan krijgen die ook de andere duiven reeds hebben. Vorig jaar is dit hok voor het eerst in gebruik genomen en is er reeds gebleken dat duiven naderhand snel en makkelijk op de hokken in Sun City worden geintergreert.

Er zal vanuit Nederland nog een zending gestuurd worden naar Zuid-Afrika en deze duiven dienen te worden aangeleverd op zondag 3 juli van 11 uur tot 13.00 uur op de Greenfield Stud, Cortenoeverseweg 82 in Brummen. Voor deze zending dient u zich aan te melden door voor vrijdag 1 juli as. op te geven hoeveel duiven u wilt sturen in deze zending. 

Duiven genieten van bad onder de Afrikaanse zon 

De hokken afgeschermd met gaas

Bij voorkeur geen te bonte duiven, alsook geen rode of vale duiven meedoen. Deze duiven hebben een grote handicap door de vele trainingsvluchten als ook de vele zonuren, die de kwaliteit van de pennen te veel aantast. De eindvlucht is over een afstand van 550 km, over geaccidenteerd terrein met temperaturen van 25˚C en meer. De training van de duiven begint in de loop van Oktober met wekelijks twee officiële wedvluchten met de eindvlucht van deze 16e editie op zaterdag 28 januari 2012.

Het inschrijfgeld bedraagt US $ 1.025 per duif. Voor dit bedrag stuurt u 1 team van 3 duiven waarvan één betaalde en twee reserveduiven. Mocht uw betaalde duif kwijtraken dan wordt deze gratis vervangen door uw eerste reserve duif. Deze reserveduiven zullen het gehele programma vliegen en kunnen welk moment worden geactiveerd à US $ 1.000,- per duif. De vrachtkosten bedragen EUR 30 per duif en dienen contant te worden betaald bij het aanleveren van de duiven.

Voor meer informatie kijkt u ook op de site van de race www.scmdpr.com.

Bij vragen en/of aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator voor deze race in Nederland.

Henk Jurriens
Tel. 06-51805536
h.jurriens@planet.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Jan Koenders

Familie Huizer

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Hans de Ruig

Van Hoeck-Noel

Aad Beerendonk

Comb. Verweij-de Haan

J. Doldersum & Zn

IFC Zeeland

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!