Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nog één zending te versturen naar Sun City Million Dollar Race Open printvriendelijke pagina
14-6-2011
 

De officiële quarantaine op de hokken in Sun City is nu ingegaan en ruim 3500 duiven zitten op dit moment in de hokken. Onder deze duiven zijn 300 Nederlandse duiven die in 2 zendingen naar het nu “winterse” Sun City zijn opgestuurd. Echte winters kennen ze niet zoals wij die hier kennen want de temperaturen zijn overdag ongeveer 20 – 25 C graden terwijl de nachttemperaturen rond de 4-6 C schommelen.

De hokken in Sun City zijn voorafgaand aan het aanleveren geheel ontsmet maar dienen ook nu nog steeds de strenge eisen van de Zuid-Afrikaanse regering te volgen zodat de verzorgers ten alle tijden beschermende kleding te dragen als dat ook dagelijks de hokken ontsmet dienen te worden via verneveling.
  

Het dagelijks vernevelen in de gangen 

Maar ook in de hokken vernevelen

Nadat de quarantaine is geëindigd kunnen ook de Zuid-Afrikaanse liefhebbers hun duiven aanleveren (voor zover zij dat nog niet gedaan hebben) die geen quarantaine nodig hebben. Wel gaat er een nieuwe quarantaine van start op eigen hokken die buiten het Sun City complex staan maar waar de duiven wel dezelfde verzorging gaan krijgen die ook de andere duiven reeds hebben. Vorig jaar is dit hok voor het eerst in gebruik genomen en is er reeds gebleken dat duiven naderhand snel en makkelijk op de hokken in Sun City worden geintergreert.

Er zal vanuit Nederland nog een zending gestuurd worden naar Zuid-Afrika en deze duiven dienen te worden aangeleverd op zondag 3 juli van 11 uur tot 13.00 uur op de Greenfield Stud, Cortenoeverseweg 82 in Brummen. Voor deze zending dient u zich aan te melden door voor vrijdag 1 juli as. op te geven hoeveel duiven u wilt sturen in deze zending. 

Duiven genieten van bad onder de Afrikaanse zon 

De hokken afgeschermd met gaas

Bij voorkeur geen te bonte duiven, alsook geen rode of vale duiven meedoen. Deze duiven hebben een grote handicap door de vele trainingsvluchten als ook de vele zonuren, die de kwaliteit van de pennen te veel aantast. De eindvlucht is over een afstand van 550 km, over geaccidenteerd terrein met temperaturen van 25˚C en meer. De training van de duiven begint in de loop van Oktober met wekelijks twee officiële wedvluchten met de eindvlucht van deze 16e editie op zaterdag 28 januari 2012.

Het inschrijfgeld bedraagt US $ 1.025 per duif. Voor dit bedrag stuurt u 1 team van 3 duiven waarvan één betaalde en twee reserveduiven. Mocht uw betaalde duif kwijtraken dan wordt deze gratis vervangen door uw eerste reserve duif. Deze reserveduiven zullen het gehele programma vliegen en kunnen welk moment worden geactiveerd à US $ 1.000,- per duif. De vrachtkosten bedragen EUR 30 per duif en dienen contant te worden betaald bij het aanleveren van de duiven.

Voor meer informatie kijkt u ook op de site van de race www.scmdpr.com.

Bij vragen en/of aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator voor deze race in Nederland.

Henk Jurriens
Tel. 06-51805536
h.jurriens@planet.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebr. van Toor

Nico Haesen

Fondunie 2000

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Theo de Kruijk

IFC Hoogerheide

Familie Huizer

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren