Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (19-06-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  19-6-2011
 

Ondanks de moeheid van de voorgaande dagen ben ik ook deze ochtend toch weer vroeg op. Vele onder ons zullen ook vroeg uit de veren zijn of misschien wel helemaal niet hun bedje gezien hebben omdat ze St. Vincent mee hebben. Nou, na zo'n Pau was ik persoonlijk blij dat er niet ook nog een St. Vincent volgde want ...... Ja, pak je ze goed, dan kan je de hele wereld aan, maar pak je ze gewoon ......... ja, dan voel je jezelf of je gesloopt ben. En geloof me, dat laatste heb ik. Echt, Pau was voor mij en gelukkig nog vele met mij een meer dan ...... vlucht. Maar goed, uithuilen en opnieuw beginnen.

Onregelmatigheden op St. Vincent.

Terwijl ik dit verslag zit te maken gaat de telefoon en krijg ik de mededeling dat er afgelopen nacht een duif gemeld is die niet in St. Vincent was geweest. Verders ga ik persoonlijk me hier niet over uitlaten maar het betreft iemand van de Zuid Hollandse eilanden die de laatste jaren geregeld Nationale overwinningen heeft gepakt met nachtelijke aankomsten. Ongetwijfeld zal er genoeg over geschreven gaan worden maar nogmaals, persoonlijk ga ik me hier niet over uitlaten. Wat ik wel weet is dat als je dit zo, op een vroege zondagochtend op je bord krijg je in staat ben de hele bende .......... 

Pau.

Om deze week mijn verhaaltje te beginnen, ondanks het eerder vermelde klote-bericht, begin ik maar gelijk met de vlucht Pau. Zoals al aangegeven waren er zes stuks van eigen hok meegegeven. De duiven waren er goed aan toe, kwamen goed af op de trainingsvluchten, medisch waren ze goed en dan is het aan hun. Helaas, ik pakte met me zes mee één redelijke prijsduif met zo'n beetje de 160e Nationaal. Geklokt in de ochtend om iets voor half zeven. Toen was het wachten tot tegen de klok van tienen als mijn tweede zich pas meld. Dus simpel, gewoon klote!!! Ja zeggen sommige, heb je de weerbeelden gezien en nog meer van dit soort dingen. Simpel, hebben die duiven van mannen als v.d. Velde en Zn zeker geen last van gehad? Nee, die hadden zeker allemaal een regenpakje aan. Kijk, dat het niet een normale vlucht was, ja, dat was snel duidelijk. Geen duif uit het Limburgse door in de avond en de Brabantse duiven waren ook op één hand te tellen. Maar nogmaals, zit je in de hoek waar de duiven vallen in de avond moet je ook gewoon in de avond draaien. In het meer dan sterke inkorfcentrum van Zuid-Beijerland was mijn duifje de tweede doorkomende duif op deze barre ochtend. Voor het duifje zelf, nu viermaal gespeeld en viermaal mooi op tijd een mooie prestatie.

Jaap v.d. Velden aan top.

Tjonge, wat is dit toch een meer dan voortreffelijk hok met duiven. Maar buiten de superduiven staat er ook een meer dan superliefhebber aan het stuur. Ik weet, uit de verhalen die ik zo links en rechts wel eens vernomen had dat na het overlijden van vader Chris er diverse waren die aangaven dat het gedaan zou zijn met Jaap. Maar echt, het tegendeel is eerder waar want ik heb het al eens geschreven, als de v.d. Velden trein eenmaal op gang is is hij niet of door niemand te stoppen. En ja, de bewijzen zijn er meer dan !!!

Jaap, het was de eerste keer dat er een eerste Nationaal viel zonder pa aan je zijde. Persoonlijk zou ik de duif, wat al een topper van jewelste is met zoal een 19e Nationaal Pau op zijn conto omdopen tot "Den Chris" gewoon als een soort eerbetoon aan pa. Maar buiten het voorgaande, gefeliciteerd met deze mooie, en zeker verdiende overwinning.

Ik schreef hierboven over het sterke inkorfcentrum. In 2010 sloten de mannen en vrouwen daar af met 6e en 7e Nationaal van Perpignan. Dit jaar, op Pau openen ze de Z.L.U. klassiekers met 1 en 2 en kijkend zo net op de meldingslijsten van St. Vincent zouden ze nu ook weer beginnen met de plaatsen 1 en 2 in Sector 2. Echt, is er dan nog een sterker inkorfcentrum?

St. Vincent.

Terwijl de duiven van St. Vincent nog aan het vallen zijn staat daar bovenaan de meldingslijst van sector 2 onze eigen Woud Nederpelt ook uit de Hoeksche Waard. En ja, het had ook voor Woud anders kunnen uitpakken misschien. Op vrijdagavond moest hij nog genoegen nemen met de tweede Nationaal van Pau (ik had er persoonlijk voor getekend) om het ruim 24 uur later over te doen en dan maar gelijk de plaatsen 1 en 2 in beslag te nemen.

Woud, ik heb er geen woorden voor, maar het is meer dan grote klasse is!!! Erica, geef jij dit even door aan Woud ?

Wat een k.... systeem.

Sorry voor wat ik hierboven aangeef maar als ik, terwijl ik dit verhaaltje zit te tikken geregeld even op de meldingslijsten wil kijken via de N.P.O. site over de meldingen krijg ik alleen maar foutmeldingen dat er teveel bezoekers zijn. Sorry, maar ik vindt dat belachelijk en eerlijk is eerlijk, gewoon een meer dan klote systeem !!!

Op eigen hok.

Ondanks de toch wel persoonlijke grote teleurstelling van Pau is het uithuilen en op nieuw beginnen. Maar goed, dit is nu eenmaal duivensport. Aankomende week staat Cahors met ochtendlossing op het programma om de week daarop Bordeaux Z.L.U. te kunnen inmanden. Voor Bordeaux zullen er een stuk of vijf de mand in gaan en op Cahors zal ik vermoedelijk enkele jaarlingen spelen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

J. Doldersum & Zn

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

Van Hoeck-Noel

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens