Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (26-06-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  26-6-2011
 

Ja, ook deze week moest er weer iets op papier gezet worden. Na afgelopen weekend heb ik links en rechts eens wat sites bijgehouden. Wat mij persoonlijk toch wel bezig gehouden heeft is de zaak aangaande St. Vincent. De verschillen in reacties die je dan kan lezen !!! Natuurlijk, het doet onze sport zeker geen goed. Maar wat wel een zeer goede zaak is, is dat het boven tafel is gekomen als het allemaal op waarheid zou berusten. Niet dat ik hier aan twijfel, nee, in tegendeel zelfs. Maar goed, het hou de gemoederen wel bezig zullen we maar zeggen. Maar ondanks dat dit soort zaken nog steeds gebeuren wil ik mezelf eigenlijk alleen nog maar over de positieve dingen uit gaan laten. Want laten we eerlijk zijn, er zitten ook nog zat mooie dingen aan onze hobby hoor !!!

Zeven jongen op de plank.

Ja, zo zitten er op het moment van dit schrijven zeven jongen op de klep. Het is nog vroeg in de ochtend, iedereen is nog in ruste alleen in de Akkerstraat op nummer 11 is er leven. Lekker in de tuin, bakkie koffie er bij, laptop op schoot en dan die aankomende kampioentjes wat fladderend van klep naar het dak van het hok. In de zijstraat zit een merel op de schoorsteen uit volleborst te zingen, echt, wie doet me wat op zo'n moment. Kijkend naar dat jonge spul, wat eenmaal op het dak van het hok waar de oude verblijven strak met de nekken omhoog gaan zitten van wat ze nu allemaal weer zien denk ik, "zo, weer zeven kampioentjes er bij". 

Geslaagd, jarig en een feestje.

Dochter Iris, afgelopen woensdag alweer zestien lentes jong geworden en de week daarvoor geslaagd voor haar VMBO opleiding. Als meer dan trotse ouders wilde we hier zeker wat extra's aan doen en om niet met een bomvol huis, of het in meerdere keren te moeten vieren hadden we het clubgebouw van de duiven geregeld voor deze avond. We hadden Iris mooi weg kunnen lokken in de middag met de smoes dat wij dan het huis in orde konden maken. De genodigde hadden we aangegeven allen zo rond de klok van een uur of acht aanwezig te zijn en toen de meeste er dan ook waren kwam daar Iris met haar vriendje aan. Toen ze eenmaal naar de duivenvereninging liepen kreeg ze het in de gaten dat er iets georganiseerd was. En ja, als je je eigen vlees en bloed dan op zo'n moment binnen zie komen, ja dan ................. 

Cahors.

Zoals verteld in mijn vorige "Kijk op ...." zijn er hier op eigenhok een twaalftal jaarlingen afgelopen dinsdag mee gegaan naar Cahors. Na als jong zelfstandig afgericht te zijn en dit jaar als jaarlingen met lof hun africhtingen hebben afgewerkt met aansluitend twee dagfondvluchten vanuit Vierzon en Tours kregen ze als laatste nog dit toetje vanuit Cahors. Denk nu niet dat ik in de veronderstelling leef van dat ik nu eens even wat prijzen zal gaan maken, nee, verre van dat zelfs. Wat ik wel belangrijk vindt voor dit jonge spul is dat ze ervaring op gaan doen. En dat ze ervaring op doen met hun twee nachten extra mand is zeker. Nu hoop ik persoonlijk dat ze, en ook gezien het zeer mooie weer van morgen gewoon thuis komen en dan heb ik misschien een leuk groepje twee jaarsen dadelijk zitten in 2012. En trouwens, wie weet, misschien zit er als ze dadelijk los gaan wel een blindganger bij voor mij die vanavond zeg, "zo, ik ben er !!!". Kijk, en ook dit soort dingen vindt ik juist zo mooi van de sport.

Verders op eigen hok.

Na de meer dan teleurstellende Pau van vorige week lijkt het net of je van alles en nog wat gaat zien. Persoonlijk denk ik dat de meeste dat wel hebben. Al ben ik zelf wel zo dat ik al snel iets zie hoor maar goed. Vanochtend nog eens even de duiven globaal nagekeken die op mijn lijstje staan (5 stuks) voor Bordeaux Z.L.U. van aankomende week en eerlijk is eerlijk, er zit eigenlijk geen afvaller bij. Nee, de vier duivinnen die mee moeten hebben, of beter gezegd krijgen qua uiterlijk hoe ze er voorstaan en bij zitten een ruime voldoende. Ook het doffertje wat mee gaat zit er goed bij. Natuurlijk, dat dit ook allemaal niet zaligmakend is, nee, daar ben ik gelukkig door de jaren heen ook wel achter gekomen. Maar buiten of ze het doen of niet, doe ik ze liever de manden in met de gedachten dat ze goed zijn dan dat ik .......

En toch soms de twijfel.

Ja, ondanks dat ze er zeer mooi bij zitten, in de hand goed aanvoelen voor nestduiven op een jong en best redelijk tot goed trainen heb ik toch ook de twijfel. Komt dit ongemerkt door de teleurstellende Pau of ..... Nee, ik weet het ook niet maar buiten de eerder vernoemde goede punten heb en zie ik toch ...., ja, de twijfel. Natuurlijk, een Jaap v.d. Velden, Wouter van Nederpelt of bij een v.d. Velde en Zn, nee, die hoeven niet te twijfelen want daar komen ze als...... En ja, het is nu eenmaal een gegeven en de bewijzen zijn er, daar in Zuid-Beijerland bij v.d. V komen ze, en pakken ze altijd duiven. Wind op kop, zon, 30 graden, regen of weet ik veel wat, maar duiven die vallen er.

Zo, en met dit relaas op deze vroege zondagochtend wil ik het er bij laten. Hopelijk komen de jaarlingen, die vermoedelijk vandaag er wel uit gaan, (even gekeken, en ja, los om 07:00 uur) in Cahors leuk af en zal de schade beperkt blijven. Hoe het gaat verlopen, U zal het in de volgende "Kijk op" weer kunnen lezen.

Allen veel succes vandaag met de vluchten die nog komen gaan!!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

J. Doldersum & Zn

Johan Hamstra

Fondunie 2000

De Marathonvliegers

Combinatie Bruggeman

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Team Noel-Willockx

Cor Drost

Gebr. van Toor

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens