Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (10-07-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  10-7-2011
 

Weer is er een weekje voorbij, en wat voor een week? Voor mij persoonlijk een week waarin ik een moeilijke beslissing moest nemen. Nou ja, echt moeilijk was het niet, maar het was wel een beslissing met een heel apart gevoel. Pijn wil ik het niet noemen al voelde het wel een beetje zo.

Wat is er namelijk gaande

Na een teleurstellende Pau, gevolgd door een meer dan slechte Bordeaux ZLU en kijkend hoe de duiven er plots voor stonden en zich gedroegen nam ik op zondag, zo rond de middag het besluit om niet meer in te manden dit jaar. Helaas, op de dag dat de duiven voor Barcelona de manden in moesten gaan zo'n beslissing nemen, ja, dat doet pijn. Natuurlijk, inmanden kan altijd en iedereen, nee, maar prijs vliegen !!! Vandaar ook die moeilijke beslissing.

Ik kreeg hierover een meer dan mooie mail.

Johan,
Helaas, maar toch een goede en moedige beslissing. Het siert je als melker dat te durven en de schijn niet op te houden.

Oké, het is een pleister op de wond want eerlijk is eerlijk, en ik draai er niet omheen, het is al het derde jaar op rij dat het niet loopt zoals ik het wil en zou moeten en ze ook kunnen. Natuurlijk, er zijn ook wel uitslagen gemaakt die best redelijk waren, ik ken er legio die er blij mee hadden geweest, maar goed, ik dus niet.

Mr. Positievo

Afgelopen week, ik kreeg, nadat ik deze moeilijke beslissing had genomen een telefoontje van een mij goede bekende uit Tiel. Er werd gevraagd, "Hé Johan, hoe is het op Bordeaux gegaan?" en, hierop gaf ik mijn eigen, maar toch eerlijke reactie natuurlijk. Aan de andere kant werd ik onderbroken, "He maatje, waar is die Mr. Positievo? Je klinkt wat teneer geslagen, terwijl jij juist altijd positeif bent". Nu is dat zeker mijn bedoeling niet want eerlijk is eerlijk, ik heb mijn inziens me best gedaan en aan de duiven twijvel ik zeker niet of ze het kennen. Maar goed, het gesprek verliep verders goed hoor en echt, je kan wel bij de pakken neer gaan zitten, maar ja, wat heeft dat nu voor zin. En ja, ook in deze vernam ik alweer de nodige verhalen achter de rug om. Ja, als ik hier allemaal naar zou moeten luisteren, ja, dan geloof ik dat het een stuk beter zou gaan hoor. Nee, laat de boeren maar dorsen en mij me gang gaan.

Wel een tip van die ouwe Hamstra

Ja, van die ouwe kreeg ik een goeie tip die mij toch aan het denken heeft gezet. Door de jaren heen ben ik ook zo met dit en dat qua (bij)producten begonnen. Afgelopen week, nadat ik hem had aangegeven niet meer te spelen gaf hij nog aan, "die spullen, (hij noemde het troep), zal best goed zijn, maar kost klauwen met geld, en het resultaat !!!" Tja, wat moet ik hier nu op zeggen. Ook gaf hij aan dat uit de tijd dat wij nog samen vlogen we dit en dat deden en de resultaten, ja, die waren meer dan goed. En echt, het was simpel in die tijd. Maar goed, hij heeft gelijk, maar lukt het, dan weet je niet hoe het komt (al denk je van wel), maar lukt het niet, tja, ook dat weet je het niet. Al hoop ik het natuurlijk nu wel te weten !!!

Een nieuw hok

Ik liep er al langer mee, maar na deze meer dan slechte vluchten is de kogel door de kerk, er komt dadelijk een nieuw hokje te staan. Er komt een hokje te staan van 3 bij 2 meter en haaks daarop een hokje van een 2.60 x 1.60 meter. Hoe e.e.a. er dadelijk allemaal uit komt te zien, ja, met foto's is dat met de tijd te zien zijn op de site natuurlijk.

Alles valt en staat met goede duiven

Dat alles valt en staat met goede duiven mag duidelijk zijn. Zo pakt mijn neef samen met zijn vader op de eerste overnachting dit jaar, weet U het nog, die echte zware rond de 28e nationaal met warm weer en kopwind. Afgelopen zaterdag is dat zelfde duifje om 06:06 uur geprikt met een totaal ander weerbeeld. En ja, dat zijn de echte !!!

Felicitaties

Kijkend naar de uitslagen qua kopduiven en teletekstduiven zitten er voor mij weer hoop bekende bij. Reedijk-Jongekrijg, Batenburg van de Merwe, Klessens de Lepper, Gebr. van Beveren etc. etc. Mannen, en natuurlijk ook dames, proficiat.

Het zal je gebeuren

Het is zaterdagochtend, plots gaat de telefoon, "He, er zijn al duiven van Barcelona. Snel de kleren aan en naar de hokken. Wat zie je, daar loopt een duif van Barcelona" Zonde, nooit zal je weten van hoe of wat. Nee, liever uren voor lul zitten dan één keer te laat zijn of zitten.

Onderbroeken race

Mannen, eigenlijk moet het toch niet gekker worden. Oké, achteraf telt altijd het resultaat maar enkele jaren geleden, toen we nog wekelijks een duivenkrantje hadden stond er eens een artikel over een onderbroeken race. Nou, de kopduiven van Barcelona zouden in deze categorie kunnen vallen. Denk nu niet, "wat is ie negatief" want eerlijk is eerlijk, het blijft Barcelona en het resultaat dat telt. Maar om nu zo'n Barcelona als anno 2011 te vergelijken met een Barcelona van zeg maar 2009, ja, voor mij is de keuze niet moeilijk hoor. Maar nogmaals, alle winnaars, van harte !!!

Maar ondanks dat alleen toppers kunnen winnen

Ondanks dat mijn eigen voorkeur richting een geheel ander weertype gaat zijn de winnaars altijd toppers. Zo is het ook bij de uitgave van Barcelona 2011. Op de site van Pipa staat een schitterend stuk beschreven van de overwinnaars internationaal, de combinatie Boogaard - van Buuren uit Amsterdam. Mannen, ook jullie van harte !!!

Voor mij rustige weken

Voor mij persoonlijk zijn het nu, en dit zeker tot aan de vakantie rustige weken. De oude duiven, die trouwens allen mogen en kunnen blijven die zitten nu lekker rustig op eieren. Uit me werk, de oude even een rondje laten maken waarna er gegeten zal worden en aansluitend mag en kan de jonge garde naar buiten. Voor mij zal het nog eventjes duren eer er weer ingekorfd zal worden voor en aan een overnachting. Eerlijk, gedreven als ik ben blijf ik zoeken en kijken naar het juiste. Wie weet lukt het me, en zal me naam in de toekomst nog geregeld ......

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Aad Beerendonk

IFC Hoogerheide

Hans de Ruig

Fondunie 2000

J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Elsacker-Jepsen

Cor Drost

Cees van Heijst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!