Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voor u gelezen: Nog geen enkele jonge-duivenvlucht vervlogen, en dat op 30 juli Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  30-7-2011
 

Het is vandaag 30 juli. Op dit moment hebben onze jonge duiven nul vluchten achter de rug, die van Afdeling 5 hebben er zes gehad en zijn al twee keer in Frankrijk geweest.

Dat men vandaag de vlucht heeft afgelast kan ik nog enigzins begrip voor opbrengen, maar het is wel een grote puinhoop bij ons in de afdeling. Was men gewoon op tijd begonnen dan hadden onze jongen in elk geval voldoende ervaring opgedaan en dan had men bijvoorbeeld vandaag nog een nachtje kunnen overstaan.

Ook zijn wij door ons programma uitgeschakeld voor TBOTB, Master Award, hebben we minder kans op een Olympiadeduif enzovoorts. Maakt niet uit volgens ons Afdelingsbestuur, is toch maar voor een paar 'commerciŽle hokken'. Ze gaan er echter aan voorbij dat niemand met hun waardeloze programma wat opschiet.

Het zou ze overigens sieren om niet telkens het woord 'commerciŽel' in de mond te nemen als het hen uitkomt (bijvoorbeeld bij het Tucht & Geschillencollege). Net als in iedere andere afdeling zitten er in onze afdeling FANATIEKE en succesvolle duivensporters die het hoogst mogelijke in de sport willen bereiken en dat is op Nationaal niveau. Die worden in hun streven beperkt door het bestuur. Om ze dan maar te pas en te onpas commerciŽel te noemen omdat ze daarmee bij sommige mensen kunnen scoren is erg ongepast.

De jonge-duivenclub (JDC) in oprichting had in november 2011 reeds voorzien dat dit kon gaan gebeuren en wilde de liefhebbers dan ook ruimschoots de kans bieden hun jongen op te leren. Ook zouden bijvoorbeeld vaders met kleine kinderen dan in augustus op vakantie kunnen, hun jongen zouden dan reeds opgeleerd zijn. Zelfs de hobbyist (die niet verduistert) zou met de JDC goed afgeweest zijn. Bij ons in de club zijn er liefhebbers die volgende week geen jongen meer kunnen zetten omdat ze dan te ver in de rui zijn. Die zijn dit jaar dus 0 keer opgeleerd. Lekker, dat zal wat worden volgend jaar...

Als alles nog door kan gaan vanaf nu dan krijgen we maximaal zes vluchten voor de jonge duiven. Ik hoop dat Regio 3 verstandig is en volgende week nog een vervangende (klok)vlucht uit St. Job op dinsdag of woensdag inlast.

P.S. De jonge-duivenclub mocht dus niet worden opgericht van het Afdelingsbestuur omdat dat 'competitievervalsing' zou zijn. Ik geloof niet in 'competitievervalsing' door een JDC waar alle leden van de Afdeling lid van kunnen en mogen worden, maar als ik me verplaats in het bestuur dan vraag ik me af hoe ze het vinden dat Regio 1 op dit moment drie opleervluchten heeft vervlogen, Regio 2 zelfs een klokvlucht achter de rug heeft en dat Regio 4 niet eens ťťn africhting heeft gehad. Dat is toch zeker niet te verdedigen of uit te leggen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

M. van Ginkel

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

Johan Hamstra

Combinatie Lokhorst

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Comb. Gerritsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gertjan Knoop

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, BelgiŽ, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het ďafgevenĒ of te wel ďneersabelenĒ van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies