Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voor u gelezen: Nog geen enkele jonge-duivenvlucht vervlogen, en dat op 30 juli Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  30-7-2011
 

Het is vandaag 30 juli. Op dit moment hebben onze jonge duiven nul vluchten achter de rug, die van Afdeling 5 hebben er zes gehad en zijn al twee keer in Frankrijk geweest.

Dat men vandaag de vlucht heeft afgelast kan ik nog enigzins begrip voor opbrengen, maar het is wel een grote puinhoop bij ons in de afdeling. Was men gewoon op tijd begonnen dan hadden onze jongen in elk geval voldoende ervaring opgedaan en dan had men bijvoorbeeld vandaag nog een nachtje kunnen overstaan.

Ook zijn wij door ons programma uitgeschakeld voor TBOTB, Master Award, hebben we minder kans op een Olympiadeduif enzovoorts. Maakt niet uit volgens ons Afdelingsbestuur, is toch maar voor een paar 'commerciële hokken'. Ze gaan er echter aan voorbij dat niemand met hun waardeloze programma wat opschiet.

Het zou ze overigens sieren om niet telkens het woord 'commerciëel' in de mond te nemen als het hen uitkomt (bijvoorbeeld bij het Tucht & Geschillencollege). Net als in iedere andere afdeling zitten er in onze afdeling FANATIEKE en succesvolle duivensporters die het hoogst mogelijke in de sport willen bereiken en dat is op Nationaal niveau. Die worden in hun streven beperkt door het bestuur. Om ze dan maar te pas en te onpas commerciëel te noemen omdat ze daarmee bij sommige mensen kunnen scoren is erg ongepast.

De jonge-duivenclub (JDC) in oprichting had in november 2011 reeds voorzien dat dit kon gaan gebeuren en wilde de liefhebbers dan ook ruimschoots de kans bieden hun jongen op te leren. Ook zouden bijvoorbeeld vaders met kleine kinderen dan in augustus op vakantie kunnen, hun jongen zouden dan reeds opgeleerd zijn. Zelfs de hobbyist (die niet verduistert) zou met de JDC goed afgeweest zijn. Bij ons in de club zijn er liefhebbers die volgende week geen jongen meer kunnen zetten omdat ze dan te ver in de rui zijn. Die zijn dit jaar dus 0 keer opgeleerd. Lekker, dat zal wat worden volgend jaar...

Als alles nog door kan gaan vanaf nu dan krijgen we maximaal zes vluchten voor de jonge duiven. Ik hoop dat Regio 3 verstandig is en volgende week nog een vervangende (klok)vlucht uit St. Job op dinsdag of woensdag inlast.

P.S. De jonge-duivenclub mocht dus niet worden opgericht van het Afdelingsbestuur omdat dat 'competitievervalsing' zou zijn. Ik geloof niet in 'competitievervalsing' door een JDC waar alle leden van de Afdeling lid van kunnen en mogen worden, maar als ik me verplaats in het bestuur dan vraag ik me af hoe ze het vinden dat Regio 1 op dit moment drie opleervluchten heeft vervlogen, Regio 2 zelfs een klokvlucht achter de rug heeft en dat Regio 4 niet eens één africhting heeft gehad. Dat is toch zeker niet te verdedigen of uit te leggen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Team Noel-Willockx

Familie Huizer

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cor Drost

Gebr. van Toor

Combinatie Bruggeman

Marcel van Zanden

Cees van Heijst

Super Fondclub G.O.U.

Combinatie Lokhorst

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!