De laatste weken, zeg maar maanden, waren niet gemakkelijk voor ons duivenliefhebbers. Veel uitgestelde vluchten, vluchten met een slecht verloop en voor de jonge-duivenspelers van Regio 3 in Afdeling 8 zeg maar praktisch geen vluchten. De vlucht vanuit St. Job in 't Goor van 30 juli werd afgelast. Strombeek van 6 augustus werd St. Job en op 13 augustus werd de vlucht vanuit Menen wederom afgelast.
De Jonge Duiven Club in opriching kon dit niet over zijn kant laten gaan en besloot de africhting vanuit Duffel van Afdeling 8 op woensdag 17 augustus op te waarderen tot wedvlucht. Omdat eerst werd gewacht of de regio misschien hetzelfde initiatief zou nemen werd het maandagavond voordat de betrokken clubs per email werden benaderd. Helaas bleek dit te laat voor een grote deelname, maar desondanks stonden er toch nog 884 duiven in concours. Klik hier voor de volledige uitslag van deze vlucht.
WPROL heeft voor de uitslagen voor de JDC i.o. gesponsord. We zijn ze daarvoor erg dankbaar. Op de website van WPROL kun je de uitslagen ook per vereniging bekijken.
Om 9.30 uur werden de duiven gelost, de duiven kwamen overal goed af. De eerste duif viel om 10.51.39 uur bij Wulf van Laar uit Elst. Zijn NL11-5005148 behaalde een snelheid van 1488.533 meter per minuut en had daarmee een voorsprong van maar liefst 24 meter per minuut op nummer twee. Van Laar behaalde op deze vlucht 20 prijzen van 37 gezette duiven.
Wulf van Laar behoort al jaren tot de beste spelers van Regio 3 in Afdeling 8, met oude en jonge duiven. De jonge duiven mogen we bij hem ook echt een specialiteit noemen. Zo was Wulf vorig jaar in de Superfondclub met de jonge duiven:
- 1e Aangewezen;
- 1e Onaangewezen;
- 1e Duifkampioen, en
- 1e Superkampioen
Wulf is 43 jaar jong en heeft al vanaf zijn 10e jaar duiven. Zijn snelle duiven komen hoofdzakelijk van Ad Schaerlaeckens uit Baarle-Nassau maar ook een opvanger van Cor van Gestel, de oud-verzorger van Jos de Klak, gaf hem goede nakomelingen. Wulf beschikt over 23 meter hok waarop duiven voor alle disicplines zijn gehuisvest. De laatste jaren behaalde hij in onder meer de volgende kampioenschappen:
- 1e Jonge Duiven Aangewezen en 2e Jonge Duiven Onaangewezen Kring II van Regio 3 (2010)
- 1e Generaal Aangewezen Snelheid en 2e Generaal Onaangewezen Snelheid Regio 3/Afd Gou (2009)
- 2e duifkampioen Generaal Snelheid Regio 3 (2009)
- 1e Onaangewezen Midfond Regio 3/Afd Gou (2009)
- 1e Dagfond Onaangewezen Afd Gou (2008)
- 2e Aangewezen Totaal Fond Afd Gou. (2006)
- 1e Asduif Overnachtfond SFG en Afd Gou (2006)
- Keizer Generaal Kring II 2006-2007-2008-2009-2010!
Wulf hoopt van harte dat de G-vluchten volgend jaar van het programma zullen verdwijnen en dat Afdeling 8 eindelijk weer een normaal programma krijgt waarbij veel eerder gestart kan worden met de jonge duivenvluchten. De natourvluchten zijn namelijk bij uitstek geschikt voor 1) oplering late jongen 2) spreiding van verliesrisico jonge duiven (keuze jonge duivenvluchten danwel natour spelen) 3) fondvliegers de mogelijkheid bieden om dan hun jongen op te leren, zij hebben in het algemeen minder belang bij de jonge duivenvluchten. Op deze wijze kan aan ieders wensen tegemoet worden gekomen.
Inmiddels heeft (recente) praktijkervaring uitgewezen dat verliezen bij de jonge duiven niet bepaald wordt door wel of geen G-vluchten maar door hele andere factoren!
Mocht toch blijken dat de meerderheid van de leden de G-vluchten wenst te behouden dan is zijn wens dat de JDC de ruimte krijgt om alternatieven voor de jonge-duivenspelers op poten te krijgen. Falco Ebben
|