Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (28-08-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  28-8-2011
 

Na vorige week niet met een "Kijk op...." gekomen te zijn zal ik proberen om nu, nadat ook de vakantie afgelopen is, het nieuwe hok er staat en het normale dagelijkse leven weer begonnen is om voortaan wekelijks met wat te komen. Maar goed, er moet ook wat te schrijven zijn natuurlijk !!!

Gisteren vele bekende al de eerste foto toe gestuurd van het nieuwe onderkomen van de duifjes. En eerlijk is eerlijk, ik kreeg zeer leuke reacties. Zo kwam er van een maatje een reactie dat het nog gedoopt moet worden en hij nog net een zalige fles Champagne had staan. Nou, nou, die zal smaken hoor ....... Maar we weten het, de duiven kijken hier niet naar en het moet dan ook voor de duiven goed zijn. De duiven zitten er nu een goede week weer op en aarden prima mijn inziens. De tijd zal het leren.....

Geen Kijk op...

Afgelopen zondag was er geen verhaaltje. Door drukte wat de bouw van het nieuwe hok met zich meebracht kwam het er niet van om op zondagochtend achter de pc te kruipen. De overige voorgaande weken was er de vakantie. Maar nu, nadat we er weer een week van werken, en tevens ook weer overwerken op zaterdag op hebben zitten ga ik toch proberen om wekelijks iets te gaan schrijven.

Jan de Jongh

Afgelopen week, we zullen het allemaal al gelezen hebben, is er een grootheid binnen de Nederlandse duivensport ons ontgaan in de persoon van niemand minder dan Jan de Jongh. Ruim een goede 15 jaar geleden heb ik hem leren kennen en we hadden niet veel contact, maar als we elkaar zagen zat een praatje er altijd wel in.

"Jan, je tekst op de rouwkaart is er eentje uit het boekje. Rust zacht jongen !!!"

Het nieuwe hok

Zoals onderstaande foto laat zien staat het nieuwe hok er dan ook. Diverse mensen wil ik dan ook bedanken in deze voor hun tips, hulp en of adviesen. Mannen als een Arjan Beens, John Limburg, Gerard Koopman, Bas Verkerk maar zeer zeker ook de gekende Willem Mulder van de firma Matador. Mede door hun tips en adviesen hoop ik dat er nu een hokje staat waar ik weer normaal eens me prijsje op kan gaan spelen.

Buiten de bovenstaande mensen wil ik ook zeker vader en zoon Bakker uit Poortugaal bedanken voor het kunnen onderbrengen en verzorgen van mijn oude duiven voor een ruime week.

Natuurlijk wil ik ook mijn mede hokbouwers, Barend de Koning, Ferry van Vianen als zwager Peter van de Pol voor al hun werkzaamheden bedanken. 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Hok 002 (450 x 299)_6308.jpg

 Zo, dit is het dan geworden !!!
De kleppen staan nog in de grondverf en zullen dan ook nog van kleur veranderen !!!

Het hok is voor een 95% gereed en de overige kleine zaken zijn dingen die ik op gemak tussen de bedrijven door kan doen.

De duiven

De duifjes zijn weer terug op hun locatie en de eerste zitten alweer op eieren. Door het slechte presteren is het selecteren een stuk moeilijker geworden. Ja, wat moet je? Duiven die voorgaande jaren hun prijsje pakte en nu, nadat het hele hok niet draaide het niet doen. Waar moet je dan op selecteren? Tot op heden aarden ze lekker in hun nieuwe onderkomen. Gisteren konden ze voor het eerst weer eens de vleugels strekken. Vanaf het dak van het huis keken ze eerst wat vreemd maar gelukkig kwamen ze vrijsnel allen normaal binnen. Ja, en dan zittend in de tuin met een sigaartje erbij, ja, dan is het genieten geblazen hoor kan ik jullie zeggen.

De jongen

De aanwezige jonge duiven zullen eerdaags als het weer hopelijk wat beter zal gaan worden er ook diverse keren aan moeten geloven. Een lijst waarop ik ze kan aftekenen heb ik afgelopen week gemaakt en hangt al in de schuur en bij de eerste de beste gelegenheid zullen ze de manden in gaan.

Zeer teleurstellend

Vorige week was het toen ik de schrik van mijn leven kreeg toen ik zag dat duivencollega Rene van de Zande uit het Zeeuwse Wissenkerke per direct geschorst bleek te zijn. Echt, zoals ik hem kon had ik dit dus nooit of te nimmer van en achter hem verwacht. Maar zoals ik me zelf voorgenomen had, laat ik ook hier mezelf niet meer persoonlijk over uit. Natuurlijk, het is goed voor de sport dat ze gepakt worden maar echt, als het iemand betreft die je zelf denk te kennen, ja, dan doet het pijn. 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten, dus tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

Johan Hamstra

Super Fondclub G.O.U.

Team Noel-Willockx

Van Elsacker-Jepsen

A. Engelen

Combinatie Lokhorst

Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens