Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (03-09-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-9-2011
 

Na regen komt zonneschijn, en na een zeer warme zomerdag komt onweer. En inderdaad, na de zalige en meer dan warme dag van gisteren was het hier vannacht enkel maar donder en bliksem. Ondanks de fikse temperatuur verschil vergeleken met gisteren zit ik buiten onder de overkapping nu mijn weekverhaal te schrijven.

Mooie en leuke reacties.

Na mijn laatste "Kijk op...." en de van de dag daarvoor verstuurde mailtjes naar bekende over mijn nieuwe hokje heb ik vele leuke tot zeer mooie reacties kunnen en mogen ontvangen. Natuurlijk, ook was er één, en dit voelde ik al op voorhand, met een negatief geluid. "Maar eens zien of ....". Maar goed, dit laatste is blijkbaar menseigen. Natuurlijk, de persoon in kwestie heeft gelijk, maar om dan gelijk zo te beginnen... Ik zeg wel eens zo langs mijn neus weg, "Er zijn er die denken dat ze heel wat zijn maar echt, ze zijn niets en betekenen nog minder". Maar ja, waarom zou ik eigenlijk tijd en aandacht besteden aan zulk negatief gedoe. Nee, trek hem maar aan als je hem past, die niets zeggende knellende schoen!!!

Luisteren is beter dan praten af en toe.

Ja, kreeg ook een mail binnen van meneer X. Meneer X had mij ook gemaild en een dag later was meneer X zowel meneer A als B tegen gekomen. Zowel A en B vertelde hun verhaal over mij terwijl en mijn hokje, en dit dan in de goede zins des woords. Meneer X hield zijn mond maar stevig dicht. Ja, hoe kunnen sommige dingen lopen in het leven denk ik dan.

De jongen voor de eerste keer weg.

Afgelopen dinsdag zijn de jongen voor de eerste keer weggebracht. Deze eerste keer heeft Monique ze weggebracht naar Numansdorp en mochten voor deze keer allen tegelijk los. De afstand zal denk ik zo een kilometer of tien/vijftien zijn en voor Monique de straat in kwam hingen ze al boven het huis.

De dag daarna zijn ze weggebracht naar Zuid-Beijerland al waar ze mand voor mand het luchtruim in konden. Ook van deze keer waren ze zo weer thuis.

Op donderdag, dus de derde dag van het africhten was het mooi weer en gingen ze allen mee naar Stellendam. Gelegen aan de kust en toen gingen ze er één voor één uit met een kalm Noord - Oosten windje. Vele zijn er bang voor maar ja, ik doe dit al jaren zo. Iets na één uur begon ik met lossen en om iets voor halfvier ben ik weer thuis. Er zaten er drie op het huis en na goed een minuut of tien heb ik er 8 van de 41. Nou, dat zou een aardige zit worden denk ik zo dan. Zo rond etenstijd om half zes staat de teller op 30 dus nog enkele. Maar eerlijk is eerlijk, deze hebben meer geleerd dan dat ze er allemaal tegelijk uit hadden gegaan. En ja, met africhten van jongen hou ik nu eenmaal van extreem. Zo rond de klok van half negen staat de teller op 35 en is er 1 opgevangen. Dus, eigenlijk valt het mee. Op vrijdag belt Monique me nog op dat er één gekomen was en in de avond, zo rond half negen zit er nog een jong op de klep. Resultaat, 3 achter van de 41.

Na deze africhting een dagje rust, zaterdags kwam het er niet van want kreeg ik één van mijn weinige vrienden (ben ik eigenlijk een gelukkig mens dat ik kan zeggen en durf te schrijven dat ik enkele vrienden heb) met aanhang op visite en gezien het weer wat ze opgeven voor de komende dagen zal er niet veel van komen. Maar goed, de hele zomer is al klote en tussen het slechte weer door zal ik toch proberen ze nog de nodige keren te lappen en ja, dan zullen ze er telkens één voor één uit gaan.

Het nieuwe hok

Zoals al aangegeven heb ik vele leuke reacties kunnen en mogen ontvangen over de geplaatste foto van mijn nieuwe hok. Natuurlijk, ook nu blijft het afwachten en ga ik stilletjes hopen op betere tijden. Maar vele die mij kennen weten dat ik er alles aan zal doen om proberen te gaan slagen. Ik kreeg zelfs een aanbieding om net zo'n hok bij iemand te komen plaatsen. Maar terugkomend op de foto, ik kreeg diverse vragen in mailtjes of ik ook foto's wilde en kon tonen van de binnenkant van het hok. Ik kan hier aangeven, er moeten nog enkele kleine dingen gedaan worden en als dit rond is zal ik met enkele foto's die dan zullen komen proberen het één en ander in zijn totaal te tonen. Dus, nog even geduld zou ik zeggen.

Lijnzaadolie, knoflook en DHP

Afgelopen week ben ik ook weer begonnen met het enkele keren per week verstrekken over het voer van lijnzaadolie. Het is gewoon een gegeven dat het zeer goed voor ze is in deze tijd van het jaar gezien de rui. Ook heeft er afgelopen week weer een hele bol knoflook en deze dan natuurlijk uitgeperst in de drinkpan gezeten. Iedere dag een beetje bijvullen en na een week de pannen lekker schoonmaken. Nu zit er weer voor een week Darba Compleet in waarna er weer knoflook komt. Dan doe ik dadelijk weer deze knoflook week opvolgen met een weekje Natee en zou zal ik ze de winter door laten komen. Lekker puur natuur zullen we maar denken en zeggen. Natuurlijk, Pietje zegt dit, Klaasje zegt zo en Keesje zegt dat. Maar ook ik weet als geen ander, het is gewoon enkel en alleen die goede duif die het moet doen en hoe je het dan ook doet... Een ieder denkt het te doen op de manier waarvan hij of zij denkt dat het de juiste manier is.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Team Noel-Willockx

Huub Hermans

Gert Jan Beute Duivenproducten

M. van Ginkel

Aad Beerendonk

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. van Toor

Will & Falco Ebben

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!