Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (11-09-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  11-9-2011
 

Echt, wat hebben we toch een verschrikkelijk klote weer. Gelukkig, zo heel af en toe zit er een redelijke dag bij maar echt, wat is er toch een regen gevallen zeg. Gaan ze aan de andere kant van de wereld dood door de grote droogte, hier bij ons is het geloof ik enkel regen en nog eens regen wat we de laatste weken/maanden hebben gehad. Gelukkig heb ik vorige week enkele keren de jongen kunnen lappen want de laatste dagen kwam het er niet echt van. Maar goed, er zullen best nog dagen komen dat ze wel weg kunnen. 

Weer meer dan genoten

Gisteren, toen ik een kijkje nam op de verschillende site's kwam ik op TopPigeons weer een meer dan schitterende "Fondsnippers" van mijn voorbeeld Piet de Vogel tegen. Echt, buiten zijn meer dan goede spel met de duiven kan hij nog goed met de pen overweg ook. Ook in dit afgelopen jaar, waarin vele niet hun draai kregen te pakken bleef de trein te Oude Tonge maar door denderen. Op een hok, van slechts enkele meters lang en dan in twee jaar tijd een drietal (ik noem het Semi Nationael) overwinningen te kunnen pakken buiten de verdere rits aan kopprijzen, ja, Piet, weet niet of je het lees mijn verhaaltje maar voor mij ben je een ware topper!  

Wereldhavendag Rotterdam

Vorige week zondag ben ik samen met zoon Tim naar de Wereldhavendagen geweest. Samen met je zoontje een daagje er op uit, tja, wat is er eigenlijk mooier als vader denk ik dan. Met de metro naar Rotterdam daar aangekomen bij de haven verschillende schepen en shows bekeken. Toen met de watertaxi naar de overkant van de Maas waar Marineschepen lagen waar we natuurlijk ook op geweest zijn. Echt, als je dan zo'n kereltje, bij alles wat hij doet zie genieten, ach, wie doet me wat op zo'n moment denk ik dan.

Hoe groter de zolder hoe meer troep je hebt

Afgelopen week, Monique had een liefhebber uit het Noorden des land aan de telefoon waar ze een mooie opmerking van kreeg te horen en deze puur gezien natuurlijk op ons duiven gebeuren. "Hoe groter de zolder, hoe meer troep je gaat houden". En eerlijk is eerlijk, een betere opmerking kan ik haast niet te horen krijgen.

Overgang naar totaal weduwschap

Daar ik vanaf het jaar 2012 mijn ouwe vertrouwde nestspel wil gaan verlaten en mijn kansen zo op mijn nieuwe hok wil gaan proberen op totaal weduwschap moeten er natuurlijk ook de nodige dingen gebeuren. Zo ga ik eerst volgende maand bij een meer dan specialist op dit spelonderdeel op de overnachtfond een kijkje nemen in het hoge Noorden van Friesland al hoe het één en ander daar in zijn werk gaat. Hopelijk kan ik hier tijdens dit bezoek dingen opsteken die ik dan te Poortugaal zelf kan gaan toepassen. Wie weet, de toekomst zal het leren!

Het hok

Zo, na de dagelijkse verplichtingen voor wat het werken met zich meebrengt doe ik geregeld nog wat kleine afwerkingen van en aan het hok bij thuiskomst. Natuurlijk, als het droog is ...... Zo moeten er nog enkele kleine dingentjes gedaan worden en dan is het gereed. De duiven blijven, ondanks het meer dan slechte weer er gelukkig goed bij zitten en het hok is kurkje droog. Maar goed, het zal blijven afwachten wat het dadelijk zal gaan worden op de vluchten. Ook neef Wilfred, die trouwens weer een schitterende uitslag op Limoges neerzette, die gisteren met partner en zijn broer op visite kwam was goed te spreken over het hok. Maar ik weet, het kan nog zo mooi zijn, de resultaten zullen in de toekomst moeten gaan uitmaken of het goed is. 

Selectie

Ik schreef recentelijk over selecteren, en natuurlijk, je moet baas in eigen huis blijven en dit zeker niet aan andere overlaten. Maar ondanks het slechte presteren heb ik er toch al enkele kunnen uitzoeken die het veld moesten ruimen. Kijkend in het hok waar dan de weduwnaars zouden meten komen heb ik plaats voor de helft als aanvulling voor de jonge doffers dadelijk. En echt, als ik het jonge grut zo ziet zitten, zitten er een stel knappe doffertjes bij.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

IFC Zeeland

Familie Huizer

Aad Beerendonk

Gertjan Knoop

Fondunie 2000

Nico Jan Koenders

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Combinatie Lokhorst

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens