Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (25-09-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  25-9-2011
 

Eindelijk, ja, eindelijk hebben we eens enkele dagen normaal en lekker, al is het nazomer, we hebben lekker weer. De vluchten zijn gedaan en het mooie weer begint. Echt, je zou er toch een ..... van krijgen. Natuurlijk, het doet de mensen altijd goed als het zonnetje schijnt, maar als je als duivenliefhebber, week in week uit in de stront stromende regen verblijft en het nu, zo net na de vluchten machtig mooi weer is, ja, dan kan ik mezelf voorstellen dat je denkt.......... Persoonlijk ben ik meer dan in mijn nopjes de laatste dagen voor wat het weer betreft, en dan zeker gezien de duiven. Lappen, lappen en nog eens lappen.

Werken en jonge lappen

Na een tweetal weken van werken en werken kwam er, en gelukkig ook qua weer niet echt veel van om met de jonge te gaan rijden. Afgelopen week, zowel op maan-, dins-, als woensdag 12 uurs diensten gelopen en ja, voor de donderdag gaven ze beter weer op. Daarom dan ook dat er werd besloten om nu enkele dagen te gaan rijden met de jonge. Ze waren de vorige keer drie dagen achter elkaar weg geweest en nu zouden ze er weer enkele dagen achter elkaar aan moeten geloven. Ik blijf er persoonlijk bij, het is niet de afstand maar de hoeveelheid en de manier hoe je het doet. Liefst doe ik het met wind uit de oosthoek, maar ja, is die er niet en heb je weer waar we deze tijd mee te maken hebben dan moet je proberen van de mogelijkheden die je hebt, om daar gebruik van te maken. En voor de werkende onder ons, dan zal je maar eens een paar uurtjes verlof moeten nemen wil je zo zelf je jongen africhten.

Dit was dan ook de reden dat er zowel op donderdag-, als op de vrijdagmiddag verlof werd genomen om met de jonge te gaan rijden. Met een stevige westenwind stond ik op donderdmiddag in de Willemstad ze één voor één te lossen. Soms moest ik wachten om ze los te laten gezien het verkeer en de wind die hier over de landerijen stond. Met een mooi uitzicht zag ik ze weg trekken en na ruim 1 1/2 uur daar zo gestaan te hebben kon ik weer huiswaarts. In de avond, zo rond de klok van achten viel de laatste. Dit gaf mij meteen de doorslag om zowel ook op de vrijdag en de zaterdag, ondanks dat ik moest werken, te gaan lappen.   

Vrijdag, zoals aangegeven ook verlof genomen, je moet er wat voor over hebben denk ik dan, maar goed, op deze vrijdag ben ik richting Standdaardbuiten gereden. Toch zat er iets in de lucht en heb ze alhier twee per twee los gelaten. Gisteren, iets over de klok van één was ik thuis, duiven gepakt en richting de grens gereden en ze al hier één en voor één gelost. In de avond, zo tegen de klok van achten in het schemer valt nummer 32. Dus al met al, nog 6 achter. En zo juist, als ik dit zit te tikken valt nummer 33. Ach, toch weer wat geleerd denk ik dan !!!

Ook hier kan nu dan eigenlijk de winter zijn intrede gaan doen. De verplichting om alles op tijd te doen en dergelijke was al weg, maar nu hoef ik ook geen rekening meer te houden met de gedachten dat de jongen gelapt moeten worden. Misschien dat ze volgend weekend nog een keer een lapje krijgen maar zou dit niet uitkomen, dan zijn ze klaar en gaan we op naar 2012.

Nogmaals, of dit allemaal de juiste manier is weet ik ook niet. Maar mij persoonlijk bevalt het me prima. In het seizoen, als er, om wat voor reden dan ook legio jongeduiven verspeeld worden en de vluchten bezig zijn heb ik er geen omkijken na. Nee, alles zijn eigen aandacht. En dan, ja, als de zo gezegde druk van de ketel is kan ik zelf op me eigen manier mijn toekomstige kampioentjes (hoop ik dan althans) gaan africhten.

Verkopingen

Zo, als je zo eens links en recht op de diverse sites een kijkje neemt bemerk je dat het aanbod van verkopingen ook weer ga beginnen. Ik heb er wel eens meer over geschreven, verkopingen!!! Afgelopen winter was er zo nog een verkopingen waar ik best naar toe had willen gaan gezien het aanbod aan duiven. De man in kwestie moest verkopen op nadrukkelijk doktersadvies en alles ging weg ondanks dat bij de aanschaf nooit of te nimmer op geld werd gekeken. (ook een mode ......) Wat schetste mijn verbazing, afgelopen jaar op Barcelona heeft de persoon in kwestie er gewoon meer dan honderd mee op Barcelona. Op zo'n andere Z.L.U. klassieker was hij zelfs één van de grootste serie pakkers. Echt, als mensen, en trouwens, dit om welke reden dan ook zo met hun gezondheid spotte. Echt, ik werd er al misselijk van maar dit is werkelijk echt te gek en te asociaal voor worden. Natuurlijk, deze man is niet de enige die dit soort flikkerstreken uitvreet. Maar ik persoonlijk, ja, persoonlijk zakt me broek er meer dan van af. Nu kan ik het ook verkeerd zien in deze, misschien had zijn dokter hem juist wel het advies gegeven, "Verkoop de kelere zooi maar, en je zal je een stuk beter gaan voelen zo met minder troep op je hok en een bom duiten in de knip" !!!

"Miss Saarloos", " 't Prinsesje Barcelona" en "Blauwe Prins".

Vorige week zondag ben ik samen met Monique bij de familie Saarloos te Klaaswaal op bezoek geweest. Tim was op voetbalkamp en dochter Iris was bij haar lover. Een mooie gelegenheid om eens een bezoekje te brengen dus. Het bezoek was ook min of meer een beetje gepland omdat ik voor de twee jaar geleden gehaalde zoon van "Iris" een passend duivinnetje wilde hebben. Zo gezegd zo gedaan en zo zou er een dochter komen uit het koppel, "Witpen Barcelona" 1e Asduif Nationale Fondspiegel Z.L.U. x een dochter uit "Zoon Prins Barcelona" x "Iris". "Iris" is, of beter gezegd was ook zo'n topper op het hok Saarloos met zoal een 29e, 32e, 36e, 73e, 110e, 119e Nationaal. Dit koppel is tevens de vader en moeder van zoal "De 479" met een 6e en 12e Nationaal Bordeaux in resp. 2010 en 2012. Tevens werd er ook besloten om een dochter te nemen rechtstreeks uit de kweektopper, "Zoon Prins Barcelona" zelf. Hij stond voor deze koppeling gekoppeld tegen de nestligger van de eerder vernoemde "Witpen Barcelona". Dus, u zal begrijpen dat ik met deze twee toekomstige kweekmoedertjes meer dan in mijn nopjes ben. Natuurlijk, of het zelf toppers worden, dat is en blijft een vraag. Maar uit goeie komen slechte, maar zeker ook goeie of althans bruikbare, terwijl uit slechte enkel en alleen maar slechte komen !!! Buiten deze twee werd er ook recentelijk op een verkoop nog een zoon "Blauwe Prins" aangekocht uit eveneens de gigant, "Zoon Prins Barcelona". Dus, zoals U kan zien, ook hier wordt zeker niet stilgezeten.

De gevonden Belg

Zoals velen vorige week konden lezen had ik een Belgische jonge duif bij ons op de zaak gevonden. Na enig speurwerk en contact met de KBDB en nadat er een stukje op Pipa had gestaan kwam ik achter de in Nederland wonende eigenaar. De duif is weer terug op zijn plaats en ja, eigenlijk zijn beide partijen weer tevreden in deze. Vangt U nu eens een duifje op, geef hem gewoon op. Zelf heb ik er dit jaar een vijftal opgevangen en tevens ook opgegeven. Allen werden gehaald en ieder blij en te vreden !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Theo de Kruijk

Team Noel-Willockx

Hans de Ruig

Combinatie Lokhorst

Van Elsacker-Jepsen

Johan Hamstra

Gebr. Maas & Zn

J. Doldersum & Zn

Gertjan Knoop

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens