Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Grote liefhebbers, een gevaar voor de duivensport? (2) Open printvriendelijke pagina
Willem Mulder  30-9-2011
 

In voorgaand artikel heb ik gesproken over de kleine liefhebber. Ik heb daarmee bedoeld die ene kleine liefhebber met heel veel commentaar. Niet alle kleine liefhebbers. Helaas kon het wel zo worden opgevat. Dat is natuurlijk nooit mijn bedoeling geweest. Daarvoor mijn excuses. Het artikel is inmiddels aangepast.

De insteek van het artikel was om binnen de eigen club  eens met elkaar te praten, hoe we het,  het  volgende jaar gaan opzetten. Kleine en grote liefhebbers. En wel op een manier, dat iedereen er weer plezier aan kan beleven. De AOW er, de jonge beginnende liefhebber, de drukke ondernemer, de werkende en niet werkende leden  etc.  De club is immers van alle leden.  Er zijn fanatieke leden, die op de voorgrond willen treden. Er zijn liefhebbers met veel duiven die landelijke successen willen behalen. Er zijn liefhebbers die duiven houden omdat ze dat leuk vinden. Die al blij zijn dat hun duifjes weer allemaal thuis zijn gekomen.

De club is er voor alle leden, dus zullen we moeten proberen om het zo te regelen, dat die ook allemaal tot hun recht komen. Je zou b.v. kunnen kiezen voor het oprichten van een kleine A divisie en een veel grotere B divisie. In de A divisie zitten vooral mensen die op afdelingsniveau strijd willen leveren. In de grotere B divisie zitten mensen die graag met duiven spelen en minder tijd hebben, of minder ambitie, gewone doorsnee liefhebbers,  jonge en nieuwe liefhebbers, ik noem maar een dwarsstraat. Of je zou kunnen kiezen voor een maximum ( b.v. maximaal 20 stuks) aan prijsduiven per liefhebber. Speel je 100 duiven, dan kunnen de eerste  20 prijs maken. Speel je er 20, dan kunnen alle duiven prijs maken. Dan gaat de uitslag er in de club of in een kleine CC weer anders uitzien. Ik zeg maar wat. 

Ik ben niet voor grote liefhebbers of juist voor kleine. Ik ben er voor om de duivensport weer samen te beleven. Meer gezelligheid en respect voor elkaar.  In steeds meer  gebieden zie je een tweedeling. De grote liefhebbers bepalen er alles. Het is niet meer leuk om daar tegen te spelen. Veel liefhebbers stoppen uit frustratie daarom met de sport. Dat mogen we eigenlijk niet laten gebeuren.  De v raag is, hoe kunnen we dat voorkomen of weer terugdraaien. De grote liefhebber moet zich te realiseren, dat er honderden motivaties kunnen zijn om duiven te houden. En die moeten we met elkaar in stand houden. Dat kan niet als zijj alleen de uitslag volledig gaat beheersen. Probeer eens om begrip te krijgen voor elkaars standpunten en dan samen een goed doordacht systeem ontwikkelen waar een ieder tot zijn recht komt. Dat kun je alleen maar, door het er samen over te hebben.  Het seizoen is afgelopen. We hebben er nu de tijd voor.

Veel succes ermee.

Willem Mulder.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

Van Hoeck-Noel

Hans de Ruig

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Gebr. Maas & Zn

Gebroeders Homma

Nico Jan Koenders

Nico Haesen

Cees van Heijst

Super Fondclub G.O.U.

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens