Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (16-10-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  16-10-2011
 

Wat een zalig weer hebben we toch. Dadelijk, na de koffie gaan we lekker met de hond richting het strand lekker een strandwandeling maken. Ja, je moet van dit weer genieten en geloof me, dat doen we dan ook hoor. Ook de duiven zie je, als ze los zijn van dit zalige weer meer dan genieten.

Gisteren, nadat ik de duiven (vasthouders) in de schuur in de ochtend lekker een bad had gegeven stond er voor de middag een hokbezoek in de agenda. Een kennis van me kwam, zoals al langer geleden afgesproken was weer eens langs. Gewoon, lekker ouderwets duivenmelken zoals het moet zijn en kunnen! Lekker de duiven bekijken en ieder zijn eigen oordeel geven. Nu is het zo, dat mijn visite van gisteren, enkele jaren geleden toen hij nog op de midfond- en dagfondvluchten speelde een landelijk topper was. Hij schopte het zelfs nog tot Nationaal Kampioen op de Midfond. Dus eerlijk is eerlijk, het is een man die de klappen van de zweep meer dan kent. Ja, met dit soort mannen is het altijd fijn om over duiven te kletsen. Mensen die weten waar ze over praten... en dingen kunnen en mogen zeggen !!!

Voetballen.

Zo, deze week was er geen voetballen dus is daar ook weinig over te vertellen. En kijkend naar het programma gezien de herfstvakantie is er ook volgende week geen wedstrijdje.

Afgelopen maandag.

Zoals in mijn vorige "Kijk op ..." aangegeven te hebben ben ik samen met Monique afgelopen maandag naar Toon en Jolanda Janssen geweest in het mooie Helenaveen. Echt mensen, als je een natuurliefhebber bent, dan moet je zeker eens een keer in deze omgeving een rondje gaan maken op de fiets. Tijdens ons bezoek kwam ook mijn Limburgse gabbertje "Miene Piet" met zijn vrouw langs. Dus, het werd een echt en gezellig samenzijn. Gewoon, een middagje melken zoals een duivenmiddag moet zijn. Na de zalige kop soep met de bijbehorende broodjes gingen de mannen de tuin in om het praatje duif te gaan doen. Echt, gezellig kletsen over de duiven, U kent het vast wel. Natuurlijk was mijn bezoek ook gepland om zowel mijn eigen duivinnen weer op te halen en de gekweekte jongen uit de samenkweek mee te nemen. Mijn "Joke" had gekoppeld gestaan tegen de topper, "Luca" en als ik dan kijk wat voor een jong doffertje hieruit meeging richting Poortugaal!!! Verstand van duiven, ik heb het in ieder geval niet, maar dat dit doffertje een aanwinst zou moeten worden, ja, dat weet ik wel!!! Zou haast zeggen, in de toekomst zal U er meer van horen. En gelijk denk ik ook weer, wat kan dagdromen dan toch soms fijn zijn.

Gerard en DHP.

Afgelopen vrijdag viel er weer een nieuwe "Het spoor der Kampioenen" in de bus. Er stond in deze uitgave een zeer mooie reportage van de grote kampioen, Gerard van den Berg uit IJsselmuiden in. Ik las in het verslag over medicatie en het vaste gebruik van zoal producten van DHP. Uit ervaring weet ik dat er nog de nodige andere kampioenen geregeld producten van DHP gebruiken maar er toch in mindere maten vooruit komen. Tevens denk ik dan ook gelijk, waarom? Zouden er nu echt geheimen zijn in onze sport !!!

Site een update gehad.

Voor hen die ook wel eens een kijkje zomaar op mijn site nemen zullen bemerken dat er het één en ander gewijzigd is. Zo is de "Intro", "Samenwerking", maar zeker ook alles onder "Stamopbouw" in een ander jasje gestoken. Zo is er de laatste twee jaar weer flink geinvesteerd in hopelijke versterking. Zo zijn er van enkele hokken duiven gehaald uit het beste wat daar voor handen was. Hopelijk gaan deze nieuwelingen juist dat brengen als waar ze voor gehaald zijn.

De duiven.

Tot op heden doen de duiven het meer dan goed. De rui verloopt meer dan naar mijn zin en vele van de jonge garde worden al weer mooi. Ook zitten er alweer de nodige oude duiven bij die al mooi gaan worden. Dan bemerk je gelijk het verschil of ze in het najaar nog een jong hebben groot gebracht of enkel nog op eieren hebben gezeten. Als er niet overgewerkt hoeft te worden vliegen ze nog dagelijks na het werk een rondje. Maar nu dat de klok dadelijk verzet zal gaan worden zal dat natuurlijk steeds sneller steeds minder gaan worden. Alles zit nog lekker bij elkaar en toevallig vond ik afgelopen week weer eens een eitje ergens in een hoekje van het hok. Voorlopig blijven ze nog lekker zo zitten, mogen geregeld nog naar buiten en er is al enkele weken geen krabber meer aan te pas gekomen. Duivensport op zijn boerenfluitjes, overal stront, 1 keer per dag voor een halfuur een bak voer erin, water bijvullen in plaats van dagelijks de pannen reinigen. Ja,voor mij iets heel anders maar wel heel dichtbij moeder de natuur!!! Vraag me niet waarom, maar de druk moet van de ketel en als je de ogen goed open hou kan het zeker geen kwaad voor ze. En ik weet, de man die ik al vele jaren als voorbeeld heb doet het haast niet anders. Dadelijk, als het nieuwe jaar weer gaat beginnen kan er nog stront genoeg geruimt worden dus voor nu, lekker rustig aan.

Verslagen.

Zo, de verslagen die ik voor mijn eerste opdrachten moest maken zijn gedaan en alweer ingeleverd. Het eerste verslag, van Frans Belleter staat dan ook al op TopPigeons en de andere zullen ook met de tijd volgen. Dan staan er dadelijk ook nog de Goudenvleugel winnaars op stapel om te gaan beschrijven van de Supercup. De firma DHP heeft namelijk voor alle vier de vluchten die tellen voor de Supercup zowel een Gouden, Zilveren- als een Bronzenvleugel geschonken. Natuurlijk zijn wij van TopPigeons daar meer dan content mee.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

M. van Ginkel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Bruggeman

IFC Zeeland

J. Doldersum & Zn

De Marathonvliegers

Combinatie Lokhorst

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren