Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Center Parcs Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  17-10-2011
 

Hèhè eindelijk vakantie. Op het moment dat ik deze korte column schrijf zit ik in Dalen, in huisje 816 te Center Parcs. Het is maandag 3 oktober. Het afgelopen weekend zijn we bij vrienden geweest in Maagdenburg (Duitsland) wat toch zo’n 500 km rijden is. En nu eindelijk vakantie... althans na deze column.

Seizoen 2011.

Het afgelopen seizoen is voor velen op een teleurstelling uitgelopen, veel verliezen van jonge duiven, dramatisch slecht verlopen vluchten hebben we gehad, bijna alle vluchten wind op kont (poepjes wind). Dus aan de ene kant hebben de meesten van ons gen jonge duiven meer om te selecteren en aan de andere kant, welke oude duiven moet je aanhouden na zo’n jaar van 1600/1800 mpm vluchten? Veelal duiven die je niet verwacht komen naar voren. Zelfs duiven met een beroerde lichaamsbouw wisten hun prijsje mee te pakken. Dus alleen op seizoen 2011 selecteren qua prestaties? Ik wil alleen maar zeggen: vergeet de lichaamsbouw niet in uw keuring of beoordeling der duiven. Stel we hebben volgend jaar eens een zwaar jaar met warme dagen, wind noord tot noordoost…dan hebben we zeker op de vitesse en midfond totaal andere duiven voorop in vergelijk met poepjes-wind-jaar 2011.

De nieuwe Gert Jan

De grote aantallen verloren jongen duiven? Ook zo iets. Waar komt het door en waarom hebben sommige afdelingen nog niet 50% van de verliezen van andere afdelingen? We hebben er met zijn allen over gesproken en onze kop er bijna op gebroken? Waardoor komt het? Steeds weer zelfde antwoorden: gezondheid, kwaliteit, training, weersomstandigheden, ervaring, water in de container... van alles halen we er bij. Maar 100% kunnen we de vinger niet op de zere plek leggen.

Ik denk dat alle bewoordingen hier boven een grond van waarheid bezitten. Natuurlijk weten we dat gezondheid belangrijk is, maar ik heb zieke duiven gezien die ingezet werden en wel terug kwamen. We weten dat ervaring en training belangrijk is... maar ik heb ook geschreven over mensen die totaal niet opleren en ze zo in de mand stoppen en geen duiven kwijt zijn.
Dus wat is het precies. Steven van Bremen kwam met de gedachten dat het misschien door energie kabels kwam. En Steven is niet de eerste de beste kan ik u vertellen, maar ook dat lijkt me niet helemaal te gelden want de duiven van die mensen die niets kwijt aken gaan er ook over heen.

Nu hebben we het seizoen achter ons en is het tijd voor rust, huldigingen, bezoekjes aan vrienden en vakantie. Dus wij zitten deze week lekker in Dalen, met onze kont in het zwembad. Gisteren donderdag 6 oktober hebben we bezoek gehad van Panny en Peter Fincken uit Maasbracht, vanavond verlaat ik Center Parcs even voor en bezoekje aan Oosterwolde en morgen even voor een dagje Habru te Doetichem, maar zondag zit ik weer in het bubbelbadje.
Onze jonge hokverzorger Daan zit tijdelijk in ons huis en verzorgt de duiven. Lekker makkelijk eenmaal daags voer en water en klaar is Daan.

Nu hebben we ook weer de tijd om elkaar af te zeiken via internet, lekker 6 dagen per week andere liefhebbers kleineren en of gewoon a/sociaal afzeiken. Behalve zondags, want dan moeten ze naar de kerk, maar maandag ochtend begint het weer. Maar ook de jaarlijkse ellende wat betreft vergaderingen, NPO gezeik en wat al nog meer begint nu, dus houd u niet van gezeik, ga niet naar de vergaderingen.…maar u kun dan eigenlijk ook niet mee praten in het seizoen.

Voor mij is het stille seizoen eigenlijk een mega druk seizoen, ik reis stad en land af om goede duiven te mogen bekijken bij collega liefhebbers. Dat vind ik super om te doen. Meestal komen ze naar mij met hun duiven maar zo nu en dan ga ik op pad, zo ook vorige week naar de Lutte afdeling 9 kring 2. Ik was op bezoek bij de Gebroeders van Langen, Vincent Bonnes en nog een paar fanatieke vrienden. En dat was natuurlijk weer groot feest. We werden ontvangen met Appeltaart en koffie en ook tussen de middag kwam er soep met brood vanuit de keuken, het was geweldig, maar we kwamen natuurlijk voor de geweldige duiven die daar zitten. Vorig jaar had ik wat geholpen met het samen stellen van de koppels en wilde nu graag de resultaten zien en die heb ik gezien hoor, fantastische duiven van 2011.

Volgende week 12, 13, 14 oktober ben ik te gast in Zeeland bij Joop Kriselijn, hij heeft een paar daagjes duiven keuren geplant voor me.

Dus heb ik vakantie, nee eigenlijk niet, het is minder druk op mijn eigen hok natuurlijk, maar door mijn hokbezoekjes heb ik geen echte rustige tijd. Zo, U gaat maar verder met uw Spoor der Kampioenen, ik ga een duik in het zwembad nemen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

M. van Ginkel

Aad Beerendonk

IFC Zeeland

Fondunie 2000

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebr. van Toor

Comb. Gerritsen

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens