Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (23-10-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  23-10-2011
 

Wat een echt zalig najaarsweertje hebben we op het ogenblik. In de nachten rond het vriespunt en op de dag een zalig zonnetje. Ja,dit zijn dagen waar ik van denk, "Kon het maar altijd ........". Het is vandaag precies twee jaar geleden dat mijn schoonmoeder kwam te overlijden. Twee jaar al weer, terwijl het eigenlijk lijkt of dat het gisteren was. Zo snel gaat de tijd nu eenmaal !!! 

De duiven

Bij de vliegduiven, die trouwens allemaal (oude en jaarlingen) al langere tijd door elkaar lopen zijn nu alle broedbakken gesloten en hangen er overal zitschapjes op. De rui verloop prima en in tegenstelling tot andere jaren vliegen ze nu nog geregeld buiten. Andere jaren was het altijd al snel afgelopen met dat ze nog buiten kwamen en nu, ja nu, wil ik ze proberen indien mogelijk om ze toch nog geregeld los te laten. Lekker, gewoon een bad buiten het hok en ze kunnen toch even de vleuges strekken. Verders, zowel de rui als al het andere verloopt alles allemaal meer dan goed en kijkend hoe er vele al weer bij zitten denk ik van, "zo, daar zitten weer genoeg ...." Maar goed, we weten het, alles valt en staat met gezondheid op en tijdens de wedvluchten.

"Diamond Lady Xandra" is niet meer

Een mooie naam voor een nog mooiere duif, maar helaas, ze is niet meer. In het jaar 2002 presteerde ze om de eerste prijs voor mij te veroveren in het meer dan sterke spelverband van de Attractie vanuit Perpignan. Enkele jaren daarna werd ze nog gekroond tot schoonste duivin op de Internationale Witpennenshow te Steenbergen. Dus, voor mijn hokje een duif met een toch wel iets speciale betekenis. Maar helaas, ze is niet meer. De laatste jaren ging het eieren leggen haar steeds slechter af en ondanks dat ze nu al behoorlijk door de rui heen was bemerkte ik dat ze toch niet helemaal lekker in haar vel zat. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om ook haar te verwijderen van het hok.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/00-814_small (450 x 300)_7185.jpg 

Geregeld kijk ik, bij tijd en ruimte nog wel eens op diverse andere site's. Bij onze zuiderburen, problemen met de Nationaal Kampioenschappen. Bij ons in Nederland is het niet anders! Hoe is het eigenlijk allemaal toch mogelijk. Wat de oorzaak is? Mij persoonlijk doet het er weinig toe maar in deze tijd zou dat toch niet meer mogelijk moeten zijn. Zo volg ik ook het schrijven van Martin van Zon en de reacties hierom in het Spoor. Ja, wat moet je er van zeggen. Natuurlijk, ik weet ook wel, met 12 weduwnaartjes, een baan en dan nog een gezinnetje kan je het niet opnemen tegen ...... Nee, ik ga er verders niet op in ook maar ik weet wel, er zijn genoeg kleinere liefhebbers, op ieder spelonderdeel die wel mee kunnen of goed mee kunnen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

Cor Drost

Gebroeders Homma

Johan Hamstra

De Marathonvliegers

Familie Huizer

Fondunie 2000

Nico Haesen

Nico Jan Koenders

IFC Zeeland

Marcel van Zanden

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!