Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (30-10-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  30-10-2011
 

Als eerste wil ik deze week beginnen om één van mijn vaste wekelijkse lezeressen, ja inderdaad, lezeressen te feliciteren met haar verjaardag. Nou.... van harte dan maar zullen we zo maar zeggen. Stilletjes gaan we zo weer naar de donkere dagen voor Kerst. Nadat nu afgelopen nacht ook de klok een uurtje is terug gezet zullen we het zowel in de avond als in de ochtend zeker goed gaan merken. Persoonlijk zit ik eigenlijk het liefst uit me werk en na het eten nog langere tijd in de tuin. Maar goed, ieder jaargetijde heeft zo zijn charme zullen we maar denken. Ook de duiven zullen vanaf nu niet meer dagelijks hun rondje kunnen maken. In het weekend staat dan op zaterdag het voetballen op het programma en de zondagen wil en ga ik toch zoveel als mogelijk voor me gezinnetje behouden. Dit zal betekenen dat er zeker niet meer dagelijks en misschien de komende tijd wel helemaal geen duiven meer rond het huis zullen vliegen. Als het zo eenmaal november is komt dadelijk het vuurwerk weer en ook zag ik afgelopen week de duiven diverse keren wegslaan van het dak van het huis omdat er plots een rover over kwam.

Gelukkig, van dit probleem heb ik tot op heden weinig of geen last. Nee, in de jaren dat ik nu thuis de duiven heb is het een keer of twee voorgevallen dat er een duifje gegrepen werd. De laatste keer was trouwens nog in het vroege voorjaar van dit jaar. Of het kwaad kan de duiven niet meer los of een stuk minder los te laten? Nee, ik denk zelf van niet, maar goed, wie ben ik !!!

Voetballen.

Gisteren stond de eerste competitie wedstrijd op de agenda. We gingen/moesten naar Abbenbroek en van de tegenstanders wisten we dat het een behoorlijke dobber zou worden, de tegenstanders hadden namelijk voor de beker in hun poule alles gewonnen dit nieuwe seizoen. Onze jongen begonnen vanaf het begin af en aan met goed voetbal. Resultaat met de rust, 3-0 voorsprong waarvan zoonlief de derde op zijn naam had geschreven. In de tweede helft vielen er aan beide kanten de nodige doelpunten. Resultaat, 9-4 overwinning !!! Eigenlijk is het net als bij de duiven, de eerste klap is een daalder waard.

Een mooi verhaal op waarheid of ....

In het Spoor stond weer een goed verhaal van Martin van Zon. Of het echt op waarheid is gebaseerd weet ik natuurlijk niet maar persoonlijk denk ik wel dat het met de realiteit meer dan te maken kan hebben. Persoonlijk denk en zie ik het ook wel zo als door Martin omschreven al is het op de grote fond toch iets anders. Natuurlijk, met 4 duiven mee kan je geen uitslagen maken met een 7 of 8 duiven bij de eerste 100 Nationaal waardoor je ook minder kan opvallen. En als er dan ook nog eens mensen zijn die totaal geen uitslag of wat kunnen lezen dan... En geloof me, er zijn er maar weinig die een uitslag op waarde kunnen schatten. Kijkend naar het probleem wat van Zon beschrijft denk ik ook zo van, dan had de Kuststrook het toch al jaren geleden het nog niet zo slecht gedaan. Of het nu nog zo is weet ik niet maar uit de tijd dat ik zelf programma speelde was het zo van dat er in de Kustrook, ongeacht met hoeveel duiven je kwam, de bovenste (eerste) 20 van de poulebrief telde voor de punten van het kampioenschap. Maar uit alles wat Martin schrijft blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om proberen te behouden wat we hebben!!!

Internationale vluchten voor 2012.

Op internet kwam ik afgelopen week de vluchten voor het jaar 2012 alweer tegen. Ja, dan gaat de tijd toch snel hoor. Het één is nog niet voorbij of het ander is alweer bekend. Uit dit alles blijkt alleen al dat we met een juiste organisatie te maken heb. Nee, niet zoals.... om tien keer een vluchtprogramma te weizigen. Gewoon, op tijd aangeven dan kan je voor je zelf ook al weer wat gaan plannen.

De duiven zelf.

Wat de duiven zelf betreft verloopt alles nog naar wens kan ik zeggen. Afgelopen week kon ik de duiven lekker op de dag verzorgen. Ik had namelijk voor wat het werk betreft een middag-, (korte) nachtdienst. In de middag rond de klok van vier uur beginnen tot een uurtje of twee in de nacht. Vreemd was dat wel weer maar voor wat het verzorgen en een beetje rommelen bij de duiven betreft was het zalig. Ja, soms zijn er karweien die moeten gewoon doorgang vinden en is de druk, om het enkel binnen de normale dagdiensttijden te doen te hoog. Deze dagen heb ik nog eens het merendeel van de duiven eens door de handen laten gaan. De duiven van Marijke Vink, Cor de Heijde, Toon Janssen en natuurlijk van mijn vrienden Bert en Erica Saarloos kregen een soort extra aandacht/keuring. Ja, wat is dagdromen dan mooi en zalig, maar voor mijn gevoel is me toekomst verzekerd. Natuurlijk, het zijn allemaal geen goeie en dat kan ook niet. Maar dat er het nodige kwaliteit zit is... 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Huub Hermans

Gertjan Knoop

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Gerritsen

Combinatie Lokhorst

Super Fondclub G.O.U.

Gebr. Maas & Zn

Cor Drost

Nico Haesen

Aad Beerendonk

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!