Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (06-11-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  6-11-2011
 

Zo, op deze zondag zijn we alweer aangekomen op de eerste zondag van de maand november. Het is 6 november, de dag dat vader Hamstra jarig is en de meer dan respectabele leeftijd van 76 jaar bereikt. Ja, wat een leeftijd eigenlijk hé!!! Wetende dat het nu november is zou je het aan de temperaturen die we de afgelopen week gehad hebben zeker niet zeggen. Toen ik afgelopen donderdag de radio aanzetten in de auto gaven ze voor deze dag temperaturen op tussen de 17 en 20 graden. Ja, je zou zeggen, "Het moet niet gekker worden". Nog eventjes, en we zitten dadelijk met de oliebollen op het strand !!!

Voetbal

Ja,gisteren moest er door de jongens ook weer gevoetbald worden. Het elftal bestond uit enkel meisjes en wij als ouders natuurlijk een beetje de jongens pesten. "He, pstttt, staat er nog een leuke meid bij?" Maar ondanks dat het dan meiden waren was en werd het een leuke pot. Er stond bij de dames een bere goeie keeper in het doel want anders... Als Ronald deze dame had gezien had Mulder het wel kunnen vergeten. Maar goed, laten we het over mijn andere cluppie maar niet hebben want dan zakt je broek toch af. Zoon Tim behoorde deze keer niet tot de doelpunten makers al gaf hij wel twee mooie voorzetten waaruit gescoord werd. En buiten deze twee voorzetten raakte hij op zijn eigen manier wel tot driemaal toe smerig hard de lat. De eindstand werd uiteindelijk 5-0 en met tevreden bekkies kwamen onze mannen van het veld. Echt, wat is het dan toch zalig om als vader langs de kant te kunnen staan. 

Er stond geschreven.....

Afgelopen week kwam ik met wat rondneuzen op internet een stukje tekst tegen wat over mijn persoontje was geschreven. Over een hokbezoek wat bij mij recentelijk gedaan is en over zowel de nieuwe duiven die links en rechts gehaald zijn zo de laatste twee jaar. Fijn is het wel om onverwachts iets positiefs over jezelf te lezen. 

Ook las ik ergens wat stukken tekst, wel in een iets andere samenstelling waarvan je zou zeggen dat de man in kwestie zelf weinig tot totaal geen eigen inspiratie bron heeft om iets op papier te zetten en het daarom maar overneemt. Maar goed, persoonlijk vindt ik het wel leuk dat ik zoiets mee maak maar aan andere kant kan je zeggen...

Een nieuw hok, ander spel met de nodige andere...

Recentelijk zat ik zo met me maatje Patrick aan de telefoon als we beide lekker al pratend wat wegdromen. Ja, dromen, we kunnen het beide........ Maar deze Patrick gaf me aan dat het eigenlijk best wel een behoorlijke omschakeling is, een geheel nieuw hok, een totaal ander spel wat je van plan bent om te gaan spelen en ook nog eens met een meerderheid aan andere duiven. Ja, de laatste twee jaar, en dan zeker het laatste jaar zijn er wat nieuwe duiven ingebracht of gaan ingebracht worden. Van de eerste nieuwelingen zitten er dadelijk enkele twee jaarsen en de nodige jaarlingen. Van de dit jaar gehaalde duiven zal er dit jaar voor het eerst pas gekweekt gaan worden.

Dus ja, hier sta ik nu eens echt op nul voor wat de sport betreft.

Oké, er staat een mooi hok, maar of het rendabel is blijft een vraag!!!
Oké, qua afstamming zitten er toppertjes, maar of de nakweek ook zo is blijft een vraag!!! 
En het nieuwe spel wat gespeeld zal gaan worden is ook zoiets nieuws!!!

Dus eigenlijk is het best wel mooi, om op een geheel nieuw hok, ander spelsysteem met een groot gedeeltje aan nieuwe duiven om aan deze nieuw ingeslagen weg te beginnen. Wat andere dan ook zeggen of denken, het is mijn sport en bekijk het dan ook allemaal op me eigen manier.  

De duiven

De duiven doen en blijven het mijn inziens goed doen. Vorige week bij een voor mij andere, speciaal voor duiven gespecialiseerde duivenarts alles laten nakijken. Zo, op weg met een zakje mest en sinds enkele jaren neem ik steevast een 10% aan aantallen duiven mee voor controle. Eerst werd de mest gecontroleerd, bij de duiven keelstrijkjes gemaakt en de duiven kregen tevens een handcontrole van de man. Resultaat, alles meer dan in orde, en zelfs kreeg ik over en van enkele duiven een compliment. Ja, er zat er zelfs eentje bij "10-910" waar de man over aan gaf, "Johan, dit moet gewoon een super worden". Ja, en dit is altijd fijn om te vernemen hoor. Maar eigenlijk wist ik de uitslag van het onderzoek wel maar de bevestiging geeft je toch altijd een fijner gevoel. Nu komt er dadelijk volgende maand nogmaals zo'n bezoek en dan is het jaar 2011 weer voorbij en gaan we weer werken aan het jaar 2012.

Weduwduivinnen

Daar ik aankomend jaar totaalweduwschap wil gaan spelen zou er in de afdeling waar de duivinnen komen een rek geplaatst moeten worden waar de duivinnen in opgesloten zouden gaan zitten. Ik had enkele weken geleden de maten voor het hout opgenomen en het hout besteld. Donderdagavond werd het hout geleverd en gisteren heb ik gelijk de bakken gemaakt en opgehangen in het hok. Alleen de afsluitende deuren die er voor moeten komen moeten nog gemaakt worden maar het rek hangt in het hok. Ook had ik via internet een mooie spoetnik besteld die aan de schuur gehangen zou worden alwaar de jongen en de overigejaarlingen moeten komen. Ook deze spoetnik werd opgehangen. Nu enkel nog in het hokje waar de kweekduifjes komen wat bakken maken en ja,dan zijn we eindelijk klaar. Het zijn en waren nog enkele kleine dingen maar kijkend zowel in het hok als buiten kan ik niet anders zeggen dan dat ik een blij mens moet zijn met zoiets moois achter in de tuin.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Fondunie 2000

Cor Drost

Super Fondclub G.O.U.

Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

Marcel van Zanden

De Marathonvliegers

Gebroeders Homma

Nico Jan Koenders

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!