Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (13-11-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  13-11-2011
 

De tijd tikt maar door en door en we zitten alweer op de helft van de maand november. Nog een enkel weekje en de eersten gaan alweer koppelen. Nou, persoonlijk zou ik er niet meer aan moeten denken hoor. Al heb ik dit, toen ik nog programma en in combinatie vloog met pa Hamstra ook jaren lang gedaan. We hadden de duiven niet thuis en dan is het zo in de winter altijd wat behelpen hoor. Terwijl ik dit aan tikken ben moet ik gelijk denken aan de jaren dat we met Jaap Melissant samen vlogen. In een oude schuur, schuin boven de koeien zaten de oude vliegers en ook voor de schuur hadden we een nog een tuinhok staan. Echt, wat een zalige tijd was dat toch!!! En ook daar deden wij jaarlijks natuurlijk als "echte" programmaspelers aan winterkweek. In een caravan zaten we ons op te warmen bij die koude winterse dagen. En meestal op vrijdagmiddag, samen met Jaap een pilsje op een baaltje stro bij de koeien. Waar is de tijd gebleven !!! Ook gaan gelijk mijn gedachten weer terug naar die machtig mooie uitslagen die in die tijd werden gemaakt. En echt, als ik sommige uitslagen van deze vervlogen tijd eens onder ogen hebt denk ik van, "dan wordt er hier in de regio nu maar .......".

Zo beroerd als een ...

Vorige week zondag was het als ik in de middag, nadat ik net klaar was met de duiven zo beroerd als een hond werd. Nog snel naar de wc en hup, daar ging ik over me nek. Ook de nacht die volgde moest ik nog een enkele keer ...... De verkoudheid kreeg greep op me en de laatste dagen heb ik wat afgesnotterd en gehoest. En dit laatste dan zeker in de nachten. Gelukkig, we zijn weer een beetje bovenman maar de benen wegen als dieplood. Echt, als je zo'n griepje te pakken heb gehad doet dit een aanslag op je leven lijkt wel. Maar goed, we zijn er weer en morgen gaan we met frisse moed weer aan de slag.

Eerst even de voetbal

Gisteren moesten onze jongens tegen mede koploper Rozenburg. Naar mijn idee hadden ze gekeken naar de wedstrijd van de avond ervoor van het Nederlandselftal tegen Zwitserland. Alleen bij ons waren het kinderen en vrijdag waren het ..... Nee, er liepen er deze week enkele bij die echt niet wilden. Jammer, maar het is niet anders. Voor rust stonden ze met 3-0 achter maar dankzij een schitterende vrije trap, ala Piere van Hooijdonk van zoonlief kwamen ze nog terug tot 3-1. Helaas, snel vergeten en vooruit kijken zou ik zeggen! Het is wat dat betreft net als met duiven. 

Goudenvleugels

Deze week ben ik begonnen met de verslagen voor de Supercup van de overwinnaars van zowel de Gouden-, Zilveren- als de Bronzenvleugelwinnaars over de vluchten Pau, Barcelona, Narbonne en Perpignan. Binnekort zullen deze verslagen stuk voor stuk op TopPigeons te lezen zijn. Dus, nog even wachten..... Uit al wat ik van deze winnaars onder ogen krijgt blijkt maar weer eens en te meer, enkel met "echte" toppers kun je slagen.

De duiven

Hier doen en blijven de duiven het tot op heden goed doen. Dit zal wel bij de meeste van ons zijn. Ze zeggen wel eens, "in deze tijd worden de prijzen gemaakt". Nou, als ik dan hier op eigen hok kijk dan heb ik veel prijzen volgend jaar. Gekheid, maar echt, stuk voor stuk zien ze er super uit en lopen ze allemaal in hun zondagsepak. Enkele keren per week krijgen ze nog steeds Lijnzaadolie met vitamineral en eenmaal per week de mineralenmix van dr. Marien over het voer. In het water zit nog steeds de knoflook wat om de twee a drie weken ververst wordt en verders, ogen open en verders niets. En zoals gezegd, tot op heden doen ze het prima!!!

Verkopingen

Afgelopen week, ik zat wat op internet te kloten als ik op Duivennet terecht komt. Daar staan twee verkopingen van plaatselijke liefhebbers. Nou ja, plaatselijk, ze komen beiden uit de Hoeksche Waard maar voor mij is het plaatselijk. Want, al speel ik niet in de Hoeksche Waard, mijn plekje is het wel !!! Zowel van der Velden als Saarloos staan daar met wat jongen die te koop aangeboden worden.

Van der Velden, nadat vader Chris kwam te overlijden werd er door enkele negatievelingen, pessimisten en of ....zeikerds achter de schermen aangegeven, "het is gedaan met van der Velden". Wat schetste een ieders verbazing, Jaap werd in 2011 na het behalen van de 1e Nationaal Pau ook nog eventjes tweede W.E.S.M. Hopelijk heeft hij gelijk met deze de bewijzen op tafel gegooid om de zeikerds de mond te snoeien. Maar ja, ik weet zelf ook als geen ander, er zijn nu eenmaal mensen die alleen maar kunnen ouwehoeren over een ander!!! En weet je, dit doen er ook veel om hun eigen slechte presteren te verbloemen.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten,  dus tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Cor Drost

M. van Ginkel

Aad Beerendonk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

Comb. Verweij-de Haan

Super Fondclub G.O.U.

Theo de Kruijk

Fondunie 2000

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!