Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (27-11-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  27-11-2011
 

Als eerste wil ik deze week beginnen om een ieder die een mailtje of een sms'je stuurde aangaande om mij beterschap te wensen te bedanken. Ja, altijd fijn te vernemen zulke berichten als je jezelf zo gammel voelt. Maar goed, op woensdag ben ik toch nog maar even naar de huisarts gegaan aangaande het wel heel smerig hoesten wat maar aanbleef. Een infectie aan de luchtwegen was het geval en we zouden een kuurtje krijgen. En gelukkig, het gaat nu allemaal wel weer ondanks dat we bij elkaar toch enkele weken verder zijn. Het kuurtje is woensdag afgelopen maar toch gaan we het morgen maar weer proberen !!!

Het voetbal

Na twee weken achter elkaar flink op de klote hebben gekregen door eigen schuld was het gisteren weer voetbal wat we te zien kregen. Al vrij snel kwamen ze met 1-0 voor door een eigen doelpunt van de tegenpartij. Iets daarna was het zoonlief die de 2-0 met een vol op de slof bal in de bovenhoek deed kletsen. Ook was hij de man die twee doelpunten deed voorbereiden. Het einde werd nog spannend want onze doelman was er de tweede helft niet echt bij en gelukkig floot de man met de fluit af bij een eindstand van 5-4. Maar goed, de overwinning was binnen!!! 

De beurs

Gisteren met zoon Tim en vriend Patrick naar de beurs geweest. Na het voetballen natuurlijk...... Was weer gezellig, even kletsen links, maar ook even een babbeltje rechts. De nodige bekende gezien, ja, was weer gezellig. Volgens mij was de opkomst zeer beperkt, maar dit kan natuurlijk ook maar een moment opnamen geweest zijn.

Martin van Zon

Op de beurs ook nog even gesproken met voor mij een oud bekende, Martin van Zon. Ik gaf hem nog de complimenten over zijn schrijfwerk en Martin gaf me aan vele complimenten gekregen te hebben. Gelukkig, na dit artikel gaat en blijft Martin schrijven. Wat gaat komen van zijn hand zal zeer intressant zijn voor ons liefhebbers. Medicatie zal het onderwerp zijn en al pratend komen we op meneer X die, nee, ik ga er niet over schrijven ook, dat laat ik aan Martin en oordelen hierover mag U naderhand zelf doen!  

Je zou geregeld eens moeten kijken

Ja, tegenwoordig zit geloof ik een heel groot gedeelte van ons liefhebbers wel op internet. De ene na de andere site komt of kwam uit de lucht vallen. Nu heb ik een groot gedeelte van deze sites als voor waar aangenomen terwijl er ook diverse sites zijn waar ik van denk van ...... Maar als je nu gewoon geregeld eens een kijkje neem op de site van komkom.be dan kan je hoop andere sites gewoon overslaan gezien dat hun de informatie hier ook weghalen of gewoon overzetten. En trouwens, hou je van wat sensatie op welk gebied dan ook van de sport, ja, dan moet je helemaal geregeld hier kijken. Er staan diverse zaken geregeld te lezen dat je denkt van, "Ben ik nu blij dat ik duivenliefhebber ben". En eerlijk is eerlijk, in de gehele maatschappij zijn er meelopoers genoeg, "Pietje zegt dit, dus Klaasje zegt het ook maar want wat zal anders Pietje over Klaasje schrijven of zeggen. Nee, stel je voor". Nou, ik hou er van als er mensen zijn die gewoon zeggen en denken wat ze willen en of denken.

Afgelopen week las ik zo ook weer een stuk van een groot Belgisch liefhebber. De ene winter verkocht hij totaal om het jaar daarop zoals gebruikelijk als je totaal verkoopt om weer in alle stekrte terug te komen. Natuurlijk is het knap, als je verkoopt en je komt terug. Maar waarom is er verkocht? De troep er uit? De zakken vullen over onze rug? (Nou ja, onze, gelukkig niet over de mijne hoor) Nee, nou was het wel een hok waar ik ook enkele jaren geleden eens ben wezen kijken. Maar van dit soort zaken, en ik heb er al meer over geschreven, nee, ik hou er niet van. Maar goed, over dit hok stond een stukje geschreven over een eerdere verkoop waar een liefhebber een duif had gekocht, duif was naderhand ontsnapt maar nooit bij de betreffende liefhebber teruggekomen. Jammer, hoop centen vervlogen! Maar wat geschiedde, de liefhebber ging verkopen en er zaten plots nakomelingen in de verkoop van de jaren daarvoor ontsnapte duif. Ja mensen, wees zuinig op vrienden zowel in de privésfeer als binnen de sport. Een vriend, iemand die alles van je weet en toch ..... Gelukkig, ik heb er enkele en van die ene hand waar ik ze op kan tellen heb ik nog vingers over ook. Maar, ik persoonlijk blijf er zuinig op!

De duiven op eigen hok.

Op eigenhok gaat en verloopt alles nog steeds meer dan goed hoor. Ja, ben meer dan tevreden en nu maar zo blijven hoop ik dan. De duiven verblijven nog steeds bij elkander, en verders, ja moet ik er eigenlijk verder nog over schrijven !!!

Soms denk ik van......

Ja,inderdaad, soms denk ik echt van laat ze allemaal op z'n Rotterdams gezegd de pleu.... genieten. Wat ben ik eigenlijk blij dat ik buiten mijn werk en gezin om gewoon de duifjes lekker thuis achter in de tuin heb zitten en me zelf verders met niets of niemand hier in de regio bezig hou. Nee, gewoon lekker anonieme duivensport. Nou ja, anoniem, voor hen die mijn wekelijkse bijdragen hier lezen is het natuurlijk niet anoniem. Nee, hun kunnen wekelijks lezen over hoe en wat. Maar soms, ja heel soms vang ik nog wel eens wat op hoe het er hier in de regio aan toe gaat. Recentelijk had ik het er nog over met mijn buurman, hij gaf mij aan, "Zou de sport enkel hier ziek zijn". Zelf denk ik dat het in vele plaatsen het er net zo aan toe gaat als hier!!! Maar goed, dat zijn mijn gedachten. Ik gaf hem nog gekscherend aan, "Jongen, hou je kop onder het maaiveld, ik heb zelf ook jaren me kop boven het maaiveld gehad en gehouden maar geloof me, ze leggen hem op het hakblok". 

Mijn wekelijkse gebrabbel

Sommige zullen nu, na het lezen denken van deze zondaagse bijdrage denken van wat is er aan de hand met die Hamstra. Wat haalt hij een zaken aan, wat dit en wat dat. Misschien komt het dat ik afgelopen week eens lekker zo mijn gedachten kon laten gaan over mijn hobby, duivensport. Maar ja, het zijn gewoon zaken die me opvallen en ook mij niet echt bevallen. Daarom schreef ik dit, misschien wat op een andere manier dan verwacht, maar schreef het toch!!!

Weer wat stukjes van mijn hand

Op Toppigeons staan de laatste twee weken weer enkele stukjes van mijn hand, voor hen die het graag lezen. Zo ben ik bezig met een uit vierdelen bestaand verslag over en van de Vleugelwinnaars bij en binnen de Supercup. Neem een kijkje op toppigeons.nl en bij reportages staan nu de verslagen van de overwinnaars van Pau en Barcelona.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten, dus tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Marcel van Zanden

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

Familie Huizer

Team Noel-Willockx

Nico Jan Koenders

Van Hoeck-Noel

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!