Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (11-12-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  11-12-2011
 

De tijd tikt maar door, dekKerstboom staat weer met zijn ballen in de hoek van de kamer en zo zijn we weer aangekomen bij de laatste weken van het jaar. Nog een goede anderhalve week werken en dan hebben we een twee weekjes verlof. Altijd een mooie tijd van het jaar om het jaar eens goed te bestuderen. Nu valt er hier eigenlijk weinig te bestuderen want de vluchten waarop meegedaan is zijn voor mij meer dan ver onder de maat verlopen. Maar goed, zoals ik al eerder geschreven heb, ik heb een nieuwe start gemaakt en dit in vele opzichten. Nieuw hok, verschillende voor mij geheel nieuwe duiven, dus al met al zal er gewerkt moeten gaan worden aan de komende jaren. Regeren is vooruit zien en gelukkig, ik heb mijn toekomstvisie voor een zeer groot gedeelte gereed hoe ik hem uitgestippeld heb. De tijd zal het leren en als zwarefond speler is en blijft geduld je grootste vijand !!!

De voetbal

Gisteren moest de kleine man nog voetballen. Het was een leuke wedstrijd en de eindstand werd mede door twee mooie voorzetten waar ook doelpunten uit vielen door zoon lief in het voordeel vastgezet op 2-3. Dus, weer drie punten !!!    

De verjaardag van de kleine man

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Mijn grootste vriend en tevens zoon was jarig. Tien jaar werd hij al weer. Ik wil een ieder daarom dan ook, die wekelijks mijn "Kijk op...." lezen en daarna gebeld, gemaild en zelfs kaarten hebben gestuurd bedanken. Geregeld hoorde ik, "Pa, wie is dit eigenlijk". Gewoon super!!

Van negatief schrijven tot positief resulaat

Op mijn laatste "Kijk op...." heb ik toch wel wat reacties gekregen en dit zowel via mail als telefoon. Eigenlijk zaten er totaal geen negatieve reacties bij en was alles juist meer dan positief. Er was zelfs een Zeeuwse liefhebber, ik ken hem persoonlijk niet maar die had geregeld zo door de jaren heen nogal aanvaringen met zijn afdelingsbestuur. De man in kwestie gaf aan, dat negatief schrijven op langer termijn zelfs tot positief resulaat kan komen. Natuurlijk, zo kan het ook!!! 

Soms heb je een inspiratiebron nodig

Ja, ook ik persoonlijk heb geregeld een inspiratiebron nodig om te proberen iets normaals of leuks op papier te krijgen. Maar goed, wat is normaal binnen onze sport en of samenleving. Wat ik goed, normaal of gebruikelijk vindt kan een ander juist wel heel anders over denken en of praten. Maar goed, de insteek van ons allen, nou ja, de meeste onder ons is het zelfde, proberen te presteren met duiven maar bovenal, er plezieraan te beleven.

Als ik zo eens links en rechts kijk

Een ieder denkt dat ie het heeft en dat hij of zij het kan. Waarom zijn het altijd en eeuwig dan maar de zelfde die presteren. Vele werden en of worden door de schrijvende pers groot gehouden. Natuurlijk, zelf schrijf ik ook al diverse jaren. Maar mijn inziens, en dit is puur persoonlijk gezien, zijn of waren het wel altijd terechte verslagen. Voor volgende maand ben ik zo ook weer met een verslag bezig van een meer dan groot kampioen. Ja, als ik zeg groot kampioen, nou, echt, het is een grote. Persoonlijk vindt ik liefhebbers als een Piet de Vogel, Batenburg - v.d. Merwe en een v.d. Velden zeer grote kampioenen. Maar het komende verslag wat ik ga schrijven zal gaan over net zo'n grote kampioen, zijn naam; Arjan Beens. Ja, mijn inziens kan je de naam van Arjan Beens uitspreken binnen onze sport net zoals je namen als Cruijff, van Basten en een Gullit uit kan spreken binnen de voetballerij.

Op bezoek geweest en bezoek gehad

De dag na de verjaardag van zoon Tim was ik ook nog vrij. Hierdoor kon een bezoek wat al langer in de agenda stond mooi gepland worden. Uit Zuid Beijerland kwamen Jaap v.d. Velden samen met Roger Poll langs voor een bakkie, en zowel het hok als de duiven bekijken. Het was een leuke en gezellige duivenmiddag. Natuurlijk, de mand blijft het keiharde bewijs, dus dat moet eerst weer eens goed terugkomen. In de avond ben ik met enkele duiven ter controle geweest bij een daarvoor deskundig persoon. Conclusie; alles in orde. Natuurlijk, mijn inziens kan je veel zelf beoordelen maar het is en blijft altijd een fijn gevoel als de man met de witte jas aangaaft dat alles in orde is. Ik kreeg zelf nog complimenten over enkele duiven !!! 

Portugal in plaats van Poortugaal

Ja, een gedeelte van het bestelde ging naar Portugal in plaats van Poortugaal. Het zal je maar gebeuren, je besteld sportprijzen (Vleugels Supercup) en het bestelde zal voor de helft geleverd gaan worden duizenden kilometers van je vandaan. Hopelijk zal alles nog op tijd geleverd gaan worden zodat de terechte winnaars toch op tijd hun prijs dadelijk aanstaande vrijdag in ontvangst kunnen en mogen nemen. 

Compliment van en over mijn schenking

Van zowel de man met de witte jas als van Jaap v.d. Velden kreeg ik de complimenten over het duifje wat ik zelf geschonken heb voor de verkoop van de Supercup van TopPigeons. Natuurlijk, een handkeuring, het zegt weinig volgens sommigen want de mand blijft het echte bewijs. Maar als deze mannen je een compliment geven aangaande het duifje wat je dan schenkt, ja, beter zo dan dat ze zeggen, "Hamstra, wat doe jij nou".

Handkeuring

Meningen lopen uiteen en ja, natuurlijk hebben ze gelijk als ze zeggen dat de mand de beste keurmeester is. Maar toch ga ik ook steeds meer geloven aan hoe een duif in de hand is en dit dan gezien qua spieren. Persoonlijk kan ik best redelijk, al heb ik er zelf geen klote verstand van, maar ik kan redelijk een duifje beoordelen. Door de jaren heen ben ik zo in contact gekomen met verschillende binnen- en buitenlandse liefhebbers die ieder op hun eigen manier redelijk tot goed een duif kunnen beoordelen. Echt, laat ze niet op je hok hun gang gaan want ze halen zonder twijvel de betere er van tussen. Onder deze mensen zat een echte ogenspecialist maar ook een zeer goede kenner als het op spieren aankomt. Eenmaal met de man in contact gekomen, zelfs zijn boek al meerdere keren gelezen te hebben ben ik steeds meer onder de indruk geraakt. Ook over dat wat de man zelf allemaal al gepresteerd heeft in enkele jaren tijd.

Dit was voor mij dan eigenlijk ook weer de reden dat ik voor einde van het jaar een afspraak heb gemaakt met de man in kwestie. Nee, niet om te selecteren, want dat doe ik zelf wel maar gewoon om het oordeel te weten te komen van en over de duiven. Dit ook omdat er een groot aantal nieuwe duiven zal worden ingebracht. Alles zal nauwlettend genoteerd worden en dan kijken hoe alles er uit zal gaan zien.

Nieuwsgierig naar zijn naam, nou, ik heb of maak er geen geheim van want geheimen binnen onze sport zijn er totaal niet, geloof me maar want alles komt gewoon op die goeie duif terecht. Maar zijn naam, kijk maar eens wie het boek geschreven heb van, "TOPDUIVEN onder het KEUREND OOG". 

Brood

Hier op het hok krijgen de duiven geregeld oud brood voorgeschoteld. Dat ze dit lekker vinden blijkt wel uit deze duivin die lekker een stukje wilde bewaren.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/01122011029 (450 x 338)_6504.jpg

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten, dus tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

A. Engelen

De Marathonvliegers

Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Comb. Gerritsen

Super Fondclub G.O.U.

Cees van Heijst

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Dick-Jan & Stephan Göbel

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!