Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (18-12-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  18-12-2011
 

Zo, nog enkele daagjes werken en dan is het voor mij weer gedaan dit jaar. Eigenlijk kan het niet want ik heb nog werk voor een hele tijd maar goed, verlofdagen krijg je niet voor niets zullen we maar denken. Zowel de laatste dagen van het oude jaar als de eerste week van het nieuwe jaar heb ik lekker verlof. Er staan nog diverse zaken in de agenda op duivengebied. Zo komt er aankomende donderdag bezoek uit het hoge noorden van het land en zelf moet ik ook nog enkele hokken bezoeken zowel in Nederland als bij onze Zuiderburen. Helaas, ik heb niet de tijd om op alle uitnodigingen in te gaan want dan kan ik nog wel wat weekjes verlof nemen. En na het bezoek van zoal Jaap v.d. Velden van vorige week zijn er vorig weekend nog enkele geweest waaronder natuurlijk neef en vriend Wilfred en ook maatje Bert Saarloos kwam weer eens eventjes kijken.

Kijk, en dit soort bezoekjes zijn altijd fijn voor deze tijd van het jaar. Lekker gewoon even over de duiven kletsen, flesje bier er bij en duiven door de handen laten gaan. Opvallend vindt ik dan altijd dat sommige wel verschillende dezelfde duiven er uit halen maar ook dat er bij zitten die Jaap fijn vindt en de ander weer van denkt van ...... en anders om ook natuurlijk.

Daarom dan ook, de mand bepaald het maar zelf hou ik het altijd wel een beetje bij wat Piet of Klaasje hun mening is. Ik kijk dan ook persoonlijk uit naar de mening van de Belgische grootmeester wat voor volgende week in de agenda staat.  

De voetbal

Zo, het voetbal is gedaan voor Tim. Afgelopen week de laatste training gehad en nu even enkele weekjes dus geen verhaaltjes meer over de voetbal. Wel gisteren nog even bij de vriend van Iris zijn voetbal wezen kijken. Hij staat in de verdediging en kan ook een lekker balletje trappen !!!

Supercup avond

Afgelopen vrijdag was de huldiging van de Supercup. Echt, weer een meer dan sublieme avond en ik kan, en met mij meerdere weer terugkijken op iets schitterends. En nadat ik vanaf dit najaar helemaal ben toegetreden tot het vernieuwde Team TopPigeons was ik ook in de gelukkige omstandigheid om vrijdagavond vele complimenten in ontvangst te kunnen en mogen nemen. Er werd weer een schitterende prijzenpot uitgekeerd van een goede 10.000 euro met de daarbij benodigde bokalen. Ook de zogezegde Gouden-, Zilveren- en Bronzenvleugels die geschonken waren door de firma DHP waren zeker meer dan de moeite waard.

Supercup; Pau, Narbonne, Barcelona en Perpignan
1) Batenburg van de Merwe
2) Jaap v.d. Velden
3) Ronald Geerdink

Pol Bostijn Schaal; Pau - Narbonne
1) Rob Liplijn
2) Klaas de Frel
3) Jaap v.d. Velden

Staf Dusarduijn Beker
1) Batenburg van de Merwe
2) Piet Overkleeft
3) Ronald Geerdink

Golden Diamond
1) Batenburg van de Merwe

Beste liefhebber met serie 1.
1) Ronald Geerdink 

Een uitgebreider verslag over deze avond zal eerdaags te lezen zijn op TopPigeons. 

Een hopelijk nieuwe aanwinst

Zo, ik ben (hopelijk voorlopig) nog een keer in de buidel gegaan. Afgelopen vrijdag op de Supercup avond heb ik, en dit mijn inziens toch weer een aankomend supertje aangekocht. Een klein blauw duivinnetje waar trouwens de nesthaartjes nog van aan de kont hingen. Toen ik enkele weken geleden de verhaaltjes aan het schrijven was van de vleugelwinnaars kwam ik er een ware en echte super tegen, "De 952" van Piet de Nooijer uit Arnemuiden. Niet dat de andere winnaars geen toppers waren maar deze sprong er mijn inziens toch wel van uit en mijn gedachten bleven dan ook bij hem hangen. Tien keer werd hij gespeeld op de Z.L.U. vluchten en won even zoveel prijzen. Hij werd de afgelopen jaren zoal uitgeroepen tot:

1e Asduif Z.L.U. Dax/Tarbes over de jaren 2009 t/m 2011
1e Asduif Z.L.U. Dax/Tarbes over de jaren 2008 t/m 2011
1e Asduif Z.L.U. Dax/Tarbes over de jaren 2007 t/m 2011
1e Asduif F.B.Z. 2010
1e Super Gouden Crack Z.L.U. vluchten van Fondclub Zuid Nederland 2008-2009-2010
1e Super Gouden Crack van Fondclub Zuid Nederland 2009/2011
2e Asduif Z.L.U. Pau over de jaren 2009 t/m 2011
2e Asduif F.B.Z. 2009
2e Asduif Z.L.U. Dax/Tarbes over de jaren 2008 t/m 2010

Winnaar Bronzenvleugel Supercup 2011.

Mijn inziens een waar vliegwonder en hij werd door Jan Polder betiteld als misschien wel één der beste vliegers van Nederland van dit ogenblik op de Z.L.U. vluchten. Op zijn conto staan dan ook zoal de volgende pure kopprijzen; 20e Nationaal Pau, 28e Nationaal Tarbes, 56e Nationaal Tarbes, 130e Nationaal Pau, 154e Nationaal Tarbes, 183e Nationaal Perpignan etc. etc.

Kijk, en dat ik dan natuurlijk meer dan in mijn nopjes ben om mijn kleine kweekhokje te kunnen aanvullen met een rechtstreekse uit dit wonder met vleugels zal U als lezer duidelijk zijn !!!

De Sloper, of beter gezegd Frans van Peperstraten zou zeggen, "Uit een ezel trek je nooit een renpaard".

Op eigen hok

Hier zijn de duiven voor een 99% nu wel geheel door de rui heen. Bij de oude duiven zijn de laatste pennen of helemaal, en anders zo goed als weer helemaal aangegroeid. Daarom dat er vanaf nu ook wat straffer/afgepast gevoerd zal gaan worden. Verder is er eigenlijk geen nieuws onder de zon in deze want alles verloopt zoals het moet. En ja, persoonlijk hoop ik natuurlijk ook dat dit zo zal blijven gaan.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten, dus tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

De Marathonvliegers

Fondunie 2000

Aad Beerendonk

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Will & Falco Ebben

Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens