Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (25-12-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  25-12-2011
 

Met onderstaande wens zou ik eigenlijk deze "Kijk op ...." willen beginnen. Ja mensen, ik wens een ieder al het goeds en hoop er zelf ook een stukje van mee te kunnen nemen of te krijgen. Laten we eerlijk zijn, er is zo toch al genoeg ellende in de wereld. De dagen zo rond Kerst, meestal vrij van de zaak zijn voor mij altijd dagen van bezinning. Wat deden we goed, maar bovenal, en dit zal zeker meer zijn dan het voorgaande, wat deden, of deed ik fout. En geloof me, ik heb legio fouten gemaakt en kom er nog vooruit ook !!! Van fouten kan men leren zeggen ze wel eens. Ja, maar je moet wel weten wat je fouten zijn en er natuurlijk voor open staan want er zijn er, en geloof me,er zijn er die leren het nooit en maken ook nooit fouten... 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/kerstjohan (450 x 305)_8773.jpg

Was het vorig jaar alles sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw, nu lijkt het wel voorjaar met deze Kerstmis. Maar ondanks dat, het is Kerst.

Afgelopen donderdag

Ja, afgelopen donderdag kreek ik bezoek vanuit het Hoge Noorden van het land. Rond de klok van tien uur was mijn bezoek aanwezig. Lekker bakkie koffie gedronken en toen het hok in. De duiven bekeken en tevens een kijkje genomen om en rond het hok. De man was meer dan te spreken over de duiven en het werd gewoon een leuke en fijne duivendag. De hier eerder verkregen duiven, die hij tevens tijdens dit bezoek had meegenomen had hij eerder door de gekende Gert-Jan Beute laten beoordelen en deze was er prima over te spreken en ze kregen stuk voor stuk dan ook een zeer goed eindcijfer. Natuurlijk, de mand is het enige echte bewijs in deze maar, en dat is ook waar, als je ze na laat kijken door wie dan ook is het natuurlijk wel fijn als je goede berichten krijgt in plaats van dat ze aangeven dat het niets is!!! Maar, de tijd zal het leren.

Vakantie

Zo, de kinderen hebben twee weken vakantie en zelf heb ik daarom dan ook maar lekker verlof genomen. Ja, ik heb het wel eens eerder aangegeven, maar deze tijd van het jaar heeft toch altijd iets speciaals, tenminste, voor mij wel. De Kerstboom in de hoek van de kamer, de haard aan en dan in de avond een glaasje rodewijn en of je gedachten laten gaan of op de computer wat duivendingen doen. Echt, een zalige tijd !!! Zo maak ik ook altijd in deze periode mijn computer programma in orde. Duiven toevoegen, verwijderen, U kent het vast wel. Ook doe ik op een kladje vaak mijn gedachten qua koppelen wat uitwerken. Die tegen die, en dat tegen dat, of nee, tegen die zou ook mooi zijn. Zalig toch als liefhebber om zo bezig te zijn in deze tijd van het jaar.  

Naar Belgie

Voor aanstaande dinsdag heb ik zelf een hokbezoek gepland staan. Samen met Jaap v.d. Velden uit Zuid Beijerland ga ik richting den Bels. Gewoon, lekker een daagje melken met een echte Barcelona specialist en duivenkenner en tevens keurder bij uitstek. Van eigenhok zullen er een groot gedeelte van de duiven meegenomen worden om een oordeel te laten geven tijdens dit bezoek. Natuurlijk, ook hier is het weer, de mand en de uitslag bepaald nu eenmaal alles maar in sommige dingen, en dan zeker richting de spieren geloof ik persoonlijk in dit soort zaken. Natuurlijk, de één zal er nu om lachen terwijl de ander denkt van... En dit is juist het mooie van de sport, ieder kan en doet het op zijn eigen manier.

Verslagen

Afgelopen week werd het verslag op TopPigeons geplaatst van en over de huldiging van de Supercup van 16 december. Nu ben ik bezig met een verslag, richting de verkoop van een geselecteerd groepje duiven van Arjan Beens die dadelijk opTopPigeons komt. Ja, Arjan Beens, recentelijk nog uitgeroepen tot winnaar in de Gouden Duif Competitie Zware Fond gaat ook via TopPigeons wat jongen aan de man brengen. Echt, ik wist het, hij was een grote maar om zo een verslag te maken over hem en om dan ook wat dieper op vele dingen in te gaan, ja, dan kom je er helemaal goed achter, hij is gewoon een meer dan groot duivenvakman en een nog groter kampioen!!!   

Dus, voor hen die geregeld een verslag van mijn hand willen lezen buiten mijn wekelijkse "Kij op de week" om kunnen geregeld verslagen vinden op de site van TopPigeons. 

Op eigen hok

Hier op eigenhok heb ik na wat denk werk de duiven afgelopen week van elkaar gedaan. Er begonnen alweer de nodige koppeltjes zich te formeren en voor ik eitjes ga rapen, wat ik trouwens het hele najaar en ruiproces niet heb gehad heb ik ze dan ook van elkander gedaan. Zo rond eind februari, begin maart wil ik namelijk alles gaan koppelen om zodoende ook de nieuw geplaatste duifjes in het voor mij grote hok wat bakvaster te maken/krijgen. De gekweekte jongen zullen vermoedelijk van deze ronde allen verkocht gaan worden. Of ik ga op een aanbod in wat ik recentelijk gekregen heb of ik ga ze verkopen via de één of andere site voor een vastgesteld bedrag. Nee, dit zullen zeker geen giga bedragen worden maar voor een ieder denk ik een meer dan betaalbare prijs. Natuurlijk, zijn er misschien die eerder belangstelling hebben, mail me en wie weet kunnen we tot een mooie en leuke deal komen!!! 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten en ga ik genieten van Kerstmis anno 2011.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Fondunie 2000

Will & Falco Ebben

Aad Beerendonk

Van Hoeck-Noel

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. van Toor

Nico Haesen

Huub Hermans

Johan Hamstra

Theo de Kruijk

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!