Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (15-01-2012) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-1-2012
 

Vorige week was er, zoals de meesten al wel wisten geen "Kijk op ..." Dit omdat ik in het voor mij zo mooie Limburg verbleef met betrekking tot de huldiging van de Z.L.U. Daarom dan ook dat alles een weekje opgeschoven is. Ook is het normale leven weer begonnen met de kinderen naar school en zelf weer aan het werk. Ja, helaas, hij is niet gevallen bij mij de hoofdprijs van de Staats, want geloof me, ik zou nooit meer werken... Ook was het gelijk weer overwerken afgelopen week en ook gisteren, de zaterdag was ik de sigaar. En voor aankomende week staan er eveneens alweer enkele dagen gepland dat er overgewerkt moet worden.

Het Z.L.U. weekend

Op de zaterdag, zo rond de middag ben ik samen met Henk Timmermans op weg gegaan naar Heerlen. Wij hebben ons onderkomen geboekt net als de voorgaande jaren bij Van der Valk te Heerlen. Een goed hotel, goede bedden en bovenal, op zondagochtend een schiterend, zalig en meer dan uitgebreid ontbijt. En kijkend naar de prijs, nee, daar hoef je het zeker niet voor te laten.

Als we aangekomen zijn, spullen op de kamer en naar de bar een pilsje pakken. Nou, het is die dag zeker niet bij dat pilsje gebleven want op zondag heb ik het gevoel of ik een tankwagen aan bier in me mik heb zitten.

In de avond samen met Dirk Pals en Cor Blokdijk gegeten en met zijn viertjes zijn we naar de Rodahal gegaan waar het allemaal zou gaan geschieden. Aangekomen in de Rodahal is het links en rechts handjes schudden en werden er vele nieuwjaarswenzen uitgebracht. Hoe verder de avond vorderde, hoe meer bier er naar binnen ging. Echt, een duivensportavond zoals ik ze graag heb. Niet dat daar nu speciaal bier aan verbonden moet zijn maar de avond van de Z.L.U. is nu eenmaal mijn jaarlijkse duiven-bierdrink avondje.  

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Johan Hamstra met 2 kompanen (450 x 338)_2545.jpg

Samen met Eric Aldus en Jack van Delft even op de foto.
Herkent u hem nog, in het midden Eric Aldus zie laatste "Het Spoor ....."

Over mijn wekelijkse gebrabbel wat ik wekelijks aan mijn pc vertrouw werd ik door vele, en echt, het waren er ook zeer velen aangesproken. De mensen vonden het leuk, soms met een ondertoon en zeker met het hart op de tong zoals er geschreven wordt. Als ik dan ook eens vraag wat het nu voor toegevoegde waren heeft krijg ik uiteenlopende reacties en het komt er op neer, de mensen vinden het gewoon leuk en genieten er toch wekelijks weer van.

Ja, van buitenstaanders meer dan lof in deze terwijl ik ook altijd aangeeft aan deze mannen, en gelukkig ook wat vrouwen, ja, steek je je kop, of kom je met kop wel eens boven het maaiveld, geloof me, door  verschillende wordt je gelijk onderuit gehaald. Gelukkig, ik hoef er niet van te eten dus voor aankomend jaar gaan we weer proberen om wekelijks een stukje te doen!!! En wat ik schreef met je kop boven het maaiveld, dit is blijkbaar duivensport eigen!    

Als ik samen met maatje Timmermans op zondagochtend met een nog vrij duffe kop zit te eten hoor ik door de zaal heen galmen, "Heeeeeee Hamstra, je wekelijkse stukje al geschreven" . Nee, deze week eens niet Dirk geef ik aan.

Duivendirect

Op de Z.L.U. avond kom ik in contact met de zeer charmante, en uiterlijk vriendelijke Esther Bultman van Duivendirect.nl Een leuke, aardige en zeker niet op de mond gevallen blonde dame. Vol overtuiging praat ze over haar bedrijf die achtergebleven duiven of verkochte duiven voor een mooi bedag van A naar B doet verkassen. Op mijn site heb ik de link geplaatst naar haar website. ik zou zeggen, neem eens een kijkje en wie weet kan Esther U nog eens een dienst bewijzen. En neem van mij aan, ik ga er zelf niet meer voor rijden, nee, dat laat ik voortaan aan Esther over!!!

Dus echt, neem eens een kijkje op haar site, www.duivendirect.nl om een eigen indruk te krijgen.

Het voetballen ook weer begonnen

Gisteren, toen er gevoetbald moest worden kon ik er helaas niet bij zijn. Nee, er moest doorgewerkt worden op de zaterdag. En ja, dan maar wat extra uurtjes maken. Maar goed, hierdoor kon ik niet bij de voetbal van de kleine man zijn.

Voor aanvang van de wedstrijd had ik gebeld om hem succes te wensen. In de rust heb ik de kleine man aan de telefoon. Hij wist, willen we eventueel nog kampioen worden dan moeten we deze winnen want ze moesten tegen de koploper. Ja, het werd op voorhand een moeilijke uitwedstrijd. In de rust, als ik hem aan de telefoon heb geeft hij aan dat ze 4-0 voorstaan. En, de tweede helft is nog geen minuut bezig als ik al een sms'je krijg, "5-0, doelpunt Tim". Met volle trots geef ik het aan me collega door. Want een fijn gevoel, ondanks mijn afwezigheid. Kijkend op de klok bel ik naar het vrouwtje en krijg ik te horen, "8-2 gewonnen en drie doelpunten van Tim". Potverdorrie, was ik er maar bij geweest.  

Waarom zo open over bepaalde zaken

Na mijn laatste verslag waar ik zoal het bezoek aan Frans Bungeneers aanhaalde werd ik enkele malen gemaild met de vraag waarom ik zo open over zaken schrijf en voor alles durf uit te komen. Ja, na de mailtjes die volgde kwam er een leuke discussie opgang. Ik kreeg trouwens in deze, wat het bezoek aan Bungeneers betreft reacties vanuit Nederland maar ook vanuit Den Bels.

Natuurlijk weet ik dat er zijn die hierom lachen en zeker nog meer lachen als het eventueel niet gelijk zal lukken op de vluchten.

Natuurlijk weet ik dat er zijn die denken of zeggen, en meestal achter je rug van bla bla bla.

Maar nogmaals, en dit heb ik al vaker aangehaald, geheimen zijn er niet in de sport en alles valt en staat met die goede duiven. Denk nu niet dat ik er verstand van heb maar door de jaren heen heb ik best mooie duivensport gehad die sommige van die lachers nog nooit hebben gehad en ook nooit zullen krijgen. Ja, met hun mond zijn ze kampioen maar op papier!!! Waarom ik dit nu zo schrijf, ja, ook ik vindt het best zalig om eens zo lekker op een zondagochtend in alle vroegte een beetje te kunnen tr...... hahahahaha. Nee, maar het is zo mensen, er bestaan geen geheimen al denken we misschien van wel. Nee, alles valt en staat met die goeie duif, de juiste gezondheid en dan komt er ook nog wel een beetje geluk bij. Geluk hoor ik U denken !!! Ja, om een eerste te spelen komt er mijn inziens ook wel wat geluk om de hoek kijken, iedere week kopduiven pakken is moeilijker dan een keer die eerste te spelen.

Daarom dat ik met een gerust hart nu dan ook durf te schrijven:

"De reis naar een doel brengt vaak meer plezier en verrassingen dat het bereiken".

Ja, ik zelf heb me een bepaald doel voorgespiegeld. Met dat wat ik nu allemaal heb zitten aan duiven zal ik gaan proberen dit doel te bereiken en ik weet, ik heb maar één "echte" concurrent en dat is geduld. Geduld, het is, of kan, en zeker als fondman je grootste concurrent zijn maar ik heb mezelf een doel uitgestippeld waar ik aan ga werken. En al bereik ik het ware eindpunt nooit, zoals de spreuk al aangeeft, de reis er naar toe kan misschien nog wel mooier zijn dan het te bereiken er van, mits ik het uberhoud zal bereiken.

Daarom dan ook:

"Beter een levendige fantasie, dan een fantasieloos leven"  

Marco Borsato had enkele jaren geleden een ware hit in Nederland met het lied, "De meeste dromen zijn bedrog" en dit is zeker op mij van toepassing,

"Veel dromen zijn niet uitgekomen, maar ik ben blij dat ik ze had"

Nieuwe site TopPigeons online

Vanaf woensdag 18 januari zal de vernieuwde site van TopPigeons online gaan. Dus mensen, neem gerust een kijkje en overtuig U zelf van de vele gemakken die hierop te zien zijn!

Wat rond zitten neuzen op wat site's

Zomaar, op een rustig moment eens wat zitten neuzen op wat site's die links en rechts wat duiven verkopen. En ik zal één naam vernoemen in deze, en dit doe ik speciaal uit voorzorg zodat ik niet weer aangevallen hoef te worden. Dus, met ander woorden, het is niet de site van de oud eigenaar van het N.P.Orgaan/De Fondkrant. Maar goed, op een verkopende site was een liefhebber, ik noem hem liefhebber A die bood duiven aan rechtreeks van liefhebber en groot Marathon kampioen B. Nee, ze kwamen uit duiven van liefhebber B dus zijn het wel zuivere maar geen rechtstreekse. De duiven werden aangeboden met eveneens professionele foto's erbij en al. Want ja, laten we eerlijk zijn, het moet er nog wel een beetje gelikt uitzien toch? Echt, wat zagen die arme beestjes er uit zeg. Ik had ze als fotograaf niet eens op de foto gezet en zeker als verkopende partij niet eens te koop aangeboden. Nee, hoe gooi je je eigen ruiten in als verkoop organisatie denk ik dan en nogmaals, en ook hier blijkt maar weer uit, het merendeel is gewoon ......zooi wat verkocht wordt. Vreemd hé, dat er dan ook geen enkele euro op geboden is !!!

Op eigen hok

Hier waren voor een week of twee terug de jaarlingen op de bak gezet. Alle nieuwe hadden vrijsnel een bak gevonden en afgelopen week zijn de oude doffers er dan ook weer bij terug gezet. Wat een gekoer en gedraai zeg van die ouwere doffers. Sommige probeerde nog wel eens een nieuwe boven- of onder buurman uit hun onderkomen te gooien maar ze kregen er toch goed van langs. Afgelopen week heb ik ze, tot vrijdag op de dag nog wel om en om los gehad hoor. Gewoon, om eventuele vechtpartijen tijdens mijn afwezigheid wat het werk met zich meebrengt te voorkomen.

Ja, en eerlijk is eerlijk, verder heb ik eigenlijk weinig of geen nieuws of bijzonderheden te melden voor wat het doen en laten op eigenhok betreft. Dit natuurlijk buiten de dromen om dan.

Zo, dit was weer een wekelijks ....verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal. 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Van Elsacker-Jepsen

De Marathonvliegers

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Verweij-de Haan

Johan Hamstra

J. Doldersum & Zn

Gebr. Maas & Zn

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens