Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Moderne tijden... (2) Open printvriendelijke pagina
De oude Grijze  23-1-2012
 

Waarom wil het toch maar niet zo goed lukken? Je hoort geen positieve geluiden uit het NPO- veranderingskamp komen; wel bij tijd en wijle negatieve...  Zouden de bestuursleden zich niet willen aanpassen, aan de eisen van onze moderne tijd. Of hebben ze gewoon iets meer tijd en vertrouwen nodig? Is heel goed mogelijk dat de oude Buwalda zich eerst nog is goed wil laten informeren over de overvolle agenda’s.  Maar ik zou toch onderhand het is tijd vinden voor een groots reddingsplan. Nee, niet eentje op mooi papier, maar een die je als het ware kunt proeven, ruiken enz. Hier gaat deel 2 in grote lijnen over; hoe kom je aan een attractief en resultaatgericht bestuursplan?

Stap 1 (Task Force)

Roep alle oudgedienden en jongste bedienden op (w.o. het creatieve bureau uit de bewoonde wereld, dat de taal van de straat kent en ook spreken kan).

Formeer een groep die ze in het bedrijfsleven kennen als future groep of  task force! 

Dit soort groepen noemen ze met opzet zo, want ze maken mensen (de groep of projectleden) wild enthousiast. Die voelen zich heel vaak (on)terecht de hoofdrolspelers in een Tarzan achtige of andere Hollywood film. Die roepen en snauwen de werkvloer op en af om iedereen gereed en klaar te maken voor de grote en boze toekomst.

De boze toekomst die ze verkondigen luidt: “Luister, de grote toekomst is al binnen handbereik. Maar er is een hele grote groep melkers, die niet maar willen luisteren naar de geest van onze tijd. En die is: super-commercialiseren die duivenboel. Niks mag ook nog maar een spoor of fleem van a.m.a.t.e.u.r.i.s.m.e. achterlaten. Kortom, alles wat met een A- begint moet worden afgezeken! 

Stap 2

Nadat alle melkers in ons land stijf geluld zijn door de groep jonge maar wild enthousiaste super gelikte coaches. Valt de grote stilte.

Melkers kijken elkaar dan angstig aan. Met de vraag in hun ogen: ‘Wat moeten we doen. Of wat mogen we eigenlijk nog als kleine melkers, tegen die te gekke mega- duivenspelers!?’

De eens zo goed geïnstrueerde Tast Force groep van de NPO. Die zijn in geen velden of wegen meer te zien. Ze hebben gedaan wat ze konden: de menigte op de werkvloer angst aanjagen. Dat ze als nietige kleine melkers de megaspelers moesten eren. En vooral niet in de weg staan bij het leveren van hun Teletekstseries.

Stap 3...?

Ik kan de volgende stap van zo’n verkennersgroep ook beschrijven maar het zal gelukkig nooit werkelijkheid worden. Zelfs in het kille bedrijfsleven, zijn dit misschien Amerikaanse uitzonderingen.

Een ander scenario!

Er is bestaat nog een ander beproefd scenario. En dat zou je de XX- scenario mogen noemen.

Het kent geen marsstappen of mooie woorden. Het kent alleen de vrijheid om zelf te kiezen: of je als melker of als semiprof aan de wedstrijden wilt deelnemen.

Het XX-scenario is volledig geautomatiseerd en LIVE te volgen.

De deelnemende duiven dragen allemaal een supermoderne chip om de rechterpoot. En zijn vanaf de lossing op je huis tuin en keuken computer te volgen. En de laatste meters live via de webcams, die staan opgesteld bij de semiprofs.

Het XX-scenario voldoet volledig aan de eisen van onze moderne tijd; eenvoud, gebruikersgemak, het biedt vermaak voor melkers en hun gezinsleden, want er is een gok en spelsite bij, en je kunt met 1 klik op de muis de uitslag + poulegeld bedragen downloaden.

En dit allemaal uitgewerkt door de vader van Johnny de Mol ;-) Bij wijze van grap, zeg ik dit, want zet een stel jonge ict-ers bij elkaar en vorm een Task Force groep. Dat 2 jaar de tijd krijgt om het in een klein kantoortje uit te werken en te testen. De gemaakte kosten worden opgehoest door de Semiprofs...? Of er wordt per wedvlucht een spel met enorme prijzen gespeeld. Ongeveer 40% van de netto winst wordt aan de Tast Force groep uitbetaald.  En dat 3x per seizoen, dus die jonge honden lopen lekker binnen.

Is dit een scenario, waar we iets moois van kunnen verwachten? Eerlijk antwoord! Ik kan het mij wel voorstellen, maar of bvb een oude Buwalda dit ook kan..?

Epiloog

Mooie en mega plannen, ze zijn er in overvloed. Maar het ontbreekt meestal aan de juiste benadering, want die moet precies passen bij de huidige tijd. Je verkoopt in deze tijd nu eenmaal geen spelletjes als Tric Trac en Pim Pam Pet. Ook al heb ik en mijn kinderen hier nog enorm veel van genoten en geleerd ;-) Maar beste kiesmannen en andere bestuurders de tijden zijn aan het veranderen. Dus a) zorg dat je op tijd mee verandert. Of b) leg je functie neer. En geef het stokje over. Maar blijf niet steeds achterom kijken, want dan struikel je over de toekomst.

Ik heb als adviseur altijd geroepen: leer van het verleden, maar (onder)neem de toekomst! 

De oude Grijze

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans de Ruig

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Cor Drost

J. Doldersum & Zn

Marcel van Zanden

Gebroeders Homma

IFC Hoogerheide

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens