Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-2-2012
 

Samen met zoon Tim en zwager Peet gingen we vorige week naar de kroeg in Rhoon voor daar naar het voetbal te gaan kijken. Nou, het was en werd echt een leuke middag hoor. Na de wedstrijd van het jaar van vorige week zondag kreeg ik nog een leuke mail binnen. En dit nog wel van een 020 man. Nee gekheid, ik kreeg een mail van collega liefhebber en duivenmaat ..... met de felicitaties. Kijk, dat de man supporter is van Ajax, ja, daar kan hij ook niets aan doen maar leuk vond ik het wel de mail. Was het de week daarvoor FC Knudde van Feyenoord tegen Venlo, nu was het meer dan FC Knudde van Ajax. Laten we duidelijk zijn, en zo is het ook binnen de duivensport. Vele hokken draaien goed op een enkele duif en Feyenoord blijkt, kan niet zonder Guidetti. Maar ik zeg maar zo, laten we maar genieten zo lang hij er is. Maar laten we wel zijn, als je jezelf een Wereldteam voelt wat doen dan in J...naam spelers als Blind en een Anita in je team? Nee, als het duiven hadden geweest hadden we het allemaal wel geweten. Maar goed, voor vanmiddag staan er weer nieuwe wedstrijden op het menu, maar deze hadden wij en was nog meer dan verdiend ook !!!

Het voetbal van de kleine man ging gezien de strenge vorst niet door. Nee, het voetbal was landelijk al snel afgelast voor dit weekend.

Fons van Ophuizen is niet meer

We hebben het afgelopen week allemaal op de diverse site's kunnen lezen. Meester schrijver Fons van Ophuizen is niet meer. Enige tijd geleden werd ook bij Fons de door ons aller gevreesde ziekte vastgesteld. Op de laatste Z.L.U. avond heb ik nog eventjes met hem gesproken. Woorden schoten te kort met wat ik tegen hem moest zeggen en een schouderklop was dan ook het enige wat ik gedaan heb. Als je dan goed enkele weken later verneem dat hij van ons is heengegaan, ja, dat is raar. Fons, het ga je goed daar boven zal ik dan ook maar zeggen !!! 

De winter is weer in het land

Was het ruim een week geleden wel voorjaar qua temperatuur, nu, afgelopen week was Koningwinter in het land. Gisterochtend stond de meter hier zelfs op -12. En de komende dagen blijft het ook nog matig tot streng vriezen. De schaatsen zijn ook weer uit de kast gehaald en hier is gisteren, net als op vele andere plaatsen ook de plaatselijke IJsbaan ook weer open gegaan. En ook hier zijn we op zaterdag met de familie naar de ijsbaan geweest. Lekker is dat toch om zoveel gelukkige mensen gezamelijk zien te genieten. 

Leuke reactie op 'Plaatselijk toch weer ....."

In het stukje wat ik vorige week aanhaalde over de commissie "eerlijk spel" kreeg ik een leuke en niet verwachte reactie. Eerlijk, ik had misschien wel van andere reacties verwacht maar ook deze was meer dan goed. Van wie, nee, is niet van toepassing of heeft totaal geen toegevoegde waarde. Er werden namen genoemd van mensen die natuurlijk in deze commisie zitten. Zitten ze er voor het eerlijke spel?, Of zitten ze er voor eigen gewin? Hoe alles dadelijk gaat uitpakken, zelf, al is het voor en op mij totaal niet van toepassing zal de tijd het leren. Zelf speel ik liever tegen Batenburg van de Merwe met 50 mee, v.d. Velden met 30 mee en dan proberen met een handje vol duiven hun voor te zitten. En gelukkig, het is me nog verschillende keren gelukt ook. Verschil, ik speel niet voor een kampioenschap. Natuurlijk, een kampioenschap is leuk en mooi, maar ook de liefhebbers aan deze kant, voor het merendeel allemaal kleine liefhebbers, ja, ze moeten eigenlijk gewoon allemaal hun plaats weten. Verkerk, de Bruin etc. etc. laat ze, probeer dit soort mannen gewoon zo nu en dan eens te pakken. En ik blijf het zeggen, als een Marijke Vink, met een handje vol weduwnaars het lukt, moeten ook andere het lukken. Ik weet, ook Marijke Vink zit aan de goede kant van de afdeling. Maar vlieg je een Vierzon of een Orleans, en dit soort liefhebbers als een Marijke Vink klokt om zeg maar 14:06 en hier beginnen ze dan om 14:32, nee, dan moet je niet lullen, dan zit je gewoon te laat. Maar goed, dit is mijn eigen inziens hoor !!!

Ook in het Spoor

Ja, ook in de laatste uitgave van "Het Spoor" stond er weer een mooi en goed stuk over dit probleem. Het kwam van de hand van Martin van Zon en eerlijk is eerlijk, gelukkig voor velen is hij het die de nodige problemen aanhaalt of aan durft te halen. In onze sport blijkt het gewoon, schop je tegen bestaande huisjes aan dan ... Enkele jaren geleden, ik was toen lid in Snel tot Ziens in Rotterdam waren verschillende leden van deze club het zat. De manden van de zuster verenigign Pv. De Blauwe Doffer die iedere week op de zelfde plaats in de auto stonden werden uit de wagen gehaald. Nee, op deze plaats zouden nu eens de manden komen van de Snel. De manden van De Blauwe Doffer werden op andere plaatsen gezet en we zouden eens gaan kijken. Gekscherend gaf ik nog aan, "dadelijk pakken ze ze nog harder". Wat geschiede, de uitslag van de liefhebbers van de Blauwe Doffer was subliem. Natuurlijk, op de korte drachten telt iedere seconde maar voor of achter, links of rechts, of het wat uitmaakt weet ik niet. Maar zeg nu eens eerlijk, zouden de duiven van Veenstra, de Bruin, Verkerk, van de Merwe etc. altijd voor lossing aan de juiste kant zitten?

Kijk, dat er in veel verenigingen ingekorfd wordt met de betere liefhebbers bij elkaar en de mindere goden. Ja, ik weet het. Ook de volgorde van inkorven kan hier wat aan bijdragen. Ik ken verenigingen daar zetten ze bijvoorbeeld vijf manden gereed voor de weduwnaars. Heb je dan 20 wedewnaars mee, komen er er in iedere mand dus vier stuks duiven te zitten. Dus alle duiven van de deelnemers bij en door elkaar. Ook weet ik, ben je als eerste, korf je als eerste en dan zijn het telkens dezelfde die als eerste bij elkaar de manden in gaan. En komt er eens een andere liefhebber vroeger, geloof me, de week daarop staan de andere liefhebbers weer vooraan. Wat is eerlijk? Wat is goed? Kijk, en dat ik ook hier tegen bestaande huisjes aanschop is duidelijk. Eerlijke kansen voor een ieder, ja, wat is goed of wat is fout !!!

Duivensport op landelijke Teletekst

De verkoop van Pieter & Gea Veenstra stond afgelopen dinsdag zelfs op teletekst. Op pagina 101 werd aangegeven, "Kwart miljoen voor Friese postduif". Nou, de reacties op me werk waren, "Heb jij ook van die duren?" En probeer deze mensen nu maar eens normaal uit te leggen hoe dit nu werkt en zoal hoe dit zo tot stand is gekomen. Bijna 1,9 miljoen euro voor 245 duiven. Echt, ik vindt het subliem voor de Veenstra's. Het werd zelfs, zo bleek achteraf zelfs wereldnieuws. 

Nieuwe duivenkrant "TopWings" op komst

Afgelopen week, ik kwam uit de zaak, duifjes gedaan en even de mail checken. Ik had er een mailtje bij zitten voor een mij vrij goede bekende. De persoon in kwestie blijk al in vergevorderd stadium met het uitgeven van een nieuwe duivenkrant. Ik heb een en ander qua proforma mogen aanschouwen en eerlijk is eerlijk, ziet er schitterend uit. Ook werd ik gelijk benaderd of ik open zou staan om voor de nieuwe krant te willen gaan schrijven. Nu is het zo, dat ik na het stoppen voor de De Fondkrant te schrijven al vaker benaderd ben voor te schrijven en ik weet, velen zouden dat best willen maar nadat ik in 2011 definitief ben toegetreden tot het team van TopPigeons is mijn schrijfwerk, buiten mijn wekelijks eigen gel... om enkel en alleen voor TopPigeons. Afgelopen vrijdag kreeg ik weer een mail en hieruit bleek dat vele liefhebbers in den landen eveneens geinformeerd zijn over deze nieuwe krant.

Op eigen hok

Ook hier op eigenhok is het smerig koud. Als ik in de middag van de zaak kom gaan als eerste de drinkpannen uit de hokken en worden even in de keuken gezet. Zo kan de dikke laag ijs wat loskomen en kan ik de pannen zo omkiepen. Je merk tijdens het voeren dat het koud is, de duiven eten gewoon meer en voer je afgepast, let dan op en geef ze iets meer want de beestjes verbranden nu eenmaal met dit weer meer energie dan anders. Het schoonmaken vanhet hok vindt ik altijd wel mooi in deze tijd. Het lijken wel knikkers die op grond vallen die harde bolletjes. Ze donsen nog prima, mest is in orde en als je ze bekijkt, en zeker de duivinnen als ze in de spoetnik zitten terwijl ik aan het schoonmaken ben, stuk voor stuk zitten de dames in hun zondagsepakje. Zailg om te zien ondanks de kou!!!

Voorzichtig zijn de plannen met betrekking tot het koppelen al wat meer en meer op papier komen te staan. Natuurlijk, zolang als het dit weer is zal er zeker nog niet gekoppeld gaan worden. Nee, zolang als Koningwinter in het land is zitten ze mij allemaal meer dan best. Blijft het vriezen dan zal alles gewoon wat opschuiven anders is het de bedoeling om zo rond einde van deze maand te gaan koppelen. 

Zo, dit was weer een wekelijks ....verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal. 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Johan Hamstra

Familie Huizer

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

Fondunie 2000

Hans de Ruig

Gertjan Knoop

De Marathonvliegers

Combinatie Bruggeman

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!