Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  12-2-2012
 

Mensen, mensen toch, ik kan het niet vaak genoeg blijven herhalen maar wat gaat de tijd toch snel. Wat is nu eigenlijk een doodnormale werkweek? Zo zit ik op zondagochtend mijn week verhaal te tikken en zo zijn we weer een weekje verder en de tijd, ja, die tikt maar door en door!!!

Voetbal

Kijkend naar het voetbal was het voor wat de kleine man betreft ook voor dit weekend afgelast. En wat ik vorige week al aanhaalde over die mooie club uit Rotterdam Zuid, nee, daar ga ik hier nu even verders niet meer op in. Want ook ik weet, je kan zo hard vallen ......en eerlijk, het is net als binnen onze sport.

Verkoop Veenstra en voor U gelezen

De verkoop van Pieter en Gea Veenstra werd Wereldnieuws. Ze hadden in hun verkoop de duurste duif tot op heden en ook de totale verkoop werd een record. Hoe lang dit record blijft bestaan weet ik ook niet. Maar het bleek dat vorige week zondag Pieter en Gea Veenstra bij Ivo Niehe op tv te zien waren. Helaas, ik had het gemist dus geen probleem, gewoon even naar uitzending gemist maar helaas, deze aflevering was toen ik wilde gaan kijken nog niet beschikbaar. Wel werden mijn ogen getrokken naar het gastenboek op de site van de Tros. Door één of andere Kees werd aangegeven.

"Pieter Veenstra houd van de hele verkoop 600.000 euro over, rest gaat naar de belasting ivm belastingschuld, kijkt dus allemaal heel mooi maar het valt dus mee !!"

Het voorgaande heb ik zo letterlijk overgenomen vanuit het gastenboek. Kijk, ook ik had al vernomen dat er iets niet helemaal in orde was. Maar laten we wel wezen, wat heeft dit verder nu voor toegevoegde waarde denk ik dan zo om dit aan te halen. De eventueel bestaande belastingschuld staat toch in zijn geheel los van de opbrengst lijkt mij zo.

Ook op Pipa, gezien de verkoop van Arie Dijkstra lees ik zo van die berichten dat ik denk van... Maar goed, en het blijkt nog steeds, die strontkar gaat er eerder overheen dan die Goudenkoets. Nou Arie, succes met de verkoop en maling aan de reacties van al die...

Natuurlijk

Laten we wel zijn, de normale man zal niet aan dit soort duiven kunnen komen. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal het zelfde en zeg nu niet van ........... Dadelijk pakt U een eerste prijs (ik gun het U van harte) en er staat een rijke Chinees op de stoep die een ton zou bieden op Uw overwinnaar. Nee, natuurlijk niet meneer, ik verkoop hem/haar niet aan U, nee, ik verkoop hem aan Jan de Stratenmaker voor 100 euro. Nee jongens, laten we nu a.u.b. niet gaan lullen, we doen het allemaal.

Ook ik weet en ken mensen, daar kan je gewoon niets kopen, en kan je er al wat kopen dan is het een enkel duifje. Nee, of je krijgt er wat of je heb pech. Ik weet in deze ook, het zijn mensen die goed gevuld zijn maar ze bestaan. Maar laten we nu niet plots Veenstra, Dijkstra of wie dan ook af gaan zitten zeiken zeg, kom op zeg .......Kijk, dat ik het niets eens ben met de manier hoe sommige verkopingen aan de man worden gebracht oke. Totaal verkopen dan moet je ook totaal verkopen. Ook zijn er mensen, en ik spreek uit eigen ervaring dat ik als schrijver wel eens verslagen maakte over een liefhebber die verkocht waar niet alle duiven in de verkoop zouden zitten of zo. Dat kan, maar dan gaan blazen tegen andere maar niet met de verklopende partij in contact gaan. Nee, dat zeker niet, want stel je voor zeg !!! Nee, maar wel lekker ouwehoeren.  

Goedaardigheid van Gert Jan

Persoonlijk lees ik altijd graag diverse stukken van verschillende liefhebbers. De stukken van A.S., Martin van Zon, Piet de Vogel maar zeker ook van Gert Jan Beute gaan er bij mij altijd in als zoete koek. Niet dat ik me wil vergelijken met één van hun, nee, in tegendeel zelfs. Maar ik merk wel dat ik geregeld raakvlakken tegenkom bij hun stukken. En zo ook in het laatste stuk van Gert Jan in het Spoor.

Gert Jan geeft dan ook aan dat het aantal rare mensen onder de duivenmelkers heel groot is. Persoonlijk, en eigenlijk vindt ik het nog jammer ook kan ik hier helaas meer dan over meepraten. Daarom, en ik praat, of in dit geval schrijf hem echt niet naar zijn bek, maar ook ik heb zo door de jaren heen een behoorlijke muur om mezelf heen gebouwd. En het is precies wat hij schrijft, andere denken, of zeggen, en dit natuurlijk dan wel achter je rug om van, die is... 

Gelukkig ben ik in een positie dat ik hier eigenlijk kan schrijven wat ik wil en of denk. En of U het nu leest of niet, het klink vreemd, maar het doet me eigenlijk bijzonder weinig. Gelukkig, er zijn er legio die houden van mijn manier van schrijven, en ook nog van mijn mening. Daarom denk ik dan ook, ik die doe het voor hen en niet voor ....

Waarom zou ik mensen naar de bek moeten praten en of schrijven? Nee, laten andere dat maar doen denk ik zo. Waarom moet ik dingen mooier laten overkomen dan dat ze zijn? Nee, het is zoals het is !!! En het is nu eenmaal zo, voor verschillende mensen doet het nu eenmaal pijn en is het moeilijk om te zeggen, "Piet doet het goed, of Klaas pakt ze super". Nee, dan liever maar, "Kees heb ze slecht, Gerrit zit ook altijd goed". Nee, alleen Karel is goed, Karel doet dit, Karel doet dat, Karel dit, Karel dat en Karel zo. Nee, altijd en alleen maar mensen afzeiken, maar recht in de smoel van Piet, Klaas, Henk of Kees het te zeggen, nee, dat durven ze niet. Nee, ze durven de mensen niet eens recht in de ogen te kijken. Op z'n Rotterdams gezegd, ik noem dit soort lui maar gewoon een stelletje vuile farizeeers.

Gek, maar door de jaren heen heb ik dit zo geleerd en waarom ik er over schrijf, omdat ik toch telkens weer dingen verneem van hoe mensen over elkaar, of beter gezegd achter iemands rug kletsen. Sommige onder jullie zullen zich nu afvragen waarom ik zo schrijf, simpel, we zitten allemaal te mekken dat de sport in een flinke terugloop zit, maar gebruik nu eens je verstand !!!

Daarom heb ik ook enkele jaren geleden al eens de beslissing genomen, ik heb buiten mijn drukke werk en jonge gezin om mijn duifjes achter in mijn tuintje. Ja, en daar kan ik genieten van een dag of week werken van mijn duifjes. En of Piet, Klaas, Henk of noem de hele boel maar op nu dit doet, dat denkt of zelfs zus zegt. Het zit mij wel goed. Nee, mijn leerweg tot waar ik nu ben in deze was een harde strijd, maar genieten van mijn duifjes, ja, dat blijf ik doen.

Eerlijk is eerlijk, zoals ik het voorgaande omschreven heb zal bij sommige de wenkbrauwen doen krullen en andere zullen denken, wat is dat. Maar geloof me, of dit nu hier in eigen regio is of elders, dit is duivensport !!! En ja, ik had er gewoon zin in om op deze zondagochtend nu eens lekker wat dieper hier op in te gaan. Doe er uw voordeel mee en denk er over wat u wilt denken en ik denk maar nu maar zo, "Laat ze allemaal maar lullen, een olifant heeft toch de langste"    

Op eigen hok

Hier op eigen hok is alles nog steeds rustig. De bedoeling/planning is, blijft het rustig (vorst) met het weer, dan gaan ze rond het einde van deze maand bij elkaar. Er komt nog een algehele controle, al laat ik dat toch wel geregeld uitvoeren. Dus verders is het eigenlijk nog steeds rusitg in duivenland hier op eigenhok.

En toch kijk ik er weer naar uit, lekker een paar dagen verlof nemen, alles in gereedheid brengen en dan koppelen. Dan begint toch weer een beetje het nieuwe jaar. Ik zet die op die, dat op dat. Zelf heb ik geregeld dat ik zover ben dat ik denk, als ik nu eens die op die zet, dan kan volgend jaar die daaruit kom weer eens terug op die. Mooi toch, en dit is mijn duivensport op eigen erf. Zalig !!!! En als ik dan eens het geluk mag hebben om zo nu en dan, mits het mag van ..... ook een prijsje mee kan snabbelen denk ik zo van, wie doet me wat.

Zo, dit was weer een wekelijks ....verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal. 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten!!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Hans de Ruig

Nico Haesen

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Fondunie 2000

A. Engelen

IFC Zeeland

Gebroeders Homma

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!