Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Moderne tijden... (slot) Open printvriendelijke pagina
De oude Grijze  11-2-2012
 

Ik heb met plezier drie stukjes gewijd aan de duivensport. Ik heb bewust niet alle marketingregisters opengetrokken, want dan schop je onwillekeurig tegen de schenen van mensen die goedwillend zijn.

Maar in mijn ogen kun je niet kiezen voor de weg tussen twee uitersten; het grijze verleden en de overdreven moderne tijd. Want ik denk dat niemand aanstoot behoeft te nemen, wanneer ik zeg: het is wel heel erg eenzaam, als melker van graan en water + een scherp selectiemes. Ik bedoel, voor de buren ben je dan een gevalletje om 1.4.4. te bellen, want je draait met enige regelmaat duiven de hals om. En voor de supermoderne coaches met halve duivenpaleizen ben je een typisch gevalletje waterschade. Of even Apeldoorn bellen!? Want zonder een goed gevulde medicijnkast en dozen vol met drankflessen voor de verenpakken. Plus baadt het niet, dan schaadt het ook niet: ofwel, 33 verschillende soorten voedingssupplementen. Word je niet voor vol aangezien.

Extremen

Met mijn inleiding heb ik de toon van dit slotakkoord gezet. Wanneer ik nooit gebruik zou maken (buiten de verplichte entingen) van een goede duivenarts, dan ben ik dierenbeul in de ogen van heel veel van mijn duivenvrienden.

Wanneer ik tegen mijn buren opbiecht, dat ik streef naar een natuurlijke vorm van duiven houden en duivenspelen. Dan word ik met een medaille weer teruggestuurd. Geweldige man wordt er dan geroddeld.

Wat is waarheid? Maar eerder: wat is verstandig in mijn situatie. Dat ga ik hier niet vertellen, maar ik wil wel  een oogje dichtknijpen. Ik bedoel, als ik over 1 of 2 jaar hier mijn biezen kan pakken, dan zal ik het niet laten. Maar dan moet ik wel een aardig tuintje er voor in de plaats hebben. Echter, de toekomst is nu eenmaal niet te voorspellen.

Niet te voorspellen. Maar een reële verwachting is altijd verstandig; dus doe ik dat ook. Dus, ik verwacht over 1 of 2 jaar weer een leuk hok met flinke aanbouwren in mijn nieuwe tuin te hebben staan fonkelen.

En zo kan het ook gaan bij de NPO bestuursplannen.

Een jonge of een oude Buwalda. Het hoeft niks geen verschil te maken, want het gaat om de extremen vermijden en de weg door het midden te bewandelen.

Voor een toekomstplan, betekent dat:

  • Het verleden niet te grof behandelen…
  • Het verleden een medaille geven en ergens op de achtergrond in ere houden ;-)
  • Het verleden laten meepraten over wat je vandaag en morgen wilt ondernemen..
  • Enz…  

En voor al het overige ben je als individu maar ook als hele duivenbond, zeer sterk afhankelijk, wat en hoe de wereld om je heen naar je kijkt. Wat ze van je gedrag vinden! En hoe ze je kunnen gebruiken. Want laten we vooral niet naïef zijn over de politiek d.w.z. niet in Veenendaal, niet in Den Haag, maar ook niet over de buurtpolitiek. Immers overal zijn mensen uit op het verspreiden van hun persoonlijke belangen. Een buurman kan een wit voetje willen halen bij zijn jeugdig ogende buurvrouw, door die gek van een hoe, hoe, hoe met zijn dakschijters te irriteren. Maar precies diezelfde buurman geeft die oehoe knul een compliment als het hem goed uitkomt. Wanneer o.a. zijn scootmobiel een onderhoudsbeurtje nodig heeft. Kortom, laten we ons geen illusies maken over langdurige duivenrelaties.

Epiloog

Ik ben zelf een redelijk weldenkende persoonlijkheid, die niet altijd even gemakkelijk ligt. Maar ik heb wel als voordeel dat ik zeg wat ik denk. En uitvoer wat ik je heb beloofd. En als onze bestuurders + kiesmannen dit nou ook is gaan doen. Dan hebben we misschien met enige regelmaat een huis vol ongein. Maar dan blijven de roddels alleen voor de bühne en niet om de duivensport zijn kans op een betere toekomst af te nemen. 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Gerritsen

Will & Falco Ebben

Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Combinatie Lokhorst

IFC Zeeland

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens