Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  26-2-2012
 

Aangekomen op de laatste zondag van de maand februari komen we nu steeds dichter bij het nieuwe seizoen. Eerst was er gisteren nog de feestavond met kampioenenhuldiging en tevens 25- jarige bestaan van de eigen vereniging. Nu vandaag is de huldiging van de Club der Azen. Maar laten we eerlijk zijn, je kan niet overal aan mee doen of heen gaan. Nee, was ik voorheen overal van de partij, de laatste jaren is dat steeds minder en minder geworden. Nee, heb er gewoon geen zin meer in. Natuurlijk, er blijven avonden die ik voor geen Goud zou willen missen (lees Z.L.U. en huldiging Supercup) maar door de jaren heen is het allemaal gewoon minder geworden. Komt dit door een drukke baan, je jonge gezin en dan ook de duifjes. Komt het door ....., of komt het door ..... Nee, ik heb er gewoon allemaal geen zin meer in. Daarom dan ook, laat een ieder zijn ding doen op de manier die hij of zij voor ogen heeft.

Voetbal.

Deze week was er voor de kleine man geen voetbal dus valt er ook weinig over te schrijven deze keer.

Feestavond.

Gisteravond was de feestavond van eigen vereniging. Tevens was dit het jubileum van het 25- jarig bestaan. En ondanks dat ik het, zoals al aangegeven eigenlijk wel gezien heb voor wat de meeste feestjes betreft wilde ik toch even me gezicht laten zien. En ja, het ging zoals op vele feestjes, ook hier ging ik weer als één van de laatste weg. De organiserende mannen hadden een goede avond op poten gezet en het werd dan ook een mooie avond waar lang op terug gekeken kan en mag worden. Leuk is het dan dat ik me ouwe gabbertjes Marcel en All van Beveren ook weer treft die uit het Zeeuwse toch hun ouwe club niet in de steek lieten en toch de lange reis gemaakt hadden. Tof mannen !!! Minder tof vond ik het persoonlijk dat niemand van het bestuur van eigen Samenspel en Afdeling hun gezicht hebben laten zien. Nee, niet eens een belletje. Natuurlijk, misschien denken deze mensen ook, het word me allemaal te veel die avondjes maar ja, om als bestuur van een overkoepelende organisatie niet te komen of iets te laten horen als een vereniging hun jubileumavond feestelijk wilt vieren. Nee, sorry, ik had toch wel wat meer verwacht van deze heren !!! Wel de voorzitter van het Samenspel Noord- en Zuid-Holland, Felix Rozendaal was er met zijn vrouw, gelukkig, een voorzitter uit de hoek van de fondmannen had wel gehoor gegeven aan en op zijn uitnodiging.

Er is veel gaande in ...

Als je zo links en rechts eens kijk op internet of in de duivenbalden dan is er genoeg gaande in duivenland. Vreemd eigenlijk, maar zelf leg ik me hier volledig bij neer. Of het nu de juiste vlieglijn is, hoe ze punten gaan tellen voor kampioenschap zus of kampioenschap zo. Of het nu lossen op vrijdag, zaterdag of wat dan ook is. Want laten we nu eens eerlijk zijn, wat kan je er als induvidueel nu aan doen? Natuurlijk, ook ik denk en heb mijn eigen voorkeur en gedachten over bepaalde zaken. Maar door de jaren heen is er ook bij mij de vut uitgegaan om mezelf over dit soort zaken druk te gaan maken. Ik heb een drukke en meer dan verantwoordelijke baan, een jong gezin en mijn "eigen" duifjes. Als ik mezelf dan ook nog eens druk moet gaan maken over zaken waar ik zelf totaal geen enkele invloed op heb, nee, dan zit je dadelijk in het gekkehuis !!! Natuurlijk, er zijn wel eens mensen die vragen ook wel eens mijn mening over hoe ik denk over bepaalde zaken en ik geef ze deze mening dan ook. Maar wat moet of kan je er mee denk ik dan?

Ook hier gaat het beginnen.

Ja, ook hier op eigenhok gaat het vanaf aankomende dinsdag beginnen. Dinsdagavond zullen de duiven gekoppeld gaan worden. Waar komen, of zullen ze uit gaan komen denk en droom ik zo. Gaan ze komen uit "De Etterbak" (Ingeteelde kleinzoon stamdoffer "De Witpen" van Frans Bungeneers) x "Dochter Gea" van de gebroeders van de Matten of gaan ze komen ze uit "De Gilbert" (zoon superduif "Iris" Saarloos) x "New Monique" (dochter Superkweker 04-091 Batenburg van de Merwe) Ja, dit zijn zoal de mooie dingen van de sport. Maar dat de goeie gaan komen uit de goeie is duidelijk en al jaren bewezen !!! Natuurlijk, uitzonderingen zijn er ook legio maar de meeste toppers komen uit toppers en is mijn inziens de kortste manier van slagen. Ja, je kan ook kleinkinderen van kleinkinderen van broers of zussen van die topper gaan halen bij het één of andere kweekcentrum of wat dan ook. Maar neem van mij aan, ik haal er liever eentje in het laat van het jaar uit die topper dan tien kleinkinderen van kleinkinderen van een broer uit een zoon van een kleinkind van. Snapt U hem nog, nou, ik wel !!!

Maar goed, de duiven hier op eigenhok zijn er mijn inziens klaar voor en aankomende week gaat het dan ook allemaal beginnen.

Zo, dit was weer een wekelijks ...verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten !!!

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Nico Jan Koenders

Combinatie Lokhorst

Dick-Jan & Stephan Göbel

Huub Hermans

IFC Zeeland

Gertjan Knoop

M. van Ginkel

Fondunie 2000

Comb. Gerritsen

Van Hoeck-Noel

Cees van Heijst

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies