Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  4-3-2012
 

Vreemd eigenlijk, er zijn er bij die die lezen nooit mijn verhaaltje, maar weten precies wat en wanneer ik iets geschreven heb. Maar lezen, nee echt niet hoor. Daarom dan ook dat ik mijn gebrabbel soms vergelijk met het toenmalige soft-erotische tv-programma "De PinUp Club". Kent U het nog met zoal Wendy van Wanten met haar zalige ..... Niemand keek er naar maar iedereen sprak er over. Maar er zijn er ook die je mailen als je wat later dan gewoon je verhaaltje er op zet met of er nog iets kom. En er zijn er, ik maakte het gisteren nog mee, die vragen je gewoon, "Kan je voortaan niet zo rond een uur of acht je verhaal er op zetten want dat komt voor ons het beste uit". Maar goed, laten, ze bedoelen het allemaal goed.

Maar al met al zijn we alweer aangekomen in de maand maart. De maand dat de wedvluchten gaan beginnen, de maand dat het voorjaar begint, de maand dat de klok zal worden verzet, de maand dat ik jarig ben en zo zullen er nog velen regels vol getikt kunnen worden van de maand dat...

De tuin is hieral in orde gemaakt en zeker een vrijdag- en zaterdagmiddag was het zalig wat het weer betreft. Flesje bier, sigaartje erbij en duifjes los. Ja, wat kan je dan genieten !!! 

Het voetbal

Gisteren was het wel weer voetballen geblazen voor onze mannen. Na eerst wat aftasten gaf zoonlief een schitterende assist van waaruit de 1-0 kwam. Een minuut of vijf later gaf hij weer vanaf linksvoor een schitterende voorzet waaruit de 2-0 op de teller kwam. Na weer wat heen en weer ballen bleek al snel dat de scheidsrechter een echte thuisfluiter was. Tim had het wel gezien en iets voor de rust ramde hij dan ook maar de 3-0 zelf in het net. De tweede helft was er een andere scheids en eerlijk is eerlijk, ik wist niet dat er zulke klootzakken bestonden. Echt, sorry hoor, wat een eikel eerste klas en als ik zelf gespeeld had had ik denk ik met rood het veld moeten verlaten, maar hij had een schat aan woorden rijker geweest. Ik weet, het is niet goed, maar echt, sommige vragen er mijn inziens gewoon om. Maar, het blijft fout. Gelukkig trokken onze jongens, ondanks wat naar de kant staan met gebaren van "is ie vent gek of zo" zich er weinig van aan en na de 4-0, kwam de 5-0 en iets voor tijd kwam daar ook de 6-0 nog bij. En als je dan alles tegen heb wat je tegen kan hebben met een scheids die ik het liefs het fluitje in ze kont had gestopt en dan toch met 6-0 winnen, ja, zalig !!!

Het werk, druk, druk, druk.

Op het werk is het druk en sommige werkzaamheden kunnen qua overlast en vergunningen niet op de dag (maandag/vrijdag) uitgevoerd worden. Daarom is het mijn taak om zowel de voortgang als de veiligheid te waarborgen en voorlopig zowel de middag- als nachtdienst in zal gaan. Aanstaande maandag starten we hiermee en dit zal op zijn minst een week of twee in beslag gaan nemen.

Afgelopen week.

Er is gekoppeld. Afgelopen dinsdag werden de geslachten bij elkaar gezet. In de middag uit de zaak vandaan de duiven nog gevoerd en alles nog even lekker laten zitten. Zodoende konden ze nog lekker op hun gemak drinken voordat het feest echt zou gaan beginnen. Als ik de doffers begin op te sluiten hebben de enkele aanwezige oudere doffers het gelijk al in de gaten. In een hoekje van hun broedbak zakken ze door de pootjes en beginnen ze gelijk te roepen. Echt, als liefhebber een zalig geluid!

Als dan ook stuk voor stuk de duivinnen bij hun partners worden gezet is het gelijk een feest van jewelste. Als alles zit opgesloten, lichten uit en maar hopen dat alles goed verloopt. Gelijk na het eten verontschuldig ik me even en ga in het donker toch nog even het hok in. Gewoon om toch stiekum te kijken en te luisteren of er geen gekke dingen zoals een slachtpartij gaande is. Nee, alles hoor en zie ik rustig kroelend in een hoekje van de bakken zitten. Eén koppel jaarlingen wil niet echt en deze mochten dan ook de avond daarna lekker vrij op het hok verblijven. Al vrijsnel lagen ook hun te kroelen in een hoekje van het hok.

Gelukkig, de gehele koppeling is meer dan goed verlopen. Geen knokpartijen en ook met het loslaten / openzetten van de bakken verliep alles meer dan voorspoedig. Woensdag stonden de bakken al om en om los en dit blijf ik ook enkele dagen, de dagen dat ik verlof heb zo doen. Persoonlijk vindt ik het altijd al een goed teken als de koppeling gewoon goed verloop. Op vrijdag had ik alles los kunnen hebben en had ik ook geregeld los als ik zelf erbij was. 

Ook nog een algehele controle

Ondanks dat het niet eens zo gek lang geleden was is er ook nog even naar de man met de witte jas gereden. Gewoon, het geeft mij toch een nog fijner gevoel als je gewoon weet dat alles ook daadwerkelijk goed is. En wat ik al wist, of stiekum hoopte, alles was gewoon in orde. Kreeg zelfs nog van enkele duiven die ik bij me had meer dan complimenten over de kwaliteit. En eerlijk is eerlijk, altijd fijn om te vernemen.

Geen beurs.

Mede doordat er gekoppeld is was er dit jaar geen beurs bezoek voor mijn persoontje. Ook mijn vaste maatje waar ik de laatste jaren mee naar de beurs ging kon helaas deze keer niet zodoende was het voor mij dan ook gemakkelijker om ook eens een keertje over te slaan. Ja, het is of of, maar niet en en!!! 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

Hans de Ruig

A. Engelen

Johan Hamstra

Familie Huizer

De Marathonvliegers

Gebr. Maas & Zn

J. Doldersum & Zn

Super Fondclub G.O.U.

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens