Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De duivensport moet opnieuw worden ontdekt! Open printvriendelijke pagina
De oude Grijze  6-3-2012
 

Ik heb heel vaak stukjes venijn losgelaten (de afgelopen 2- 3 jaar) op de kiesmannen en andere oude grijze heren, die steeds maar weer opnieuw het ronde wiel vierkant willen zien te maken, want dat is zo lekker handig stapelen...

Ondertussen vergeten deze brave heren uit de twintigste eeuw, dat ze allang de 21ste eeuw zijn binnengevlogen. De wereld is definitief veranderd, de gecentraliseerde macht brokkelt af, bladdert en zal hoogst waarschijnlijk worden afgeserveerd. Na Poetin komen er nog misschien 2 of 3 van dit soort ex-KGB’ers, maar dan is de pijp echt leeg gerookt. Voor de kiesmannen en komende 2 of 3 NPO besturen, zal een soortgelijk lot gelden: inpakken en wegwezen!

De macht zal de komende decennia tot eeuwen gedecentraliseerd moeten worden. De macht zal een enorme sprong gaan maken; die zal binnen enkele jaren tot misschien vijf jaar een gezichtsmasker gaan afleggen, want de huidige en oude sociale structuren zullen dan niet meer bestaan. Je hebt binnenkort geen telefooncellen, bemande goedkope benzinestations en Strippenkaarten (behalve die voor eenmalig gebruik ;-) meer. Ja, ik weet het: de telefooncellen zijn al een tijdje niet meer in het moderne straatbeeld; ik gebruik het alleen ter illustratie.

Diersoorten sterven uit en sociale structuren idem dito m.a.w. de duivensport is ook gestorven…en daarom heb ik boven mijn column gezet: de duivensport moet opnieuw worden ontdekt. Zoals, op een goede of slechte dag ook de voetballerij zal komen te overlijden; alles wat nu gezien wordt als onmisbaar zal ooit ergens sterven om even later opnieuw in een ander jasje weer de draad op te pakken. Het is heel menselijk en soms ook zelfs moreel noodzakelijk om te strijden voor je geschiedenis als mens, als sportbond of sector: bvb de tabaksindustrie. Er zijn immers hele gezinnen volledig afhankelijk van deze verouderde bedrijf- en organisatiestructuren. Ik heb hier alle begrip voor.
Het gestorven zijn van onze fraaie hobby is al jaren bekend, maar weinigen durven het hardop te zeggen: ik heb het ergens in 2009 of 2010 al op Duivensites.nl gemeld. Niemand sprak mij toen tegen en na vandaag zullen de modernisten dit ook niet doen; behalve een kleine groep van sentimentele melkers, die naar de voorjaarsbeurs zijn geweest. Ik wil ze hun illusie niet zo graag afnemen, maar in feite is 1 beurs binnen een sector, die zichzelf serieus neemt een lachertje van klein formaat. Een gezonde of beetje zieke sector scoort op zijn minst: 3 tot 4 middelgrootte beurzen per jaar. Kortom, 1 zwaluw maakt nog geen fijne hobby..

Ik ben er bijna van overtuigd dat de jonge bende o.l.v. een Sjaak Buwalda, een Falco Ebben en Bas Verkerk (en zo zijn er nog een stuk of 20), de duivensport opnieuw gaan inrichten en kleur geven. Nee, niet alleen of zozeer qua het inrichten van de structuren, maar met hun wensenlijsten, hun programma’s van eisen, die ze het beste kunnen overleggen aan pure bedrijfsprofessionals. Aan echte ondernemende adviseurs, die risicodragend willen mee investeren aan het heroprichten van de moderne duivensport. Maar dan moeten die jonge gasten wel ophouden zich te bemoeien met de uitvoering van de nieuwe beleidslijnen en zich volop bezighouden met het continueren van hun beste en sportieve duivensport prestaties, want sport is en blijft nu eenmaal: EMOTIE. En dit is het enige wat VERKOOPT.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

IFC Zeeland

Team Noel-Willockx

Van Hoeck-Noel

Super Fondclub G.O.U.

Will & Falco Ebben

J. Doldersum & Zn

Nico Jan Koenders

M. van Ginkel

Johan Hamstra

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Cees van Heijst

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens