Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  11-3-2012
 

Het was me het weekje wel zeg. Van maandag tot vrijdag weer ouderwets in de nachtelijke uurtjes werken. Einde van de nacht pas je mandje in om na enkele uurtjes slaap toch alweer redelijk vroeg beneden te zijn. Kwam dat omdat je met de duifjes bezig bent in gedachten of gewoon omdat je moeilijk de slaap kan pakken op de dag? Want laten we eerlijk zijn, s'nachts werken is eigenlijk alleen voor boeven en hoeren !!!

Ik denk beide een beetje. Dan maar de duifjes gaan doen. Broedbakken los, ze buiten een rondje laten maken en in de middag, als de kleine man weer naar school gaat een enkel uurtje meepikken. Zalig deze diensten, niet te veel gezeur aan je kop op je werk, al denk je van, lekker rustig, de mailbox stond geregeld proppie vol. Maar goed, aankomende week nog zo'n weekje en dan zal de klus voor een zeer groot gedeelte geklaard zijn. En zo niet, dan zullen er enkele dagen aanvast gekoppeld moeten worden.  

Ook gisteren, zaterdag moesten we nog aan de bak. Nu een daagje vrij en dan gaan we weer. Ik heb het al vaker geschreven, je zou toch potverdikkie de Staatsloterij winnen. Hmmmmmmm, droom maar lekker verder denk ik gelijk. Nee, mijn vader gaf het vroeger al aan, "Als je voor een dubbeltje geboren bent, nee, dan zal je nooit (sommige daargelaten) een kwartje worden. En wie niet steelt of erft, werkt tot ie sterft.". Zeker als je al die asociale bezuinigen ziet. Kijkend naar mezelf, we zijn op en top verzekerd, maar als je naar een dokter of wat dan ook moet, overal moet je voor bijbetalen. Nee, we gaan met zijn allen meer dan naar de kloten hier !!!! 

Ook nog voetbal.

De jongens van Oude Maas moesten hun wedstrijdje pas in de middag spelen in plaats van vroeg in de ochtend. Helaas, ook deze zaterdag moest ik werken en moest om 13:00 uur al aanwezig zijn. Zodoende liep ik deze wedstrijd van mijn grootste vriend helaas mis. Hij gaf nog aan, "Lekkere baas heb jij zeg, moet jij alleen maar werken of zo?" Maar goed, ze zeggen wel eens, "Geld gaat voor het vrouwtje" En ja, soms ontkom je er niet aan als werkende liefhebber. Wat zijn mannen (duivenmannen dan wel te verstaan) die toch geen baas hebben rijk en in een meer dan groot voordeel. Denk nu niet van ...... want laten we eerlijk zijn, wat is nu mooier dan dat je geen verplichtingen aan een baas heb. Ik lees vaak en geregeld, vanaf dan en dan gaan de weduwmannen twee keer per dag trainen. Ja ja, hier in huis moet ik al om kwart voor zes in de ochtend het huis verlaten. Als je dan ook nog buren heb, eerlijk is eerlijk, kan ze moeilijk in de ochtend laten trainen. Stel, er blijven er wat buiten zitten !!! Maar, mij persoonlijk hoor je niet klagen hoor. Nee, ik bedrijf de sport hoe het voor mij het beste mogelijk is en uitkomt. Kan het niet zoals het zou moeten, dan moet het maar zoals het kan. Dit is gewoon mijn stelregel in deze.

Maar goed, samen met zijn moeder en opa is hij naar de voetbal gegaan. Ze moesten om 14:00 uur spelen tegen VV Rhoon. De gedeelde koploper won met 3-0 in de ochtend dus wilde ze de ware koploper worden dan wisten ze wat hun te doen stond. De uiteindelijke uitslag werd maar liefst 11-1 voor onze knullen. Tjonge, wat een uitslag en ik maar maar werken.

Johan Cruijff.

Afgelopen week werd ik persoonlijk benaderd door het weekblad Panorama. Panorama is namelijk gezien de komende 65- jarige verjaardag van deze grootheid bezig om 65 stuks Johan's in den landen te benaderen. Er werd gevraagd of ik hier aan mee wilde werken en ja, wat is nou mooier om je medewerking te kunnen geven aan zoiets unieks. Gelijk moest ik denken aan het verslag wat enkele jaren geleden alweer over mij werd geschreven in de toenmalige Fondkrant. Als koptekst werd toen een echte Cruiiff opmerking geplaatst. "Ieder nadeel heeft zijn voordeel" stond er boven geschreven. Ook de afsluiting in het toen gepubliceerde verslag was relaterend aan deze grootheid. Er stond letterlijk, "Johan, Cruijff je naamgenoot was een tovenaar op het veld, en jij met je gevleugelde vrienden !!!". Zoals jullie zullen begrijpen ben ik, als een normale boere....... natuurlijk hier meer dan in mijn nopjes mee. Wat er in de Panorama zal komen te staan blijf voor mij ook nog een vraag. Maar er werd zoal gevraagd aan mij, wat mijn mooiste Cruijff moment was. Wilt U hier mijn echte reactie op weten, koop dan de Panorama nummer 16 van woensdag 18 april.

De duiven op eigen hok.

Het koppelen was zoals eerder beschreven prima verlopen. Afgelopen week kwamen daar de eerste eitjes ook bij. Kijkend naar hoe ze zijn, hoe ze doen en hoe ze op eieren komen heb ik zeker niets te klagen. Nee, zelf zie ik graag dat je niets aan de duivinnen zie als ze net gekoppeld zijn. Dadelijk als alles dan op eitjes zit, en ze zien er op zicht uit of dat het schilderijtjes zijn als zezo op nest zitten, nou geloof me, dan zit het wel snor.

Afgelopen week op de zaak tussen de bedrijven door ook even een excel sheetje gemaakt. Alle oude duiven erop gezet. Hier kan ik dan door middel van kruisje aangeven welke vlucht welke duif mee ging. Gewoon een stukje naslag werk voor mezelf zo lopende het seizoen. Ook de duiven per vlucht heb ik hier al op aangegeven hoe ik eventueel zou willen spelen. Die en die naar Pau en dan naar ..... Die en die naar Barcelona etc. etc. Natuurlijk, je moet het dadelijk ook allemaal per duif bekijken maar een kleine leidraad in deze vindt ik persoonlijk altijd wel gemakkelijk.

Ja mensen, nog eventjes en dan staan we in het weekend weer allemaal in delucht te kijken. Ik denk wel eens op dat soort momenten, je zou toch zo alle uurtjes dat je zo gestaan heb eens uitbetaald krijgen. God, dat zou er toch een fikse wagen voor de deur kunnen staan of zo.

De jaarlingen zijn nu ook gechipt.

Zo, afgelopen week even naar de vereniging geweest om de jaarlingen in te voeren in het systeem. Afgelopen vrijdag zijn dan ook de chips bij de jaarlingen aan de ringen geschoven. Persoonlijk denk ik ook, dit systeem hadden ze jaren eerder eigenlijk moeten hebben. Geen poulebrieven meer schrijven, nee, duifjes pakken en klaar.

Voor u gelezen.

Afgelopen week las ik van één van de vele andere tegenwoordige wekelijkse schrijvers een stukje waar ik van denk .......... Deze man zijn spelsysteem (middaglossingen) werd zoals hij aangaf door regels en veranderingen aangetast qua lossingen. Ging die man op een minder leuke manier zijn eigen mening geven en haalde er zoal het onderwerp jonge duiven bij. Ik zal niet in herhaling gaan vallen wat hij schreef, maar er is een politieke partij die juist op dit soort uitlatingen zit te wachten. Dus meneer X, bedankt voor Uw mening die U beter niet zo had kunnen beschrijven in Uw verhaal. Natuurlijk, ik schrijf ook graag hoe ik denk en schrijf ik het niet, dan zeg ik het wel. Maar om publiekelijk je eigen sport onderuit te halen als je eigen onderdeel te spraken komt, nee, dan ben je mijn inziens niet goed bezig. Schrijver van het stuk, ik weet haast zeker dat je dit lees, en zie dit dan ook niet als aanval van mij maar denk in sommige gevallen na hoe je iets schrijf want eerlijk, je stukken zijn verders meer dan leuk om te lezen !!! 

Z.L.U.

Ook stond er afgelopen week op internet dat er een verandering kwam aangaande de liefhebber/duif op de grootste afstand. Dit zou nu een prijs moeten worden die per tiental verdiend zal gaan worden. Natuurlijk, hier kwamen reacties op waarvan er één (Pé Laan) aangaf dat zo ook de prijzen voor de liefhebbers met de meeste prijzen per vlucht eraf zouden moeten. Hier ben ik het natuurlijk in zijn geheel mee eens. Echt, wat een lullige lachwekkende prijs is dit zeg. Maar goed, wie ben ik. 

Eerlijker spel.

In de laatste uitgave van "Het Spoor" stond een stuk van de hand van WV. "In Zuid-Holland wordt er serieus gewerkt aan een duivensporttoekomst". Eerlijk, een mooi stuk hoor, maar persoonlijk denk ik bij sommige dingen van, Zou alles haalbaar zijn? Neem nu enkel het onderwerp, Inkorfbeperkingen en beinvloeding van de trek van de duiven, speloverheersing enz. Het is en blijft goed natuurlijk dat hier naar gekeken word maar of deze dingen nu echt haalbaar zijn. Ik zou dan ook alleen willen zeggen, succes. 

Zo, dit was weer een wekelijks ...verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Van Hoeck-Noel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Theo de Kruijk

Aad Beerendonk

Nico Jan Koenders

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens