Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  18-3-2012
 

Waar moet ik deze week nu eens mee beginnen denk ik zo. Is het gewoon beginnen met me verhaaltje, zijn het sommige regels met betrekking tot het verschrikkelijke bus ongeluk wat afgelopen week insloeg als een bom. Inderdaad, ik wil even stil staan bij dat ongeluk. Dit komt denk ik omdat ik zelf ook kinderen heb en dan denk ik, je zal het bericht maar thuis krijgen. Toen ik afgelopen week de beelden tijdens het nieuws zat te bekijken, en dan ook nog eens de live uitzending van afgelopen vrijdag, ja dan springen de tranen je zowat in de ogen. En zo blijkt, of we nu oud of jong zijn, we zijn mensen van alle dag. En daarom dan ook, probeer er van te genieten want het kan gedaan zijn voor we het weten. 

We zijn weer een weekje verder, maar ook weer een jaartje ouder. Ja, gisteren was het zover, we behaalde de leeftijd van 45 jaar. Ben ik nu een jeugdlid in Duivenland, en een ouwe lul als me dochter met een paar vriendinnen thuis kom? Ja zeg ik tegen mezelf, zo is het en niet anders. Jaren terug, sommige op me werk spraken me plots aan met meneer. Nee, niet door me functie hoor, althans, dat denk ik, maar gewoon, omdat je langzamerhand ook gewoon bij die Ouwe .... gaat horen. En gelijk denk ik maar, ander onderwerp !!!

Doe ik het niet voor de mannen, dan doe ik het wel voor de vrouwen

Wat gaan we nou krijgen zullen jullie denken? Wat heeft dit nou weer met mannen, vrouwen of duiven te maken. Hij is een jaartje ouder geworden en begint gelijk ook over vrouwen te kletsen. 

Nee, gekheid natuurlijk, maar als je berichten krijg of lees dat op zondagochtend er verschillende jonge dames/vrouwen je verhaaltjes lezen terwijl ze nog in bed liggen. Eerlijk, best leuk om te vernemen hoor en zeker als je alweer een jaartje ouder bent geworden. Ja, moet ik dan nu plots gaan letten op wat ik zeg, schrijf, denk of doe. Nou, gelukkig niet, want ik zeg, schrijf, denk, of doe toch de dingen die ik denk te moeten zeggen, schrijven of doen. En of het nu dames betreft of niet, helaas! En dat niet een ieder het altijd even leuk vindt, ach ja, het overkomt een ieder wel eens denk ik dan. Mij althans wel dat er wel eens dingen gezegd worden over je die je eigenlijk niet echt leuk vindt. Maar goed, zo is het leven zullen we maar zeggen!

Maar afgelopen week las ik zoal in een Blog, van Esther Bultman, of is het nu "Loke a Like Ilse de Lange?, van het gekende Koeriersbedrijf Duivendirect het volgende stukje wat ze zoal over mij schreef.

Weet niet of jullie de stukjes van Johan Hamstra ook lezen? Hij schrijft op zondag morgen altijd eerlijke en pure stukken op zijn eigen site. En niet rond koffietijd, nee Johan is altijd op tijd uit de veertjes om het wel en wee van zijn week op papier toe te vertrouwen. Ik lees ze elke zondag getrouw..op bed...via mijn telefoon. Dus ik was al aan het denken..Zou Johan ook ter bedde liggen? Zou hij op zijn nachtkastje een mok koffie hebben staan en de LAPTOP halfliggend op schoot? Of zou hij aan de keukentafel zitten? Best bord Brinta erbij? Dus ik sprak met mezelf af...hup Es..zondagmorgen languit op bed...LAPTOP op schoot....Koffie op nachttafeltje en schrijven! .....

Maar om Ilse, sorry, ik bedoel Esther uit de brand te helpen;

Nee, ik leg niet op bed tijdens het schrijven van me stukjes. Ook geen mok koffie op het nachtkastje en ook niet aan de keukentafel. Nee, zit gewoon lekker in een lekkere luie stoel aan de voorkant van ons huisje, laptop op schoot, en slurpend aan me koffie denk ik dan, wat zal ik nu weer eens gaan tikken. En zeker nu dat ik weet dat er dames op de zondagochtend, in bed uitkijken naar mij. Nee, niet naar mij persoonlijk maar naar mijn verhaaltje. Maar Ilse, euhhhh, ik bedoel Esther, leuk dat je enkele regels over me geschreven heb en dat je er positief tegenover staat.

De voetbal

Zo, na vorige week niet van de partij geweest te kunnen zijn gezien het werk kon ik deze week gelukkig weer mee met de mannen. Ze moesten thuis spelen en het was nu niet echt een wedstrijd om over naar huis te schrijven. Al vrijsnel kwamen ze wel op 1-0 voor maar eerlijk, de tegenpartij vond ik beter. Iets voor rust maakte deze mannen de gelijkmaker om gelijk na rust hun tweede erin te knallen. Ja, het werd spannend en gelukkig, naar het einde van de wedstrijd nam Tim een schitterende cornerbal die op een meer dan perfecte manier, a la Huntelaar door ploeggenootje Wilm het net in ging. God, wat een doelpunt zeg van deze verdediger. Het ging er nog om spannen en zelf was ik al blij met deze gelijkspel. Na wat geklungel over en weer schoten onze jongens nog eens op het doel en gelukkig voor ons, en helaas voor de tegenpartij werd door deze trap een eigen doelpunt gemaakt. Uiteindelijk werd het een 3-2 winst voor onze kereltjes. Machtig die spanning wat dat allemaal met zich meebrengt. Volgende week moeten ze tegen mede koploper Hekelingen en ja, dan is het er op of er onder. 

Op eigen hok

Na een tweetal behoorlijk drukke weken qua werken in de avond en nacht kwam daar afgelopen week ook het verzorgen van de duiven van de buurman bij. Buurman Arie was er lekker een weekje tussenuit gegaan met zijn ega. Even lekker de motor opladen aan de vooravond van een nieuw duivenjaar. Ik denk, ach ja, je heb werkpaarden en sierpaarden. Nee, wat is er nu mooier om elkaar zo te kunnen helpen met vakanties denk ik dan. Tussenportje open en we staan in elkaars tuin en dan is zo'n extra verzorging nooit een extra last.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws van mij, en dit kwam voor mij ook onverwachts en dit betreft een geheel vernieuwde site. Dus met andere woorden, er komt een restyle van de site aan. Nu weet ik gelijk waarom ik afgelopen donderdag als vrijdag niet op de pc kon op de dag. Monique was namelijk met Gert Krab van Duivensites.nl aan het mailen over de nieuwe site die ik voor mijn verjaardag kreeg. En natuurlijk, ik kijk hier meer dan naar uit. In gedachten weet ik al hoe hij er uit komt te zien maar of het zal worden wat ik denk, nou, Gert kennende zal er weer een mooi stuk werk voor de dag gaan komen. 

Problemen met de roofvogels

Daar ik geregeld ook diverse andere stukjes lees kom ik ook nu weer geregeld de problemen tegen die vele hebben met betrekking tot de roofvogels. Gelukkig, in de goed tien jaar dat ik nu me duiven thuis heb is het me een keer of twee overkomen. En beide keren kon ik de duif redden uit de de klauwen van ..... Maar als ik hoor of lees wat voor een overlast deze jagers kunnen geven. 

Recentelijk sprak ik zo nog met een liefhebber uit de Hoeksche Waard. Deze gaf mij aan, "bij jullie op Shell op Moerdijk zit een koppeltje slechtvalken". Ik ben, terwijl hij het niet wist eens gaan informeren maar helaas, er is geen mogelijkheid om hier iets aan te doen, Ad, geloof me, als ik iets had kunnen doen in deze had ik het zeker gedaan.

Michel Vanlint

Ik heb eens gelezen in een verhaal van bovengenoemde Belg hoe hij het probleem aanpakte. En of het rendabel is of niet, niet geschoten is zeker mis denk ik dan maar. Hij had namelijk een grote voertafel gemaakt waarop hij alle vogeltjes uit de omgeving op voerde. Spreeuwen, mussen noem maar op, alles kwam bij Michel eten. En geregeld dook daar dan ook een rover tussen. Nu weet ik wel, een mus is geen duif maar als het met de honger gedaan is zou je zeggen...... Misschien iets om te proberen lijkt me zo.

In Frankrijk doen ze het anders

Recentelijk hoorde ik hoe ze dit probleem in Frankrijk zouden aanpakken. Diervriendelijk is het niet ten aanzien van de jager, maar als duivenliefhebber helpt het wel. Maar eerlijk is eerlijk, ik ga hier niet over schrijven in deze!!! 

Zo, dit was weer een wekelijks ....verhaaltje vanuit het Zuid-Hollandse Poortugaal.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Van Hoeck-Noel

Huub Hermans

Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

De Marathonvliegers

Combinatie Bruggeman

Will & Falco Ebben

Gertjan Knoop

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens