Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ik ben het spoor bijster, George de Jongh ontslagen. Open printvriendelijke pagina
Beginner  23-3-2012
 

Het valt niet mee maar ik doe mijn best om de soap rondom de bestuurlijke kant van het NPO zoveel als mogelijk te begrijpen maar ik vrees dat jullie me nu een beetje moeten helpen want ik ben het spoor bijster.

Nu heb ik heel wat jaren bestuurswerk (had niets met postduiven te maken) gedaan en dan besef je des te meer wat er rondom een bestuur gaande kan zijn. Ik zal u niet vertellen dat ieder bestuurswerk meer arbeidsuren vergt dan tevoren verwacht want dat is geklaag waar niemand iets aan heeft. Maar bestuurswerk betekent ook dat je nieuwe lijnen voor de toekomst aan het uitzetten bent die vaak zeer langzaam gestalte krijgen. Om deze nieuwe lijnen toch een beetje realiseerbaar te maken is het noodzakelijk dat er zoveel mogelijk volgers zijn.

Nu was mijn verwachting twee jaar geleden na het lezen van de “Vlucht naar de Toekomst” dat er vaart in zat en er snel iets noodzakelijks ging gebeuren, noodzakelijks op het gebied van ledenbehoud wellicht.

Maar wat gebeurde er vorig jaar maart op de NPO ledenvergadering?

Er ontstond een ware hetze tegen het toen zittende bestuur en ik vermoedde dus dan ook tegen de nieuwe lijnen die dat bestuur had uitgezet. Dat kon ik allemaal volgen. Iedereen heeft een eigen mening en wanneer iemand denkt dat hij of zij het beter kan... laat die dat dan absoluut proberen zich inzetten voor die goede zaak, mits op een positieve manier.

Maar... er werd toen fiks met modder gegooid door een aantal kiesmannen!! Toen was ik toch wel verbaasd.
Wat zijn dit voor mensen, konden die kiesmannen het zo goed voor hebben met de duivensport?
Die bestuursleden hebben toch hetzelfde doel en waarschijnlijk heel, heel veel meer uren en energie al in de voorbereiding van de nieuwe NPO visie gestoken dan ieder ander?

En dan wordt het nog erger... juist deze kiesmannen, die zo tekeer gaan tegen het bestuur, weten het bestuur aan de kant te zetten en zelf plaats te nemen in het nieuwe bestuur.

Als ik dan lees dat de nieuwe voorzitter de “oude”voorzitter eerst zo,n beetje met de grond gelijk heeft gemaakt en vervolgens bedankt voor de gedane arbeid in de afgelopen jaren maar daarna verklaart dat de organisatie vriendelijker moet, dan houd ik mijn hart vast.

Een vos verliest vaak wel zijn haren maar....Ik ken geen van allen, maar respect is een meer dan modern woord wat ik absoluut niet kan plaatsen bij het nieuwe bestuur. Ik vreesde het ergste... en nu... jammer, jammer ... George de Jongh is ontslagen door het bestuur.

Wie legt mij dit aub even uit?

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Gertjan Knoop

Huub Hermans

M. van Ginkel

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Super Fondclub G.O.U.

De Marathonvliegers

J. Doldersum & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens